Още няколко питанки за влаченето/тролинга

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Още няколко питанки за влаченето/тролинга

Мнение от GODzillata »

:shock:

Аааааааааррррррррррггггггггхххххххх!!! :mrgreen: Ще си срежа вените вече! :lol:
Тъкмо стигна до вариант и пак всичко отначало. :oops:

Явно няма шанс да се систематизира информацията и ще бъде на принципа "проба-грешка".

Добре де, ами кога се сменя воблера? Колко метра/километра трябва да бръмчиш с една примамка, докато решиш, че рибата не я иска и да я смениш...като сигурно винаги стои висящ въпроса "хм, ами ако просто не е имало риба в този участък"? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Troli какво те ядосах пък тебе :lol: :lol:

Знам, че рибите вземат и пр 8-9-10 км в час. Магнумите можеш да ги влачиш и с 20 км в час при тази скорост кълвът марлини и тунци. :lol:

Риби не мога да покажа понеже още не съм хванал нито една риба на влачене и не знам въобще как става номера :lol: Надявам се след още 2000-3000 часа на вода да се науча :lol:

Съжелявам Киро може и да съм те подвел. Нека другите да напишат някой ред аз като теб ще се опитам да науча нещо :oops: :oops:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изнервен съм от забраната и прекалих! :oops: Годзи пробвай бате и после ще обсъдим проблемите! :wink: Квито и теории да развиваме,треа да си на гьола иначе файда нема! :D Ивак,извинявай казал си всичко,но единственно за течението бих спорил до зуко! :D :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Киро,макар да съм още ядосан че ни прокле за дъждовете преди срещаща :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: ще ти кажа аз какво мисля по този въпрос.Първо,слагай си конец и никакви монофилни влакна.Не че не може,но шанса да се разделиш с рибата на живота ти е огромен в сравнение с конеца.що се отнася до карабинките с вирбели и тези без вирбели,от много години ползвам само карабинки и никога съм нямал проблеми.Извадил съм достатъчно големи много на брой риби за да имам правото да го твърдя.Един единствен път съм влачил на Дунава и риба не хванах на тролинг но знам едно и то е че се търсят места където водата е към от 5 до 9м дълбока и прави ръбове покрай брега.В зависимост от дълбочината,си слагаш и воблер който гази на тази дълбочина и влачиш без да се притесняваш.Гледай на сонара да минаваш през такива места където има ръбове и ями,там винаги държи риба и то все едри екземпляри.Влачиш си и нагоре и надоло без проблем но когато влачиш на доло си подбираш местата където водата тече бавно и монотонно и течението не е толкова силно. До 6км не е проблем рибата да си настигне примамката и да я атакува от където си иска.Това обаче ако стане,рибата ще е едра.Що се отнася до пръчката,аз ползвам само акция 50-100 и много рядко по малка.Нищо сложно няма в цялата работа и наистина,каквото и да ти пишем,все пак си трябва и малко да се помъчиш за да почистиш плявата от сеното.Успех с скумрийте :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Съгласен с Кроки! :wink: Копеле,ква е тая акция -50-100гр.? :shock: Само големи ли търсиш? :D Мегаломан! :D :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Троли,като ти счупи веднъж една пръчка както ти е в ръцете,ще се сетиш кво права с тия съръци :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
спида ми е 50-100 и Бийста ми е 50-100.За счупването аз съм си виновен че го подцених юнака след 20 минути разправия но вече това няма да му се отдаде ако го докопам :shock: :lol: :lol: :lol: :wink:

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Колеги я кажете нещо за троленето на яз искър ?
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Troli Rapala написа:Съгласен с Кроки! :wink: Копеле,ква е тая акция -50-100гр.? :shock: Само големи ли търсиш? :D Мегаломан! :D :drinkers:
До миналата година тролих с пръчки акция 20-60гр. но при по-големи дълбокогазещи воблери се огъваха доста,не че съм имал проблем с ваденето на риби,но от края на миналата и тази година ползвам shimano technium и shimano speed master 2.70, 50-100gr.доста по-стабилни и здрави пръчки,просто имаш самочувствието че можеш да се справиш с големи риби!Относно конеца,също завиших диаметъра и от 20 минах на 50lb.
Троли,сподели,ти какъв такъм ползваш за бялата,и дали не прекаляваме малко относно акция на пръчки и дебелина на конци? :wink:
Това при положение че доста често м/у бялата удря и някое сомче!!!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Киро,макар да съм още ядосан че ни прокле за дъждовете преди срещаща
Aaaaaaaaa, не е така! :P
Просто споделих с вас прогнозата за времето. :lol: :lol:

