Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

въпрос за риболов с фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
въпрос за риболов с фидер
Запалил сам се да изучавам риболова с фидер но понеже не ми се ще да ходиа по магазините и да слушам хиляди мнения на продавачки дето не са пипвали въдица, молия някой да ми каже какъв е този шлаух (под ъгъл) който се слага на края на върха? необходим ли е при всеки връх и тн.
Благодаря и наслука
Благодаря и наслука
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А пък аз мисля, че "кривия шлаух" е просто сигнализатор на кълването. Със същия успех може да ползваш всякакъв друг чувствителен сигнализатор.
ПП. Все пак погледни някъде из нета за - swingtip ili quivertip , за да си сигурен, че говорим за едно и също нещо.
Успех
ПП. Все пак погледни някъде из нета за - swingtip ili quivertip , за да си сигурен, че говорим за едно и също нещо.
Успех
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
butnik,че ти е странно - странно е.И аз недоумявах когато четох за това за първи път,преди поне 4 години.Да, ама така си ловят хората.А че няма да видиш никой у нас да лови така,то е сигурно.
Преди 8-9 години и аз се пулех на щеките - кво тва чудо,брей
.Сега само си спомням с усмивка
.
Иначе мен не може ме накарате да сложа шлаух на върха и през него да минава влакното и така да ловя.
Преди 8-9 години и аз се пулех на щеките - кво тва чудо,брей

Иначе мен не може ме накарате да сложа шлаух на върха и през него да минава влакното и така да ловя.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Най-после някой да те прати на риба а?
а другите те умориха от четене 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
видях и прочетох този саит който сте посочили на колегата.спомних и за една статия не помня в кое списание беше за тези шлаухчета.лично не бих ги ползвал.мисля,че един наистина добър фидер няма да има нужда от тях.като избирате пръчка хванете цветните върхове за горния водач с два пръста и вижте кривата която образуват.ако е през еднакво разстояние тоъи прът е с добри върхове.ползвайте различни монтажи при мудно пипане,както и с дължината на поводите.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ламбри,не знам как ще ти е удобно да осъществим контакт.ако иска6 пи6и на маил butnik@abv,bg,или на 0878118162.в събота работя до 15 часа.в неделя почивам,обади се да направим един риболов.в понеделник и четвъртък пием бира една стабилна група рибиливци,повечето са съзтезатели,ще ти бъде полезно да се запознаеш и стях.