Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

въпрос от неопитен рибар
Модератор: sapuna
въпрос от неопитен рибар
Преди два-три месеца се запалих по риболова, даже и въдици си купих. И все още ме гони първоначалния ентусиазъм. Сега на въпроса - отивам в неделя на Дунава - сам (каква смелост) и хвърлям на пружина с качамак, и като започна едно подрънкване на звънчета и като извадя пръчката нищо. Вчера четох във форума една тема и под нейното въздействие отрязах по две куки от пружините и ги оставих на по две. В 14 часа ни пуснаха от работа и ентусиазъм на Дунава на същото място и пак същата история подрънкване и нищо. Смених на единични куки на сладка царевица и същото. Дали греша някъде, моял дайте съвет.
-
- кандидат преподавател
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сложи плоска тежест над пружината поне 40 гр ако ти позволява въдицата, нанижи я на кордата да се вжижи сводобно.
Сложи едно топче бял стириопор ако ти се занимава с дребосъци. Иначе пълни пружината с обикновен качамак твърд.
Когато се закачи риба почти винаги опъва силно дори и на такива 400-500 гр.
Успех!!!
Сложи едно топче бял стириопор ако ти се занимава с дребосъци. Иначе пълни пружината с обикновен качамак твърд.
Когато се закачи риба почти винаги опъва силно дори и на такива 400-500 гр.
Успех!!!
-
- ще става разбирач
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://carpbg.com/ Задни тежести............чети и виж филма на FOX с Мат Хеис 

Мисля,че колегата Мимо просто не изчаква момента на засичане.Аз предпочитам риболов на шаран и съм имал какви ли не случаи.Във връзка с твоя въпрос колега,когато започне такова подрънкване на звънеца,аз съм до пръчката,но не пипам нищо.Шарана,пък и много други риби подозрително побутват стръвта оттук оттам и след като я обиколят няколко пъти и не усетят нещо подозвително,налапват стръвта,при което влакното се опъва и върха на пръчката се навежда надолу,трептейки.Ето това е момента на засичане.Запомни едно-риба се лови с търпение.Наслука.
-
- сериозен играч
Извинявам се на всички, че малко късно ще поясня, но вчера ми се скапа интернета. Значи на линията слагам тежест 170 гр. и след това повода с единичната кука, по същия начин и когато е с пружина, над нея тежест 170 гр. А за засичането на едната пръчка изчаках около час подрънкването на звънчето и въобще не се закачи.
Досега не съм виждал някой да извади рак там. От позицията на много скромният си опит стигнах до извода, че тъй като реката видимо покачваше нивото си, а допреди няколко дни видимо спадаше, то рибата се е наплашила и трудно поема стръвта. Следващият излет мисля да се пробвам "на косъм" с "ин лайн" хранилка, но ще видим, че тука в магазините нещо не видях да продават такива хранилки.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега виждам че си от Русе (и аз съм от там), кажи къде ловиш по Дунава познавам местата доста добре,тези в радиус 50 км, може да се сетя какви риби се бъзикат, ако въобще са риби.
Лично при мен хранилката винаги присъства в монтажа на дъно за шаран на Дунав, иначе си трябва доста късмет или захранване.
Единствено попчетата подрънкват толкова продължително или докато разкъсат стръвта, но при стръв царевица
Раци има почти навсякъде кедето е по дълбок брега, много са плашливи и навътре не съм виждал, стоят си в дупките.
Лично при мен хранилката винаги присъства в монтажа на дъно за шаран на Дунав, иначе си трябва доста късмет или захранване.
Единствено попчетата подрънкват толкова продължително или докато разкъсат стръвта, но при стръв царевица

Раци има почти навсякъде кедето е по дълбок брега, много са плашливи и навътре не съм виждал, стоят си в дупките.
Бях под х. Приста на камъните и хвърлях на около 20 метра, защото по-нататък се виждаше че има праг и хвърлях преди прага. Но определено последните две седмици нивото на реката се колебае значително, беше около приетата кота нула. Хората бяха избягали в посока Янтра. Иначе и под корабната и на Мартен чух, че нищо не излиза. Два дни преди този риболов пак бях там, но с малай от друг магазин и дори подрънкване нямаше, за този риболов си купих от Сунай и започна това.