На платени или не ? !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

На платени или не ? !

Мнение от bat_boiko_nikolov »

От много време си мисля да направя една проста сметка и все не ми остава време !
Затова нека и Вие колеги да дадете своето мнение .
В нашият регион /Асеновградско/ почти не останаха рентабилни по отношение на улов водоеми.Арендаторите /в много случаи с изтичащ договор/ си мрежат на воля и това , което не са внесли като зарибителен материал.Напоителни системи по право източват ли ,източват и малкото вода в тях.
Резултатът прилича на знака за WC.
Само противната ми отдавна каракуда не се плаши от нищо.
Та.....
Търсиме алтернативни водоеми на незнам си колко километри, бъркаме скъпи каши, ставаме в 2 през нощта и цял ден гледаме като караконджули в перата или дънните и резултатът- пак WC.
Ako съпоставим тези разходи с това да идем на близкото платено с да речем 5 лв. такса и 3 кг. шаран по 5 лева + 2 лв. за кутийка бели и сладка царевица , резултатът е или равен или излиза даже по-евтино ???
Само дето не можеш да изкараш 2-3 дена , щото или не дават да се спи там или не можеш да си позволиш да платиш евентуално хванатата риба !

Моля за Вашето мнение .....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: На платени или не ? !

Мнение от CERRUTI »

bat_boiko_nikolov написа:Моля за Вашето мнение .....
Ами какво да се каже...то ти си го казал!Забелязвам обаче че на някои хора да ходят на платени им е станало мания,абе като наркотик...едно приятелче вече свободен язовир не признава,не мога да го накарам да дойде някой път с нас на свободен....Вика-Аааа немога аз да ходя на язовир кадето незнам какво ще хвана... :shock: А преди небеше такъв!?!?!?
Изображение
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Абе чесно да ти кажа предпочитам да дам 200 лв за 3-4 дена на платено отлкото да дам 150 на не платено и да не хвана нищо.Просто почнах да се отчайвам от неплтените водоеми...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Какво ви става бе колеги, че то си е нормално да се пътува 50-70 километра до някой от голените водоеми :idea: От Пловдив до Пясъчник е два пъти по-близо, от колкото от Карлово до Пясъчник; да не говорим за Батак, Въча, онези нагоре с крайна дестинация Доспат; тецовете и т.н. :wink: И това са схеми- с ходене с кола и до кенефа; това че някои са се пристрастили към рибарници и популизъм... е друга тема!!!!
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

bat_boiko_nikolov написа: Само дето не можеш да изкараш 2-3 дена , щото или не дават да се спи там
Моля за Вашето мнение .....
А то зависи,аз съм оставал вечер да пазя развъдник,щото пазача се преби :lol: Това на развъдниците на Николаевка :D А и почти по темата-не е ли по-добре да има излети,каквито и да са скъпи или ефтини.Тоест исках да кажа,че всеки риболов трябва да носи кеф
А сега де? :roll:
каментодоров
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от каментодоров »

Според мен този въпрос щеше да е излишен ако държавата и всички дружества които отговарят за водоемите в България си гледат работата както трябва,но уви :cry:
А иначе ако ходиш за един ден маи е по добре да идеш на някои близък платен язовир да начешеш крастата , но удоволствието да седнеш до пръчките да зачервиш сача ,салатка и тн.... :drinkers: и накрая да се осветиш със светещето :shock: не може да се замени с един ден до "метро"(платен язовир).
тои не умира1912
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.Предпочитам да стоя 5 дена на свободен водоем и да не хвана нищо.
Последно промяна от kita20008969 на Съб Авг 29, 2009 8:55 am, променено общо 1 път.
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

kita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.
:smt023
Въпреки че ходя,но мноооого рядко.То и на платено да идеш пак може капо да се върнеш.Освен ако не е някоя локва 2 на 2.Излета не го приемам като задължително пълен живарник.Релакса е важен.А и честно казано имал съм излети в които всяко хвърляне и е закачена риба - е нещо ми писва след първия час още.
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

kita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.Предпочитам да стоя 5 дена на свободен водоем и да не хвана нищто.
така е принципно и аз бях на тая схема,но всьщност всеки си прави сметка-едно е да накупя захранки за примерно 30лв,да сипя навта за 60лв,да взема плюскане и пиене за 50-80лв и да си кьпем червея два дена :D друго е напр да взема детето или любимата за няколко часа и да се присьединя кьм германско/панчаревската школа,да послушам ужасни смехории и глупости от "рибарите" наоколо,да дрьнна неколко бири под чадьра и накрая да си трьгна с няколко риби,като всичкото това ми коства разходи около 30лв общо.ест-ако е в рамките на града-ако е некьде на майната си платеното предпочитам някоя река-всьщност аз така ги разграничавам нещата-едното е риболов,а другото-разходка с уекичьк риболов :D :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

И на платено често е трудно да се хване риба: плитко,наплашена риба,прехранена,пренаселено и т.н.Важното е да практикуваме любимото хоби.Е на свободен водоем има по голяма тръпка-очакване,неизвестност какво ще ти удари,а и повече се стараем :D
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

stich написа:
kita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.
Излета не го приемам като задължително пълен живарник.Релакса е важен.
:smt023
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Дивото си е диво няма по хубаво от това.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Ако почнем да смятаме, колко пари даваме за излети и колко би ни излязла рибата от магазина , то става ясно, че никога не ни е излизала сметката и по-добре и да не я правим . Аз хода за риба щото ми е кеф и никога не права сметка " избил ли съм си парите" с хванатата риба. Сметката освен да ме натовари с разни мисли хич не ми действа релаксиращо, респективно въобще не ми се връзва с думата риболов. Та тъй , яжте пийте , носете си новите дрехи, че утре може и да ни няма :lol:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

gosta написа:Ако почнем да смятаме, колко пари даваме за излети .... Та тъй , яжте пийте , носете си новите дрехи, че утре може и да ни няма :lol:
определено сьм сьгласен с второто,но по повод пьрвото-моля не си прави погрешни изводи :)аз сьщо сметка не си правя за "избиване на парите"-само констатирах,че има различни алтернативи и няма см да ги пренебрегваме като вариант(напр що да мькна детето или бейби на майната си да ги ядат комарите,като може да се пийне,хапне некое кебапче и да се хване някой шаран за два/три часа при добри условия и после да се седне в некой ресторант)от тая гл точка имам предвид за "всеки си прави сметка" :wink: то сметка за избиване на средствата само бракониерите и глупаците си правят-това е ясно на всички ни :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Аз никога не сам ходил на платено,и немам ни некое посебно желание да хода.И аз като повечето колеги сам сагласен 3-4-5 дена да сам на дива вода-кадето тргвам с надеж че токмо този пат ште ми удари трофеи :wink:
На парите не правам сметка,когато става вапрос за риба.Харча си ги за диви води :P кадето знам че капото е наисрештаната работа-но дивото си е диво.За мене си има непреценна стоиност дивиа шаран от 5 -6 кила,па ако е 10 това не се мери според мене со еди кои и да е шаран от платена локва.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”