Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




захранка собствено производство
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: захранка собствено производство
Общо взето и аз използвам същите съставки за домашни захранки /варено жито , кюспе, домашна галета от изсушен или препечен жляб- меля го с машинката за месо царевичен грис понякога добавям стартерни смески със съдържание на рибно брашно,което определено има ефект./Според случая слагам консерва сладка царевица или домашно консервирана млечна.Много съм доволен от галета от бишкоти когато намеря на пазара такива.Често захранвам и подхранвам с гранули за зайци или пилета.Заешките са по-едри и ги предпочитам за за захранване с прашка-достига се по-голяма дистанция.Предполагам, че заешките съдържат люцерна, щото са зеленикави на цвят.Кокато съм разпарял умрелите бабушки и каракудите които съм отделял за взимане установявам ,че гранулите чуствително присъстват в стомашното им съдържание.Платиката също не ги отказва.Когато искам да облепя оловото със захранка и тя да достигне дъното с него , вареното жито или царевица смилам с машинката за месо /горещи/ се получава много лепкава смес .Към това може да се добави царевичен грис, готова захранка и т.н. и да се получи по-малко или повече плътна и лепкава смес да се ползва с пружина или кошничка,макар че за фидър има добри готови захранки.Итересно, е че смлени студени го няма този ефект.От ароматите ползвам основно ванилия.Пробвал съм кориандър,копър,червен пипер сладък и лют,но без много проби с успоредно захранване с тях и без тях по различно време и на различни водоеми не може да се направи окончателен извод, макар че ми се срува като да има някакъв ефект.
-
- новобранец
- Мнения: 91
- Регистриран на: Вто Юни 02, 2009 2:40 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: захранка собствено производство
интересува ме спешно следното. мисля да направя някаква обикновенна захранка за шаран, понеже след някой ден ще отида до язовира. въпроса ми е следния. мисля да сложа жито, кюспе, царевица и общо взето такива по-евтини и леснно намиращи се неща. бихте ли ми казали приблизителни пропорции от кое по колко е добре да се комбинират.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: захранка собствено производство
Бих ти препоръчал да преобладава царевицата.На житото и кюспето ще събереш дребосък.

- Николай Неделков
- учете се от него
- Мнения: 5489
- Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:25 am
- Местоположение: Перник
Re: захранка собствено производство
Ей сега забърках една порция от 6 пакета по 1.2 - 1.4 кг домашно приготвена захранка.
Използвах следните продукти:
- 2кг царевишно брашно
- 1.5кг мляно кюспе
- 1.5кг мляно жито
- 1кг галета
- 1кг едро смляна бисквита
- 1кг бисквитена галета
- 6 степчета ягода
Надявам се времето да се смили и да мога по-скоро да изпробвам какво съм направил , че както го дават постоянни дъждове от вторник , май ще трябва да изчакам 5-6 дни да превали
Използвах следните продукти:
- 2кг царевишно брашно
- 1.5кг мляно кюспе
- 1.5кг мляно жито
- 1кг галета
- 1кг едро смляна бисквита
- 1кг бисквитена галета
- 6 степчета ягода
Надявам се времето да се смили и да мога по-скоро да изпробвам какво съм направил , че както го дават постоянни дъждове от вторник , май ще трябва да изчакам 5-6 дни да превали

