Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Личен опит
Модератор: Paublo_Eskobar
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Личен опит
CERRUTI купешката захранка в момента на объркването ли я слагаш или като отидеееш на водоема ?

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Наско,аз викам тази неделя живот и здраве,да идем на едно място,където има и каракуди,но са трудни и да направим опит.Аз ще си хвърлям от моя микс-Butnik special etang,и после да споделим пред колегите какво е станало.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- CERRUTI
- сериозен играч
Слагам я още докато бъркам на сухо за да може после когато сместа леко вкисне(НЕ ДА ПРОКИСНЕ!!!)да се запази аромата на вкиснало.....пробвай и ще се изненадаш.....!!!ExTaZzY написа:CERRUTI купешката захранка в момента на объркването ли я слагаш или като отидеееш на водоема ?
Можеш да използваш всякаква останала захранка,аз например някой път добавям към захранката за фидер според спицификата на риболова различни захранки към основната-шаран,езеро,платика или дори бисквита,но не по цял пакет,и каквото ми остане слагам във въпросната смес!!!

Това може да се окаже печелившата тактика. Ползвам подобни домашни захранки + галета, с която регулирам дали захранката да е по-рехава или по-плътна, в зависимост от вида на галетата.Понякога слагам и сладък червен пипер. Веднъж бях приготвил повече захранка за няколко дневен риболов и последният ден започна да вкисва /мисля, че причината за това бе пипера, щото не ми се е случвало преди/ и при всяко подаване водата завираше от хранещи се риби. Понеже беше останало малко такава захранка и тя свърши разбъркъх нова, но го нямаше този ефект.Иначе захранката беше същата , само че прясна.Ползвам и фуражни гранули за подхранване, а дали бях сложил захранката от тях не си спомням.Обикновенно разбърквам захранка за деня, но когато е оставала и започнала да вкисва не съм имал такъв ефект.Явно тогава е протекъл такъв процес, че е разградил храната на неустоими за рибите продукти. В този ред на мисли все се каня да направя проба с мая,бирени дрожди и ензимни добавки / по отделно/.CERRUTI написа:300мл.хладка вода се разбива 1/2 купче мая-добавя се към сместа
-
- научил се да хвърля
ExTaZzY Тази твоя захранка ставали за река или много бързо се разпадат топките като ги хвърлиш във водата 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зависи как ще си я направи при добавяне на повече хляб става по жилава и се разпада по-бавно аз лично я правя да се разпада секунди след достигане на дъното,но в затворен водоем на река не съм я пробвал,съм убеден ако я използваш в бавно течаща река,че ще има доста добър ефект 

Без риболов няма любов !
-
- научил се да хвърля
Или за река ,ако прибавя смлени бисквити захранката ще стане по-лепкава и така ще е по-добре.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Комбинацията от 1 кг. кюспе с половин литър олио не ми се вижда много добра. Ако метнеш 10 топки от тази захранка водата направо ще заври от толкова мазнина.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако не беше изпробвано нямаше да го споменавам самото кюспе поема олиото обратно (понеже знаем от къде иде то...) и най-много да изпуват 1-2 малки кръгчета олио нищо повечеdunavski написа:Комбинацията от 1 кг. кюспе с половин литър олио не ми се вижда много добра. Ако метнеш 10 топки от тази захранка водата направо ще заври от толкова мазнина.

Без риболов няма любов !
-
- разбира нещата
Има и друго...според мен е правилна тази захранка която се превръща във възбуда на таранката....демег я привличаш и я активизираш и по този начин спокойно тя се добира и до стръвтта! 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е добре де с толкова мазнина захранката не става ли прекалено активна като добавим и кюстето, което също е активатор. Лично на мен ми се струва, че ще работи прекалено бързо. Вярно е, че слънчогледовото олио привлича каракудата това съм го изпитал и аз ама чак па половин литър .........
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- разбира нещата
Ако искаш по-едри това е начина....затова дребните риби бягат от хранителното петно... 

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- CERRUTI
- сериозен играч
cucko написа:Ако искаш по-едри това е начина....затова дребните риби бягат от хранителното петно...

Колега аз мисля че е точно обратното!!!-Малката риба се набива веднага в средата на петното без страх,а едрата е доста по предпазлива и започва да се храни в краищата на хранителното петно......
Чел съм за захранване и подаване на стръвта в края на хр.петно....
И защо тогава повода за шаран при фидер риболов е с дължина от 70см. до 1м. ?

-
- разбира нещата
Всеки начин на риболов е различен....тук става въпрос, че ползваме по-мазна захранка...все едно да те питам теб, кое ще предпочетеш-пържолата или детското пюре! 

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- разбира нещата
екстази захранката е супер пробвах я и резултата беше неописуемо добър.промених единствено царевицата -сложих сладка от консерва и престоя общо три дни и на четвъртия бях на водоема.на този водоем със други захранки ,и купешки и не успявах да хвана не повече от 20-25 таранки от рода на 200-400 гр. онзи ден обаче ги сасипах, 68 риби от 200 до 1.1 кг
и по край мен никой не ловеше само гледаха мача
.благодарности за споделеното