Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Обиколка из Родопите
Обиколка из Родопите
Здравейте.След вчерашния ми излет из любимите Родопи,днес отново решихме да отскочим натам,самоче в малко по-друга посока.Днес повече бяхме туристи,но като цяло имаше риболов,който протече слабо.В състав бяхме - аз,Камата и Чушката ( в последствие и Минко gosta ).Първата ни дестинация бе яз.Въча.Като цяло ,както казах днес повечето ни време премина в път и много завои от колкото в риболов,но се надявам да ви пренеса поне малко из красотата на Родопите,въпреки и леко лошото качество на снимките,за което се извинявам.
Пристигане на Въча или Антона,както още си го знаем.Заложих на директен ,в последствие минах на уип.Камата и Чушката започнаха с фидера.Целта ми беше да търся платика,но ни вест от нея.Захраних с 2 пакета Мондиал платика + един Мондиал шаран.Сутринта на пристигане,костура гонеше здраво на повърхноста уклея.Започнахме и тримата със спининг и успяхме да прилъжем някой друг костур и кефал.
Дойде ред да потърсим мирната риба.Двамата фидеристи напълниха хранилките и зачакаха.

Самоче вместо платики,се появиха такива зверове.

В началото започнах с директен 7 метра,като после минах на уип 8-ца.Дълбочината пред мен беше 5 метра.

Няколко обещани снимки на язовира,специално за един наш съфорумец,голям любител на водоема.

На плувката успях да излъжа 3 баби и 2-3 костура.Другите на фидера имаха горе долу същия резултат.Пускане на рибетата,събиране на багажа и продължаване към Девин.

Малко преди да си тръгнем дойде и Минко,който се установи някъде надоло по язовира с който в последствие,отново се срещнахме.
Тръгване от Въча,Михалково и следваща спирка бъдещия яз.Цанков камък.Стената от вътре,която си е с доста внушителни размери.

Тук ще бъде и самия язовир.Почти идентичен с Въча.

Гледайте и помнете,къде са закачките.

В последствие отново ни се появи гост - Минко ,който се прибираше обратно към Пампорово.Обменихме по-някоя приказка и потеглихме заедно.Беше излъгал с болото няколко бабушки и 2 платички.

Решихме да търсим пъстърва по-реката,но в изведнъж от бистра стана цялата в кал,за няколко секунди,което доста ни учуди.Разбрахме от Минко,че копаят пясък и изпускат някакви неща.От там взехме решение да пробваме Чая ,някъде в района на Наречен и потеглихме.
Широка Лъка

Някъде към Чепеларе прокапа и малко дъждец.

Пристигнахме на Чая,разпънах болото и успяхме да залъжем по-някоя мряна на мъмрек.

Камата успя да изкара една американка на блесна,която не можах да снимам,тъй като беше доста далеч от мен и трябваше да си я пусне да расте още.Половихме около час и обратно към Пловдив.Общо взето,доста се разходихме,навъртяхме към 200-250 км. само Родопи и се насладихме на наистина красива България!!!

Поздрави и успех.
Пристигане на Въча или Антона,както още си го знаем.Заложих на директен ,в последствие минах на уип.Камата и Чушката започнаха с фидера.Целта ми беше да търся платика,но ни вест от нея.Захраних с 2 пакета Мондиал платика + един Мондиал шаран.Сутринта на пристигане,костура гонеше здраво на повърхноста уклея.Започнахме и тримата със спининг и успяхме да прилъжем някой друг костур и кефал.
Дойде ред да потърсим мирната риба.Двамата фидеристи напълниха хранилките и зачакаха.

Самоче вместо платики,се появиха такива зверове.

В началото започнах с директен 7 метра,като после минах на уип 8-ца.Дълбочината пред мен беше 5 метра.

Няколко обещани снимки на язовира,специално за един наш съфорумец,голям любител на водоема.

На плувката успях да излъжа 3 баби и 2-3 костура.Другите на фидера имаха горе долу същия резултат.Пускане на рибетата,събиране на багажа и продължаване към Девин.

Малко преди да си тръгнем дойде и Минко,който се установи някъде надоло по язовира с който в последствие,отново се срещнахме.
Тръгване от Въча,Михалково и следваща спирка бъдещия яз.Цанков камък.Стената от вътре,която си е с доста внушителни размери.

Тук ще бъде и самия язовир.Почти идентичен с Въча.

Гледайте и помнете,къде са закачките.

В последствие отново ни се появи гост - Минко ,който се прибираше обратно към Пампорово.Обменихме по-някоя приказка и потеглихме заедно.Беше излъгал с болото няколко бабушки и 2 платички.

Решихме да търсим пъстърва по-реката,но в изведнъж от бистра стана цялата в кал,за няколко секунди,което доста ни учуди.Разбрахме от Минко,че копаят пясък и изпускат някакви неща.От там взехме решение да пробваме Чая ,някъде в района на Наречен и потеглихме.
Широка Лъка

Някъде към Чепеларе прокапа и малко дъждец.

Пристигнахме на Чая,разпънах болото и успяхме да залъжем по-някоя мряна на мъмрек.

Камата успя да изкара една американка на блесна,която не можах да снимам,тъй като беше доста далеч от мен и трябваше да си я пусне да расте още.Половихме около час и обратно към Пловдив.Общо взето,доста се разходихме,навъртяхме към 200-250 км. само Родопи и се насладихме на наистина красива България!!!

Поздрави и успех.

TICA FAN
-
- сериозен играч
Re: Обиколка из Родопите
Добър излет 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- вече хвърля и на тежко
Страхотни места браво 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хубава разходка 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Приятен излет и разходка 

Благородно ви завиждам ви за разходката!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- сериозен играч
Страхотна разходка се си спретнали 

- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
Добра комбинация разходка и риболов.. 

Много красива родина имаме.Тази година на път за въча видях стената на Цанков камък и останах без думи просто.Голямо нещо ще бъде но не знам как ще ловим риби 

simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Браво, Сонка, Браво, Ники,
а за рекордния слънчак, 3-пъти браво
Малко улов, но важното е че си бил там, сред природата и до водата! Следващия път чичо СОМ да фанеш, там ги има в изобилие ( съм чувала само
)

Сонко,Батко добристе.
Това ми е Язовира на Сърце.