Оффффф, качих лодката, багажа е нареден и утре да видим к'во ще сабя покаже. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Виж да не си забравил нещо да качиш в лодката :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Аз само да попитам :mrgreen: :lol: :wink: :drinkers:

Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Виж да не си забравил нещо да качиш в лодката :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Аз само да попитам :mrgreen: :lol: :wink: :drinkers:
Ами аз за к'во рекох пак да погледна във форума...'щот сега е 4:20 събален...нужна си е напомка. :wink: :D :drinkers:
messer10
новобранец
новобранец

Мнение от messer10 »

Олеле, лови ми се, та ми се плаче чак. Другата седмица ще се лигавя да Доспат с пъстърви, но падне ли забраната - директно тръгвам.
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

yzyna написа:
Troli Rapala написа:Съгласен с Кроки! :wink: Копеле,ква е тая акция -50-100гр.? :shock: Само големи ли търсиш? :D Мегаломан! :D :drinkers:
До миналата година тролих с пръчки акция 20-60гр. но при по-големи дълбокогазещи воблери се огъваха доста,не че съм имал проблем с ваденето на риби,но от края на миналата и тази година ползвам shimano technium и shimano speed master 2.70, 50-100gr.доста по-стабилни и здрави пръчки,просто имаш самочувствието че можеш да се справиш с големи риби!Относно конеца,също завиших диаметъра и от 20 минах на 50lb.
Троли,сподели,ти какъв такъм ползваш за бялата,и дали не прекаляваме малко относно акция на пръчки и дебелина на конци? :wink:
Това при положение че доста често м/у бялата удря и някое сомче!!!!!
За акцията на пръчката съм съгласен, даже веднъж водихме един спор с теб, но както и да е. Но все си мисля, че влакното е доста дебеличко. Лично мое мнение е но 50 либри влакно разваля играта на воблера, и го вдига нагоре.
Е ако воблера е 15 см и 20 грама сигурно няма значение и е добре, ама за повечето воблери за бяла риба 7-10 см си мисля, че е доста дебело.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за бяла риба 20лб си е напълно достатъчно, дори и при удар на сом 10-ина кг... Нали все пак макарата има аванс, а и рибата няма да я вдигаме на кантар от водата...
То и аз съм си приготвил едно влакно 65лб като 2-ра или 3-та въдица с голям воблер за сом, но най-вече за морски тролинг в Гърция... Дебелото влакно наистина пречи на нормалните размери воблери 7-11см
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кроки и аз съм чупил пръчка 2.55,но за съжаление не от риба! :oops: Силен вятър,закачане на дънер,вдигнах нагоре пръта и праас на две места! :cry: За мен идеалната дължина е 2.10 с повече водачи и максимално къса дръжка,при ваденето на по-големи риби това ми дава предимство! :idea: Големите риби забиват под лодката и тогава стават фаловете!Ползвам три спининга 2.10,10-30,10-35 и 15-45гр.!Плетено 10-20лбр.!Отскоро имам "мегаломанска" пръчка "Сензитив боат" на "Спро" 2.20 от 0 до 400гр. с 12бр. водачи,но и резнах дръжката с 10-15см.!Уникална е,за яки воблери,но рядко я ползвам и още нямам риби на нея!Най-голямата си риба 28кг. сом,я извадих с най-финната въдица 10-30 и плетеняк "файър лайн" 0.10мм/3.6кг.! :shock: :shock: На Дунава не е тролено успешно до сега и,който разгадае тактиката ще бъде номер едно от към риби!Според мен там са най-големите! :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”