Примамка за трофейни кефали ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Примамка за трофейни кефали ?

Мнение от naso »

Благодаря ти Сандисте.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Като се замисля Моска 2-номер малка риба не ми е вадила. Та може да бъде упомената в тази тема. Тези дни ще пробвам Номер 3 :)
Туй е от вчера :
http://img15.imageshack.us/img15/4619/18082009356.jpg
ingos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ingos »

Дърпаш ги ти тея литрови кефали и хич не ти пука :lol:
Аз имам един 40 см на Mepps Aglia Long No1. Мисля че това е една от най-уловистите блеснички. Колкото до размера, според мен споменатата примамка (размера варира в зависимост от нивото на водата) + подходящото место (онази скала, като блесната гледаш да "цопне точно на ръба" :wink: )+ зазоряване или свечеряване = литровец.
Поздравления отново:)
Спининг риболов
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

тракащи ли не?!
има ли значение като оставим играта настрана дали звука наистина провокира рибата или това е само илюзия породена от голдитата (много хора си мислят че ако воблера е тумбест и трака ще хваща с което не сам съгласен) ? :idea:
кьоркефали
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

аз имам три самоделки почти еднакви (до колкото в възможно) в различен цвят и силна игра, но едната хваща та се къса а другите се мъчат горките хич не ги харесва рибата по-късно ще постна и снимки за експертно мнение
кьоркефали
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Marco Polo написа:
chopara написа:... ще постна и снимки за експертно мнение
Експертното мнение се дава от рибите! ;)
някои от тия дет ги фанах ги разпитах защо не харесват воблера ама малчат мамицата им праят са на ударени :lol: :lol:
имах предвит ако нещо не е наред в лопатката цвета, куките ме притесняват защото са червени да не би нещо да смущава рибата или пък играта да е с прекалено голяма амплитуда? (ама трябва и клипче да направя)
чакам да се заредят батериите на фотоапарата и ша дам снимки ( не че немога с телефона ама качеството не е същото)
кьоркефали
Happy Fine
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Happy Fine »

chopara написа:аз имам три самоделки почти еднакви (до колкото в възможно) в различен цвят и силна игра, но едната хваща та се къса а другите се мъчат горките хич не ги харесва рибата по-късно ще постна и снимки за експертно мнение
Как е възможно при толкова добре развит пазар на воблери да се правят "самоделки" ?
Според мен производството им, имам предвид (Made in Japan), отдавна е преминало фазата „дребна манифактура”. Предполагам, че за този процес е налице сериозна инвестиция, както за средства за производство така и за работна ръка – всякакви там специалисти (инженери, технолози, маркетолози и др.) Също така, мисля, че готовите изделията са прецизен продукт, съобразен до микрони от грама с оптимална форма при летеж, газене и честота на вибрациите във водата.
Като недостатък ще посоча високите цени на японските воблери. Това е не само мое, това е всеобщо мнение. Защо тези риболовни консумативи са толкова скъпи, при положение, че се произвеждат в такива големи количества? Дали защото са за многократна употреба?
Каквото и да разсъждавам относно цените, достигам до извода, че е най-добре да не „уцелиш върбата пред теб”. В случай, че я уцелиш или закачиш в дънер или дъно ...
... Купуваш отново и отново. Обикновено повтарящ се процес.

Веднъж един колега ми каза: „Трябва да повярваш на примамката (воблера)”.
Може би в това е магията. Или кой знае ...

Дано рибата вземе предвид всичко написано по-горе.

Поздрави и наслука на всички
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Marco Polo написа:Е, всеки си има фаворити... Ако си настоятелен - всяка примамка може да хване.
Аз лично предпочитам тумбести тракалки...
И то в конкретни цветове!
Много съм съгласен, ама не ми се настоява 3 часа и то със скъпи прехвалени воблери :) !
Що се отнася до тракането - ДА , кефала определено го привлича/дразни !!! Относно формата на тялото - според апетита Му :) Друг е въпроса дали самото тракане или вибрацията .. Вчера изредих всички скъпи японски воблери които притежавам и дооооста упорствах. Имах 2 празни почуквания на Чъбито само. (+ Един 30см кефал на Салмо Хорнет 3 см , костурова разцветка)
Сложих цикадата и ги почнах при доста неблагоприятни условия ( ВЕЦ-а помпаше яко) - гол след гол ! Извадих и един доста тлъст костур. Двамата колеги до мен сменяха Голдита , блесни ,каквото се сетиш ...без успех. Костура беше доста активен, за сметка на едрите кефали :)
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

sandista написа: Сложих цикадата и ги почнах при доста неблагоприятни условия ( ВЕЦ-а помпаше яко) - гол след гол !
:shock: :shock:
Колега определено искам да видя воденето на цикада в река :) Ще почерпя яко :) Аз днес на Батак в най-голямата жега 12 -16 ч направих близо 40 костура на стената ... ама за сега успех съм нямал по река с тях .... :) Или си набарал някое място което е податливо на такива вибрации предвид течение и дълборина или просто си нацелил играта , в предвид , че до колкото помня ползваше цикадите на Стайк Про , който за мен са грозна имитация на оргинала на Ecogear , които днес ме убеди за пореден път в своята уловимост предвид мястото и 32 градусовата жега :)
Ако не те мързи би ли описал начина на водене на цикадата в речни условия :)
Благодаря предварително и наслука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Вальо, не съм набарал "Мястото", просто цикадата ужасно много дразни рибата ( поне в Искъра и Росица-та) ... Сменям местата и рибата си кълве. За Екогиърите съм съгласен , но по нашия край ги няма и 16лв някак си не ми се дават.
Стоян ме караше да идвам с вас днес , но имам работа.. Някой ден ще спретнем един риболов :).
Воденето май го описвах в тази тема. Ползвам 5гр за да мога да я усещам и да не потъва прекалено бързо. Всеки ден е различно. В силните бързей върха нагоре и равномерна проводка. В тихото по 1 или 2 припомпвания , пауза 2 сек , 1 м проводка , пак припомпване и пауза. Рибата взима 95% от случайте именно в тази 2 секундна пауза.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Само да попитам какво е това цикада?Иначе темата добре върви. :lol:
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

zapalen_92 написа:Само да попитам какво е това цикада?Иначе темата добре върви. :lol:
Изображение
малко повече пише в темата за примамки за трофейни кефали
кьоркефали
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Marco Polo написа:Днес за пореден път се убедих - голяма примамка за голяма риба.
Поне нямам маломерки... ;)
:shock: :roll:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Марко , Марко .. Аз тия мушмороци не ги причислявам към големите, а към средностатистическите :Р :Р :Р
Я сподели сега за тоз убаФ воблер ? :) :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

sandista написа:... Аз тия мушмороци не ги причислявам към големите...
Ся ако обичаш недей да разваляш кефа на човека :twisted: То тия кленове са по-големи от сомовете които е хващал а ти "средностатистически" :lol: АаааааааааМаХаааааа :smt044 :butthead: :smt044
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”