Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

На платени или не ? !
Модератор: dantho.mihov
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На платени или не ? !
От много време си мисля да направя една проста сметка и все не ми остава време !
Затова нека и Вие колеги да дадете своето мнение .
В нашият регион /Асеновградско/ почти не останаха рентабилни по отношение на улов водоеми.Арендаторите /в много случаи с изтичащ договор/ си мрежат на воля и това , което не са внесли като зарибителен материал.Напоителни системи по право източват ли ,източват и малкото вода в тях.
Резултатът прилича на знака за WC.
Само противната ми отдавна каракуда не се плаши от нищо.
Та.....
Търсиме алтернативни водоеми на незнам си колко километри, бъркаме скъпи каши, ставаме в 2 през нощта и цял ден гледаме като караконджули в перата или дънните и резултатът- пак WC.
Ako съпоставим тези разходи с това да идем на близкото платено с да речем 5 лв. такса и 3 кг. шаран по 5 лева + 2 лв. за кутийка бели и сладка царевица , резултатът е или равен или излиза даже по-евтино ???
Само дето не можеш да изкараш 2-3 дена , щото или не дават да се спи там или не можеш да си позволиш да платиш евентуално хванатата риба !
Моля за Вашето мнение .....
Затова нека и Вие колеги да дадете своето мнение .
В нашият регион /Асеновградско/ почти не останаха рентабилни по отношение на улов водоеми.Арендаторите /в много случаи с изтичащ договор/ си мрежат на воля и това , което не са внесли като зарибителен материал.Напоителни системи по право източват ли ,източват и малкото вода в тях.
Резултатът прилича на знака за WC.
Само противната ми отдавна каракуда не се плаши от нищо.
Та.....
Търсиме алтернативни водоеми на незнам си колко километри, бъркаме скъпи каши, ставаме в 2 през нощта и цял ден гледаме като караконджули в перата или дънните и резултатът- пак WC.
Ako съпоставим тези разходи с това да идем на близкото платено с да речем 5 лв. такса и 3 кг. шаран по 5 лева + 2 лв. за кутийка бели и сладка царевица , резултатът е или равен или излиза даже по-евтино ???
Само дето не можеш да изкараш 2-3 дена , щото или не дават да се спи там или не можеш да си позволиш да платиш евентуално хванатата риба !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: На платени или не ? !
Ами какво да се каже...то ти си го казал!Забелязвам обаче че на някои хора да ходят на платени им е станало мания,абе като наркотик...едно приятелче вече свободен язовир не признава,не мога да го накарам да дойде някой път с нас на свободен....Вика-Аааа немога аз да ходя на язовир кадето незнам какво ще хвана...bat_boiko_nikolov написа:Моля за Вашето мнение .....

-
- разбира нещата
Абе чесно да ти кажа предпочитам да дам 200 лв за 3-4 дена на платено отлкото да дам 150 на не платено и да не хвана нищо.Просто почнах да се отчайвам от неплтените водоеми...
-
- учете се от него
Какво ви става бе колеги, че то си е нормално да се пътува 50-70 километра до някой от голените водоеми
От Пловдив до Пясъчник е два пъти по-близо, от колкото от Карлово до Пясъчник; да не говорим за Батак, Въча, онези нагоре с крайна дестинация Доспат; тецовете и т.н.
И това са схеми- с ходене с кола и до кенефа; това че някои са се пристрастили към рибарници и популизъм... е друга тема!!!!

- Моряка
- кандидат преподавател
А то зависи,аз съм оставал вечер да пазя развъдник,щото пазача се пребиbat_boiko_nikolov написа: Само дето не можеш да изкараш 2-3 дена , щото или не дават да се спи там

А сега де? 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Според мен този въпрос щеше да е излишен ако държавата и всички дружества които отговарят за водоемите в България си гледат работата както трябва,но уви
А иначе ако ходиш за един ден маи е по добре да идеш на някои близък платен язовир да начешеш крастата , но удоволствието да седнеш до пръчките да зачервиш сача ,салатка и тн....
и накрая да се осветиш със светещето
не може да се замени с един ден до "метро"(платен язовир).

А иначе ако ходиш за един ден маи е по добре да идеш на някои близък платен язовир да начешеш крастата , но удоволствието да седнеш до пръчките да зачервиш сача ,салатка и тн....

тои не умира1912
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.Предпочитам да стоя 5 дена на свободен водоем и да не хвана нищо.
Последно промяна от kita20008969 на Съб Авг 29, 2009 8:55 am, променено общо 1 път.
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
kita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.

Въпреки че ходя,но мноооого рядко.То и на платено да идеш пак може капо да се върнеш.Освен ако не е някоя локва 2 на 2.Излета не го приемам като задължително пълен живарник.Релакса е важен.А и честно казано имал съм излети в които всяко хвърляне и е закачена риба - е нещо ми писва след първия час още.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
така е принципно и аз бях на тая схема,но всьщност всеки си прави сметка-едно е да накупя захранки за примерно 30лв,да сипя навта за 60лв,да взема плюскане и пиене за 50-80лв и да си кьпем червея два денаkita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.Предпочитам да стоя 5 дена на свободен водоем и да не хвана нищто.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- slayder
- ще става разбирач
И на платено често е трудно да се хване риба: плитко,наплашена риба,прехранена,пренаселено и т.н.Важното е да практикуваме любимото хоби.Е на свободен водоем има по голяма тръпка-очакване,неизвестност какво ще ти удари,а и повече се стараем 

Дава ли? И дава и взема.
stich написа:Излета не го приемам като задължително пълен живарник.Релакса е важен.kita20008969 написа:Ще отида на платено,когато ловджиите почнат да си стрелят прасетата в кочините.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Дивото си е диво няма по хубаво от това.
Ако почнем да смятаме, колко пари даваме за излети и колко би ни излязла рибата от магазина , то става ясно, че никога не ни е излизала сметката и по-добре и да не я правим . Аз хода за риба щото ми е кеф и никога не права сметка " избил ли съм си парите" с хванатата риба. Сметката освен да ме натовари с разни мисли хич не ми действа релаксиращо, респективно въобще не ми се връзва с думата риболов. Та тъй , яжте пийте , носете си новите дрехи, че утре може и да ни няма 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
определено сьм сьгласен с второто,но по повод пьрвото-моля не си прави погрешни изводиgosta написа:Ако почнем да смятаме, колко пари даваме за излети .... Та тъй , яжте пийте , носете си новите дрехи, че утре може и да ни няма

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз никога не сам ходил на платено,и немам ни некое посебно желание да хода.И аз като повечето колеги сам сагласен 3-4-5 дена да сам на дива вода-кадето тргвам с надеж че токмо този пат ште ми удари трофеи
На парите не правам сметка,когато става вапрос за риба.Харча си ги за диви води
кадето знам че капото е наисрештаната работа-но дивото си е диво.За мене си има непреценна стоиност дивиа шаран от 5 -6 кила,па ако е 10 това не се мери според мене со еди кои и да е шаран от платена локва.

На парите не правам сметка,когато става вапрос за риба.Харча си ги за диви води

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!