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Венелин Радушев
- разбира нещата
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
- Местоположение: Силистра
Re: захранка собствено производство
Слагай и малко коноп и/или фъстъчки, малко соя и или нахут. Имат модерни преси в маслобойните и кюспето вече не е кюспе. Потърси също сухо мляко за захранване на телета. Тук върви 5 кг. за 16 лева. Не се ограничавай само с зърно. Ивак-а беше споменал за гранулите за зайци, подходящо обработени работят перфектно.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: захранка собствено производство
Гледам рецепти и всеки пише едно и също-царевично брашно,но за шарана не е само брашно ,а едро смляно такова ,в противен случай се получава друг ефект.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: захранка собствено производство
Привет колеги, какво ще кажете за соята? Соев изолат, соев концентрат,соево брашно? Става ли и какъв ефект има ако имате представа? Аз знам само че емулгира колбаси и преполагам че ще направи захранката лепкава и малко лигава. Мога да осигуря такава само че е в големи разфасовки по 20кг. и струват от 5-6лв. до 8-9 лв.кг.
Re: захранка собствено производство
Соевите продукти се слагат в топчетата за повишаване на белтъчното съдържание. Според едно от схващанията това привлича шарана, та да не стане така, че да не ти погледнат стръвта.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: захранка собствено производство
В смисъл ?КАЯ написа:Соевите продукти се слагат в топчетата за повишаване на белтъчното съдържание. Според едно от схващанията това привлича шарана, та да не стане така, че да не ти погледнат стръвта.


Re: захранка собствено производство
В смисъл има ли някой опит със соята като добавка във захранката? Че е богата на белтъчини е ясно , ако я добавя във захранката около 10% дали ще привлече риба или напротив? Обикновено ходя по долното течение на Искър и за там трябва доста тежка и плътна захранка.
Re: захранка собствено производство
В смисъл ако захранката е много по- привлекателна от стръвта, по- малко внимание ще обръщат на стръвта. 10 процента не би трябвало да окажат негативно влияние. Мое мнение.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: захранка собствено производство
Така е.Да.Просто не разбрах какво искаше да кажеш в предния си пост.В захранката ми (ако не е за фидер) винаги преобладават триците.Рядко ползвам пръст или глина,но тази година ще експериментирам с по-голямо количество в захранката.Миналото лято гледах един познат как разби морунажа със захранка само пръст и глина,но солидно количество бял червей-изпънат и жив.КАЯ написа:В смисъл ако захранката е много по- привлекателна от стръвта, по- малко внимание ще обръщат на стръвта. 10 процента не би трябвало да окажат негативно влияние. Мое мнение.

-
- ще става разбирач
- Мнения: 500
- Регистриран на: Съб Юли 11, 2009 5:38 pm
- Местоположение: Велинград
Re: захранка собствено производство
Колеги когато ходя да ловя на плувка си зимам само купешки захранки ,но за пружина най-добри си остават домашно приготвените манджи
Аз използвам :
и мерише толкова хубаво ,че ми иде да я изям


Аз използвам :
- 500 гр царевично брашно , 100 гр пшенично брашно , 5 ванилии и половин пакетче какао



-
- ще става разбирач
- Мнения: 500
- Регистриран на: Съб Юли 11, 2009 5:38 pm
- Местоположение: Велинград
Re: захранка собствено производство
Колеги когато ходя да ловя на плувка си зимам само купешки захранки ,но за пружина най-добри си остават домашно приготвените манджи
Аз използвам 500 гр царевично брашно
100 гр пшенично брашно
5 ванилии
1/2 пакетче какао
захранката я правя точно както се готви и качамак
и мерише толкова хубаво ,че ми иде да я изям

п.с ванилиите ги слагам накрая ! така имат по-наситен аромат

Аз използвам 500 гр царевично брашно
100 гр пшенично брашно
5 ванилии
1/2 пакетче какао
захранката я правя точно както се готви и качамак



п.с ванилиите ги слагам накрая ! така имат по-наситен аромат

Последно промяна от Lusi_vg на Пет Апр 02, 2010 7:48 pm, променено общо 1 път.
Re: захранка собствено производство
Тепърва навлизам в дебрите на домашните захранки и искам да попитам нещо за конопа, като добавка.
Специално при риболов на платика как е по- добре да се приготви конопа- варен и счукан; печен и смлян; суров и млян; киснат във вода- 12 часа напр. и леко сварен и т.н. Доста мнения има по този въпрос гледам....
Специално при риболов на платика как е по- добре да се приготви конопа- варен и счукан; печен и смлян; суров и млян; киснат във вода- 12 часа напр. и леко сварен и т.н. Доста мнения има по този въпрос гледам....