Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Обиколка из Родопите
Обиколка из Родопите
Здравейте.След вчерашния ми излет из любимите Родопи,днес отново решихме да отскочим натам,самоче в малко по-друга посока.Днес повече бяхме туристи,но като цяло имаше риболов,който протече слабо.В състав бяхме - аз,Камата и Чушката ( в последствие и Минко gosta ).Първата ни дестинация бе яз.Въча.Като цяло ,както казах днес повечето ни време премина в път и много завои от колкото в риболов,но се надявам да ви пренеса поне малко из красотата на Родопите,въпреки и леко лошото качество на снимките,за което се извинявам.
Пристигане на Въча или Антона,както още си го знаем.Заложих на директен ,в последствие минах на уип.Камата и Чушката започнаха с фидера.Целта ми беше да търся платика,но ни вест от нея.Захраних с 2 пакета Мондиал платика + един Мондиал шаран.Сутринта на пристигане,костура гонеше здраво на повърхноста уклея.Започнахме и тримата със спининг и успяхме да прилъжем някой друг костур и кефал.
Дойде ред да потърсим мирната риба.Двамата фидеристи напълниха хранилките и зачакаха.

Самоче вместо платики,се появиха такива зверове.

В началото започнах с директен 7 метра,като после минах на уип 8-ца.Дълбочината пред мен беше 5 метра.

Няколко обещани снимки на язовира,специално за един наш съфорумец,голям любител на водоема.

На плувката успях да излъжа 3 баби и 2-3 костура.Другите на фидера имаха горе долу същия резултат.Пускане на рибетата,събиране на багажа и продължаване към Девин.

Малко преди да си тръгнем дойде и Минко,който се установи някъде надоло по язовира с който в последствие,отново се срещнахме.
Тръгване от Въча,Михалково и следваща спирка бъдещия яз.Цанков камък.Стената от вътре,която си е с доста внушителни размери.

Тук ще бъде и самия язовир.Почти идентичен с Въча.

Гледайте и помнете,къде са закачките.

В последствие отново ни се появи гост - Минко ,който се прибираше обратно към Пампорово.Обменихме по-някоя приказка и потеглихме заедно.Беше излъгал с болото няколко бабушки и 2 платички.

Решихме да търсим пъстърва по-реката,но в изведнъж от бистра стана цялата в кал,за няколко секунди,което доста ни учуди.Разбрахме от Минко,че копаят пясък и изпускат някакви неща.От там взехме решение да пробваме Чая ,някъде в района на Наречен и потеглихме.
Широка Лъка

Някъде към Чепеларе прокапа и малко дъждец.

Пристигнахме на Чая,разпънах болото и успяхме да залъжем по-някоя мряна на мъмрек.

Камата успя да изкара една американка на блесна,която не можах да снимам,тъй като беше доста далеч от мен и трябваше да си я пусне да расте още.Половихме около час и обратно към Пловдив.Общо взето,доста се разходихме,навъртяхме към 200-250 км. само Родопи и се насладихме на наистина красива България!!!

Поздрави и успех.
Пристигане на Въча или Антона,както още си го знаем.Заложих на директен ,в последствие минах на уип.Камата и Чушката започнаха с фидера.Целта ми беше да търся платика,но ни вест от нея.Захраних с 2 пакета Мондиал платика + един Мондиал шаран.Сутринта на пристигане,костура гонеше здраво на повърхноста уклея.Започнахме и тримата със спининг и успяхме да прилъжем някой друг костур и кефал.
Дойде ред да потърсим мирната риба.Двамата фидеристи напълниха хранилките и зачакаха.

Самоче вместо платики,се появиха такива зверове.

В началото започнах с директен 7 метра,като после минах на уип 8-ца.Дълбочината пред мен беше 5 метра.

Няколко обещани снимки на язовира,специално за един наш съфорумец,голям любител на водоема.

На плувката успях да излъжа 3 баби и 2-3 костура.Другите на фидера имаха горе долу същия резултат.Пускане на рибетата,събиране на багажа и продължаване към Девин.

Малко преди да си тръгнем дойде и Минко,който се установи някъде надоло по язовира с който в последствие,отново се срещнахме.
Тръгване от Въча,Михалково и следваща спирка бъдещия яз.Цанков камък.Стената от вътре,която си е с доста внушителни размери.

Тук ще бъде и самия язовир.Почти идентичен с Въча.

Гледайте и помнете,къде са закачките.

В последствие отново ни се появи гост - Минко ,който се прибираше обратно към Пампорово.Обменихме по-някоя приказка и потеглихме заедно.Беше излъгал с болото няколко бабушки и 2 платички.

Решихме да търсим пъстърва по-реката,но в изведнъж от бистра стана цялата в кал,за няколко секунди,което доста ни учуди.Разбрахме от Минко,че копаят пясък и изпускат някакви неща.От там взехме решение да пробваме Чая ,някъде в района на Наречен и потеглихме.
Широка Лъка

Някъде към Чепеларе прокапа и малко дъждец.

Пристигнахме на Чая,разпънах болото и успяхме да залъжем по-някоя мряна на мъмрек.

Камата успя да изкара една американка на блесна,която не можах да снимам,тъй като беше доста далеч от мен и трябваше да си я пусне да расте още.Половихме около час и обратно към Пловдив.Общо взето,доста се разходихме,навъртяхме към 200-250 км. само Родопи и се насладихме на наистина красива България!!!

Поздрави и успех.
TICA FAN
-
Йордан Марков
- сериозен играч

Re: Обиколка из Родопите
Добър излет 
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
bobi_rad
- вече хвърля и на тежко

Страхотни места браво 
-
adventurebg
- разбира нещата

- Обратна връзка:
-
Nikola Polizovski
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Хубава разходка 
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Приятен излет и разходка 
Благородно ви завиждам ви за разходката!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
vesko_bs
- сериозен играч

Страхотна разходка се си спретнали 
- R.Nedelchev
- научил се да хвърля

Добра комбинация разходка и риболов.. 
Много красива родина имаме.Тази година на път за въча видях стената на Цанков камък и останах без думи просто.Голямо нещо ще бъде но не знам как ще ловим риби 
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Браво, Сонка, Браво, Ники,
а за рекордния слънчак, 3-пъти браво
Малко улов, но важното е че си бил там, сред природата и до водата! Следващия път чичо СОМ да фанеш, там ги има в изобилие ( съм чувала само
)

-
СЪНДИ
Сонко,Батко добристе.
Това ми е Язовира на Сърце.