Личен опит

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Личен опит

Мнение от ExTaZzY »

CERRUTI купешката захранка в момента на объркването ли я слагаш или като отидеееш на водоема ?
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Наско,аз викам тази неделя живот и здраве,да идем на едно място,където има и каракуди,но са трудни и да направим опит.Аз ще си хвърлям от моя микс-Butnik special etang,и после да споделим пред колегите какво е станало.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

ExTaZzY написа:CERRUTI купешката захранка в момента на объркването ли я слагаш или като отидеееш на водоема ?
Слагам я още докато бъркам на сухо за да може после когато сместа леко вкисне(НЕ ДА ПРОКИСНЕ!!!)да се запази аромата на вкиснало.....пробвай и ще се изненадаш.....!!!
Можеш да използваш всякаква останала захранка,аз например някой път добавям към захранката за фидер според спицификата на риболова различни захранки към основната-шаран,езеро,платика или дори бисквита,но не по цял пакет,и каквото ми остане слагам във въпросната смес!!!
Изображение
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

CERRUTI написа:300мл.хладка вода се разбива 1/2 купче мая-добавя се към сместа
Това може да се окаже печелившата тактика. Ползвам подобни домашни захранки + галета, с която регулирам дали захранката да е по-рехава или по-плътна, в зависимост от вида на галетата.Понякога слагам и сладък червен пипер. Веднъж бях приготвил повече захранка за няколко дневен риболов и последният ден започна да вкисва /мисля, че причината за това бе пипера, щото не ми се е случвало преди/ и при всяко подаване водата завираше от хранещи се риби. Понеже беше останало малко такава захранка и тя свърши разбъркъх нова, но го нямаше този ефект.Иначе захранката беше същата , само че прясна.Ползвам и фуражни гранули за подхранване, а дали бях сложил захранката от тях не си спомням.Обикновенно разбърквам захранка за деня, но когато е оставала и започнала да вкисва не съм имал такъв ефект.Явно тогава е протекъл такъв процес, че е разградил храната на неустоими за рибите продукти. В този ред на мисли все се каня да направя проба с мая,бирени дрожди и ензимни добавки / по отделно/.
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

ExTaZzY Тази твоя захранка ставали за река или много бързо се разпадат топките като ги хвърлиш във водата :?:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Зависи как ще си я направи при добавяне на повече хляб става по жилава и се разпада по-бавно аз лично я правя да се разпада секунди след достигане на дъното,но в затворен водоем на река не съм я пробвал,съм убеден ако я използваш в бавно течаща река,че ще има доста добър ефект :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

Или за река ,ако прибавя смлени бисквити захранката ще стане по-лепкава и така ще е по-добре.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Комбинацията от 1 кг. кюспе с половин литър олио не ми се вижда много добра. Ако метнеш 10 топки от тази захранка водата направо ще заври от толкова мазнина.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

dunavski написа:Комбинацията от 1 кг. кюспе с половин литър олио не ми се вижда много добра. Ако метнеш 10 топки от тази захранка водата направо ще заври от толкова мазнина.
Ако не беше изпробвано нямаше да го споменавам самото кюспе поема олиото обратно (понеже знаем от къде иде то...) и най-много да изпуват 1-2 малки кръгчета олио нищо повече :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Има и друго...според мен е правилна тази захранка която се превръща във възбуда на таранката....демег я привличаш и я активизираш и по този начин спокойно тя се добира и до стръвтта! :wink:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Е добре де с толкова мазнина захранката не става ли прекалено активна като добавим и кюстето, което също е активатор. Лично на мен ми се струва, че ще работи прекалено бързо. Вярно е, че слънчогледовото олио привлича каракудата това съм го изпитал и аз ама чак па половин литър .........
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Ако искаш по-едри това е начина....затова дребните риби бягат от хранителното петно... :wink:
Дайте им втори шанс!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

cucko написа:Ако искаш по-едри това е начина....затова дребните риби бягат от хранителното петно... :wink:
:shock:
Колега аз мисля че е точно обратното!!!-Малката риба се набива веднага в средата на петното без страх,а едрата е доста по предпазлива и започва да се храни в краищата на хранителното петно......
Чел съм за захранване и подаване на стръвта в края на хр.петно....
И защо тогава повода за шаран при фидер риболов е с дължина от 70см. до 1м. ?
Изображение
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Всеки начин на риболов е различен....тук става въпрос, че ползваме по-мазна захранка...все едно да те питам теб, кое ще предпочетеш-пържолата или детското пюре! :D
Дайте им втори шанс!
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

екстази захранката е супер пробвах я и резултата беше неописуемо добър.промених единствено царевицата -сложих сладка от консерва и престоя общо три дни и на четвъртия бях на водоема.на този водоем със други захранки ,и купешки и не успявах да хвана не повече от 20-25 таранки от рода на 200-400 гр. онзи ден обаче ги сасипах, 68 риби от 200 до 1.1 кг :shock: :shock: и по край мен никой не ловеше само гледаха мача :D .благодарности за споделеното :drinkers: :smt041 :smt041
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”