Интересна тема за размисъл

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Интересна тема за размисъл

Мнение от dako71 »

georg написа:Тези с опит,немогат да пишат! :wink:
A-aaa аз съм с опит: при едно тролене на Пясъка небето притъмня и взе да гърми. Естественно аз веднага излязох на брега но при докосване на спининга от него прескокнаха двусантиметрови искри към ръката ми. Усещането беше мого гадно. Просто електричеството се усещаше във въздуха. А и обикновените пръчки не са по безопасни. Някъде по телевизора бях гледал стъклопластова въдица ударена от мълния. Тя бе станала във вид на конска опашка с дебелина от около 15 см.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

С адаша бехме посред водата с карбонови седмици(мокри при това) а над нас гърмеше и валеше. Значи не лови ток :mrgreen:

ПП - аа да като прочетох горния пост и мен ме хвана на 2 пъти леко ток от металната тапа долу на пръчката. Абе сериозна си е работата, дори и стъклопластовите въдизи не са безопасни, пак е некъв стърчащ колец. :|
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Каквото и да си говорим опасно си е.Един път мятям с една пръчка на приятттел помня че беше 3.90 карбон некфа шаранджиика.Чух свилене когато заметнах и докато я оглеждах ме прасна ток.Пуснях я веднага и онея отзаде ми стоя и са хилят.Аз не знаех какво става питах ги те ли направиха нещо но казаха не.От тогава видя ли буря прибирам всичко.

ПП Някъде в форума бях чел един пост на snegk В които беше написал че бил някаде на излет но имало буря и опънал дирекнта 7ца или 6ца нанизал на нея злаато и среброто което носел по себе си и после си ловил без да му пука.Абе нещо такова беше ама може и аз да не съм разбрал нека тои да каже ако иска.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

creativ написа:Колега Kаtri,
карбона е Въглерод, другата форма на въглерода е графита. Още в детските години се учи, че графита е проводник и Не съм електро инженер и не мога да кажа точно, колко е напрежението в електропреносната мрежа (май 6 kV).
Някой по запознат може да ни просвети.

20 kV -средно напрежение и най-лесно достъпно :)
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

За въдиците е ясно, на мен ми е интересно някой чувал ли е за стъклопластова лодка ударена от мълния/не ветроходна яхта с мачта/?
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тоше,не се бой.
Ще си първия. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

КИРО написа:Тоше,не се бой.

Кире дано не е първия и дано никой не го сполетява това
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

butnik написа:Абе я се стегни малко,колко пъти те гърмяло по време на риболов.Или я тъбираш или ако нямаш време я полагаш легнала,завий си макарата с един найлон само и влизай в колата.
или направо си взимай найлонова КУКЛА и не се занимавай с глупости :D :D :oops: мен ме е бил статичен ток(квото и да значи)няколко пьти,а и имам(имах) приятел,дето го фрасна на гложане и му проби маратонката-казвам,че имах,защото след като се случи случката вече не ми е приятел,понеже почнахме да му викаме от "тони дьлгия" на "тони фазомера" и взе,че се обиди на всички....иначе е живо здраво момчето-евала му на кьсмето!!!!!!та мисьлта ми е,че шега с тия работи да не си правите-бая гробчета вече се появиха под жиците на река Струма при невестино и кьде ли не....умната-ЕЙ :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
snegk

Мнение от snegk »

Em1l написа:Каквото и да си говорим опасно си е.Един път мятям с една пръчка на приятттел помня че беше 3.90 карбон некфа шаранджиика.Чух свилене когато заметнах и докато я оглеждах ме прасна ток.Пуснях я веднага и онея отзаде ми стоя и са хилят.Аз не знаех какво става питах ги те ли направиха нещо но казаха не.От тогава видя ли буря прибирам всичко.

ПП Някъде в форума бях чел един пост на snegk В които беше написал че бил някаде на излет но имало буря и опънал дирекнта 7ца или 6ца нанизал на нея злаато и среброто което носел по себе си и после си ловил без да му пука.Абе нещо такова беше ама може и аз да не съм разбрал нека тои да каже ако иска.
Да на водоема на Жоро(рибаря) :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

snegk написа:
Em1l написа:ПП Някъде в форума бях чел един пост на snegk В които беше написал че бил някаде на излет но имало буря и опънал дирекнта 7ца или 6ца нанизал на нея злаато и среброто което носел по себе си и после си ловил без да му пука.Абе нещо такова беше ама може и аз да не съм разбрал нека тои да каже ако иска.
Да на водоема на Жоро(рибаря) :lol:
Това си е жива игра на руска рулетка със съдбата бе :shock:
Изображение
Без риболов няма любов !
snegk

Мнение от snegk »

И как разбра.Според тебе хората заради руска ролетка ли са направели гръмоотводите :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

КИРО написа:Тоше,не се бой.
Майтапа си е майтап, ма да смятам ли, че ако прибера въдиците в лодката скатани няма опсност от мълния, при положение, че на голяма площ стърча само аз?
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тоше,ток ме е бил като за новогодишни празници,
и не само един път.Не е толкова лошо,малко ти изключва екрана,рестарт на мозъка,
казваш си УФФФФ,малко мамата и продължаваш.
Обаче има един момент дето никой не споменава.
Човека е настроен,като го чукне по-голямо напрежение,да му се свиват мускулите.
И затова ако те гепи тока,се свиваш на кълбо,ама наистина, в картонена кутия мога те вкарат.
Няма две мнения,че много са загиналите,
но куриозите са в пъти повече.
Лош шанс е да пипаш оголен кабел с вътрешната страна на пръстите,импулса ги сгъва и кабела е вечно твой.Пази боже.

Относно стъклопластовите лодки,не преминава ток по тях.
Муфите на енергото се заливат с епоксидна смола.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Някой от вас виждал ли е човек да изпушва като кибритена клечка когато я палиш?Е,аз съм виждал-
Колеги тази тема не съм я пускал само заради риболова...прочетете до последната страница
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%82%D0%BE
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Размисъла си е размисъл,ама на гол г..по-добре никой да не пробва.Резултата от такива проби съм го виждал многократно - нагледно и описателно ,преди в следствените дела,сега в досъдебните производства /задължително се разследват причините за смъртта,настъпила извън болнично заведение ,особено в гората,край водоема или просто на къра и се докладват,където си требе,за да решавам аз кое е убивство и кое не е :( /.Нито гледката е приятна,нито съдбата на ударения от природното електричество е за завиждане.Да си правим риболова,но да не дърпаме дявола зорлем за опашката :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”