Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Re: ЗАРГАН - 2009г
Токущо се прибирам от първа буна,гризнах дръвцето-тотално капо 

вълнолома 3 риби но позакъснях
но бяха много навътре много-много

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- новобранец
вчера вечерта на болата се прибрах с 0 бр. няколко удара без резултат,но все пак е нещто да се надявамв ,че другия месец щте е по добре 

- cookies
- научил се да хвърля
току що се прибирам от вълнолома,резултат: втори риболов-втора изтървана риба
имаше и няколко празни удара,с две думи тотално капо
Един чичка ми направи много лошо впечатление като си изхвърли вестника с червеите в морето
не правете така колеги,не е редно 
п.п.Забравих да кажа монтажа:Основно FK 0.225 на Tanaka,бомбарда 25г. полупотъваща,повод FK 0.159 на Fudo lines,кука Gamakatsu A1-HARD серия LS-1050NS №12

п.п.Забравих да кажа монтажа:Основно FK 0.225 на Tanaka,бомбарда 25г. полупотъваща,повод FK 0.159 на Fudo lines,кука Gamakatsu A1-HARD серия LS-1050NS №12

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Защо ти е направило лошо впечатление?Рибите ще изядат остатаците от червеите,пръстта не замърсява по никакъв начин,а вестника се разпада за няколко дни и няма нищо токсично ,в него освен мастилото.
- cookies
- научил се да хвърля
Ами защото не ми е приятно да гледам морето пълно с боклуци,пък били те и вестници 

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
-
- новобранец
сагласен сам с колегата има места кадето се изхварлят отпадъците (не се отчаиваи тепърва щте ловим зарган)
Тази сутрин отидох на вълнолома в 630 и до към 800 се извадиха не повече от десет заргани общо от мнооого навътре. Аз толкова навътре не мога и нищо не хванах.
За боклуците на чичката - това е 100% органичен отпадък и това е най-доброто място, където може да се хвърли. По-лошо е да се хвърли в кошче за боклук, защото ще отиде на сметището, където определено не му е мястото. Българите масово не знаят нищо за отпадъците и правилното им изхвърляне. Снощи си допълних кофичката с няколко найлона, които излизаха често вместо риба. На мен пък ми направи лошо впечатление един дребен дядо дето лови попчета по 7-8 сантиметра. То и снощи като останах по тъмно като гледах каква граца прибираха всички едва ли ще дочакаме да хващаме свястна риба
За боклуците на чичката - това е 100% органичен отпадък и това е най-доброто място, където може да се хвърли. По-лошо е да се хвърли в кошче за боклук, защото ще отиде на сметището, където определено не му е мястото. Българите масово не знаят нищо за отпадъците и правилното им изхвърляне. Снощи си допълних кофичката с няколко найлона, които излизаха често вместо риба. На мен пък ми направи лошо впечатление един дребен дядо дето лови попчета по 7-8 сантиметра. То и снощи като останах по тъмно като гледах каква граца прибираха всички едва ли ще дочакаме да хващаме свястна риба

Хавайски копиехвъргач!
Не мисля , че трябва да се изхвърля в морето каквото и да е било освен останала стръв. А колкото до вестниците, не съм убедена , че след всички обработки който минават не замърсяват, защото все пак превръщането на дървото в хартия е еднопосочен и необратим процес.
М/у другото има един вид 7-8 см попчета, които си остават толкова големи ....
М/у другото има един вид 7-8 см попчета, които си остават толкова големи ....
за отпадъците какво да кажем ИМА СИ ПРИНЦИПИ И ПРАВИЛА в тази държава и няма значение кое е органично и кое не си има отредени места за тази цел,и морето НЕ Е едно от тях!!!
а дядковците са нищо в сравнение с косачите(така им викам на ТРАЛАДЖИИТЕ)които вечер тралят зарганки колкото химикала до мен,колкото и съвест да имаш и да пускаш уловените малки лакомници,при тези хора няма милост и картинката е ГРОЗНА
а дядковците са нищо в сравнение с косачите(така им викам на ТРАЛАДЖИИТЕ)които вечер тралят зарганки колкото химикала до мен,колкото и съвест да имаш и да пускаш уловените малки лакомници,при тези хора няма милост и картинката е ГРОЗНА
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Здравейте!
Относно замърсяването - има си международни правила за предпазване замърсяването на водните басейни, а именно MARPOL.Всички плавателни съдове са подложени на строг контрол именно по правилата на тази конвенция.Относно хартията и хранителните продукти - изхвърлянето им в морето е разрешено на не по малко от 12 морски мили от брега, а за пластмаса и продукти от този род абсолютно забранено.Пример: в Порто Маргера - хв1рлена ПВЦ бутилка в морето струваше 500 евро.
Благодаря за вниманието!
Относно замърсяването - има си международни правила за предпазване замърсяването на водните басейни, а именно MARPOL.Всички плавателни съдове са подложени на строг контрол именно по правилата на тази конвенция.Относно хартията и хранителните продукти - изхвърлянето им в морето е разрешено на не по малко от 12 морски мили от брега, а за пластмаса и продукти от този род абсолютно забранено.Пример: в Порто Маргера - хв1рлена ПВЦ бутилка в морето струваше 500 евро.
Благодаря за вниманието!
Здравейте,
Тази сутрин на вълнолома от 6.00 до 9.30 - четири заргана.
Червеите ми бяха много мокри и лесно се откачваха от куката.
Споделям мнението, че морето не е място за хвърляне на отпадъци!
Вълнолома и другите места на които ловим - също!
Тази сутрин на вълнолома от 6.00 до 9.30 - четири заргана.
Червеите ми бяха много мокри и лесно се откачваха от куката.
Споделям мнението, че морето не е място за хвърляне на отпадъци!
Вълнолома и другите места на които ловим - също!
И аз да се искажа,днес на вълнолома от 06.00 до 08.00 имах само 3 бр.заргани но после когато половината колеги вече приключиха сас риболова към 09.00 аз останах и до 11.00 имах 21бр заргани и една илария,но рибата беше доста на вътре а за отпадаците които се изоставят на самия вълнолом ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ,със някои колеги се опитваме да расчистим но явно неможем да смогнем,явно тези които замарсяват са повече от тея които чистим.