захранка собствено производство

Модератор: Paublo_Eskobar

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Re: захранка собствено производство

Мнение от КАЯ »

Общо взето и аз използвам същите съставки за домашни захранки /варено жито , кюспе, домашна галета от изсушен или препечен жляб- меля го с машинката за месо царевичен грис понякога добавям стартерни смески със съдържание на рибно брашно,което определено има ефект./Според случая слагам консерва сладка царевица или домашно консервирана млечна.Много съм доволен от галета от бишкоти когато намеря на пазара такива.Често захранвам и подхранвам с гранули за зайци или пилета.Заешките са по-едри и ги предпочитам за за захранване с прашка-достига се по-голяма дистанция.Предполагам, че заешките съдържат люцерна, щото са зеленикави на цвят.Кокато съм разпарял умрелите бабушки и каракудите които съм отделял за взимане установявам ,че гранулите чуствително присъстват в стомашното им съдържание.Платиката също не ги отказва.Когато искам да облепя оловото със захранка и тя да достигне дъното с него , вареното жито или царевица смилам с машинката за месо /горещи/ се получава много лепкава смес .Към това може да се добави царевичен грис, готова захранка и т.н. и да се получи по-малко или повече плътна и лепкава смес да се ползва с пружина или кошничка,макар че за фидър има добри готови захранки.Итересно, е че смлени студени го няма този ефект.От ароматите ползвам основно ванилия.Пробвал съм кориандър,копър,червен пипер сладък и лют,но без много проби с успоредно захранване с тях и без тях по различно време и на различни водоеми не може да се направи окончателен извод, макар че ми се срува като да има някакъв ефект.
satir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от satir »

интересува ме спешно следното. мисля да направя някаква обикновенна захранка за шаран, понеже след някой ден ще отида до язовира. въпроса ми е следния. мисля да сложа жито, кюспе, царевица и общо взето такива по-евтини и леснно намиращи се неща. бихте ли ми казали приблизителни пропорции от кое по колко е добре да се комбинират.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Бих ти препоръчал да преобладава царевицата.На житото и кюспето ще събереш дребосък.
Изображение
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Ей сега забърках една порция от 6 пакета по 1.2 - 1.4 кг домашно приготвена захранка.
Използвах следните продукти:

- 2кг царевишно брашно
- 1.5кг мляно кюспе
- 1.5кг мляно жито
- 1кг галета
- 1кг едро смляна бисквита
- 1кг бисквитена галета
- 6 степчета ягода

Надявам се времето да се смили и да мога по-скоро да изпробвам какво съм направил , че както го дават постоянни дъждове от вторник , май ще трябва да изчакам 5-6 дни да превали :(
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Слагай и малко коноп и/или фъстъчки, малко соя и или нахут. Имат модерни преси в маслобойните и кюспето вече не е кюспе. Потърси също сухо мляко за захранване на телета. Тук върви 5 кг. за 16 лева. Не се ограничавай само с зърно. Ивак-а беше споменал за гранулите за зайци, подходящо обработени работят перфектно.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Гледам рецепти и всеки пише едно и също-царевично брашно,но за шарана не е само брашно ,а едро смляно такова ,в противен случай се получава друг ефект.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ribo-ribo
новобранец
новобранец

Мнение от ribo-ribo »

Привет колеги, какво ще кажете за соята? Соев изолат, соев концентрат,соево брашно? Става ли и какъв ефект има ако имате представа? Аз знам само че емулгира колбаси и преполагам че ще направи захранката лепкава и малко лигава. Мога да осигуря такава само че е в големи разфасовки по 20кг. и струват от 5-6лв. до 8-9 лв.кг.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Соевите продукти се слагат в топчетата за повишаване на белтъчното съдържание. Според едно от схващанията това привлича шарана, та да не стане така, че да не ти погледнат стръвта.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

КАЯ написа:Соевите продукти се слагат в топчетата за повишаване на белтъчното съдържание. Според едно от схващанията това привлича шарана, та да не стане така, че да не ти погледнат стръвта.
В смисъл ? :roll:
Изображение
ribo-ribo
новобранец
новобранец

Мнение от ribo-ribo »

В смисъл има ли някой опит със соята като добавка във захранката? Че е богата на белтъчини е ясно , ако я добавя във захранката около 10% дали ще привлече риба или напротив? Обикновено ходя по долното течение на Искър и за там трябва доста тежка и плътна захранка.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

В смисъл ако захранката е много по- привлекателна от стръвта, по- малко внимание ще обръщат на стръвта. 10 процента не би трябвало да окажат негативно влияние. Мое мнение.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

КАЯ написа:В смисъл ако захранката е много по- привлекателна от стръвта, по- малко внимание ще обръщат на стръвта. 10 процента не би трябвало да окажат негативно влияние. Мое мнение.
Така е.Да.Просто не разбрах какво искаше да кажеш в предния си пост.В захранката ми (ако не е за фидер) винаги преобладават триците.Рядко ползвам пръст или глина,но тази година ще експериментирам с по-голямо количество в захранката.Миналото лято гледах един познат как разби морунажа със захранка само пръст и глина,но солидно количество бял червей-изпънат и жив.
Изображение
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Колеги когато ходя да ловя на плувка си зимам само купешки захранки ,но за пружина най-добри си остават домашно приготвените манджи :lol:

Аз използвам :
  • 500 гр царевично брашно , 100 гр пшенично брашно , 5 ванилии и половин пакетче какао
захранката я правя точно както се готви и качамак :lol: и мерише толкова хубаво ,че ми иде да я изям :lol: :wink:
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Колеги когато ходя да ловя на плувка си зимам само купешки захранки ,но за пружина най-добри си остават домашно приготвените манджи :lol:

Аз използвам 500 гр царевично брашно
100 гр пшенично брашно
5 ванилии
1/2 пакетче какао

захранката я правя точно както се готви и качамак :lol: и мерише толкова хубаво ,че ми иде да я изям :lol: :wink:

п.с ванилиите ги слагам накрая ! така имат по-наситен аромат :wink:
Последно промяна от Lusi_vg на Пет Апр 02, 2010 7:48 pm, променено общо 1 път.
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
ninka
новобранец
новобранец

Мнение от ninka »

Тепърва навлизам в дебрите на домашните захранки и искам да попитам нещо за конопа, като добавка.
Специално при риболов на платика как е по- добре да се приготви конопа- варен и счукан; печен и смлян; суров и млян; киснат във вода- 12 часа напр. и леко сварен и т.н. Доста мнения има по този въпрос гледам....
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”