въпрос за риболов с фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

lambri
новобранец
новобранец

въпрос за риболов с фидер

Мнение от lambri »

Запалил сам се да изучавам риболова с фидер но понеже не ми се ще да ходиа по магазините и да слушам хиляди мнения на продавачки дето не са пипвали въдица, молия някой да ми каже какъв е този шлаух (под ъгъл) който се слага на края на върха? необходим ли е при всеки връх и тн.
Благодаря и наслука
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

колега явно нещо не си разбрал или продавача не е виждал жива риба.според мен кривия шлаух е противоуплитаща,тя се монтира на кордата.аз ловя от доста години с фидер,мисля,че сам на ти с този риболов.търси въдицата в магазини където работят компетенти продавачи.аз съм от пловдив,ако искаш инфо .
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

А пък аз мисля, че "кривия шлаух" е просто сигнализатор на кълването. Със същия успех може да ползваш всякакъв друг чувствителен сигнализатор.
ПП. Все пак погледни някъде из нета за - swingtip ili quivertip , за да си сигурен, че говорим за едно и също нещо.
Успех
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

интересно ми е къде ще го монтираш и как ще хвърляш фидера,тези цветните неща които се сменят за какво са.нещо май повече четете отколкото да ловите.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

butnik,че ти е странно - странно е.И аз недоумявах когато четох за това за първи път,преди поне 4 години.Да, ама така си ловят хората.А че няма да видиш никой у нас да лови така,то е сигурно.
Преди 8-9 години и аз се пулех на щеките - кво тва чудо,брей :shock: .Сега само си спомням с усмивка :wink: .
Иначе мен не може ме накарате да сложа шлаух на върха и през него да минава влакното и така да ловя.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

lambri,земи си един фидер с две,три връхчета, купи си и малко хранилки (15,25,25 гр.) и бягай да ловиш риба.Не ти трябва да се мориш със такива методи,че и май не е никака лесно тва с шлауха на върха.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Най-после някой да те прати на риба а? :lol: а другите те умориха от четене :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

butnik, никуде не съм писал,че ползвам този метод! Ако четеш по-внимателно ще установиш, че този метод са го ползвали през........1805г, преоткрили 60те на въдиците тип "Avon" и т.н.
Сега просто сменяш връхчетата и толкоз!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

видях и прочетох този саит който сте посочили на колегата.спомних и за една статия не помня в кое списание беше за тези шлаухчета.лично не бих ги ползвал.мисля,че един наистина добър фидер няма да има нужда от тях.като избирате пръчка хванете цветните върхове за горния водач с два пръста и вижте кривата която образуват.ако е през еднакво разстояние тоъи прът е с добри върхове.ползвайте различни монтажи при мудно пипане,както и с дължината на поводите.
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

Колеги, благодаря за отговорите - наистина са полезни!!!
butnik и аз сам от пловдив - ще ми е драго да се видим и да поговорим - сигурен съм че като начинаещ има какво да питам.
на слука на всички
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ламбри,не знам как ще ти е удобно да осъществим контакт.ако иска6 пи6и на маил butnik@abv,bg,или на 0878118162.в събота работя до 15 часа.в неделя почивам,обади се да направим един риболов.в понеделник и четвъртък пием бира една стабилна група рибиливци,повечето са съзтезатели,ще ти бъде полезно да се запознаеш и стях.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”