Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- ribarshe
- ще става разбирач
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Днес на Зеления фар от 16 до 18 часа останах капо .През това време от десет души една риба излезе. Нещо друго ми направи прекрасно впечатление. Местата за риболов около Фара се поддържат идеално чисти
и причината е една - там ловим относително малък брой риболовци ,15-20 души сме редовните и всеки се грижи да е чисто и приятно

На дъно,от 17-19 часа.Отгоре направо вреше от риба,но за бомбарда не ставаше,защото имаше силен вятър и големи вълни.felippemassa написа:На бомбарда? Сутринта ли вечерта ли ?Kodjito75 написа:Днес на Петрол хванах 10 платерини по 600-700 гр.,направо я пребих. Пълна е с хайвер.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Действай,че ми е малко свободното време сега.rumci написа:Поразчистих малко, карайте я по същество

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- sarfa
- научил се да хвърля

Днес нов опит но отново на камък.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
няма нищо по хубаво от лошото време
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
-
- научил се да хвърля
Днес в 12 и в 13 имах удари на 3-та буна, на дънна. Едната риба е много добра. Следмалко снимка.
- ribarshe
- ще става разбирач
Много добро парче

-
- вече хвърля и на тежко
Искам да попитам майсторите на морския риболов дали може да се очаква успех при улова на кефалови риби с фидер.Моля ако някой е пробвал да каже има ли смисъл да ставам за смях на гларусите.След 17 септември отивам на св.Влас и понеже съм страхотен фен на фидера и бомбардата мисля да пробвам и двете.За бомбардата знам ,че става и съм подготвен,но за фидер не съм чувал някой да е пробвал.Дайте някакъв съвет,ако някой е открил топлата вода преди мен.Каква захранка може да се използува.Изобщо приложим ли е метода фидер при морския риболов на кефалови риби.Моля модераторите,ако нещо съм сбэркал по отношение на мястото на въпроса си да не ме гледат много на гюрултия.Предварително благодаря на всички,които ще задоволят любопитството ми.
- spook
- ще става разбирач
не че съм пробвал ама.. една доза блатен е 2.50 а кефаловите май само на него налитаха..
колко требе за захранка с фидера?
я карай по старому с тапичките...
иначе не пречи да откриеш топлата вода де само проба се иска ..
дано ги нацелиш..успех!

колко требе за захранка с фидера?

я карай по старому с тапичките...
иначе не пречи да откриеш топлата вода де само проба се иска ..
дано ги нацелиш..успех!
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей Споок.Може и да си прав в скептицизма си,но логиката ми е следната:В Гърция лових същите кефалови с полиангистро и бял хляб.И там хляба е по 3 евро... ама кеф цена няма.Мисълта ми беше да се сложи на куката от скъпия морски червей,а във фидера някаква захранка или хляб.Между другото да споделя,че в Гърция продават акроватис в специални стиропорени кутиики и струва 2 евро.Издържа цяла седмица след като го купиш от магазина,защото всички червеи са пресни,а у нас си ги купуваш полуживи.Давайте колеги и ме разубеждавайте...ама аз пак ще пробвам.
-
- ще става разбирач
Стефан Добрев написа:Каква захранка може да се използува
Аз бих използвал утежнена кошничка /40гр/,най-отдолу на линията,пълна с намачкан хляб и цаца.
Отгоре през 25 см монтирани 2-3 куки с тапички на къс повод/15см 0.16/ Мисля,че разтоварване
на кошничката няма да е нужно.На куките естествено блатен.

-
- вече хвърля и на тежко
Имам два фидера медиум и хеви и мисля да ги вкарам и двата в употреба-единият с 40, а другият с 60 грама кошници.Ще пробвам варианта с хляб и цаца,като захранвам две петна.Малко ще ми е трудно да определя петната поради липса на ориентир,но ще разчитам на опита си.Между другото не разчитам на голяма дистанция.40-60 метра мисля че ще е достатъчно.Медиума по-наблизо,а хевито за по-далечната.Мисля да пробвам на едната въдица с една кука на повод около 30-70 см с тапичка,а другата по твоя метод .onzinasi написа:Стефан Добрев написа:Каква захранка може да се използува
Аз бих използвал утежнена кошничка /40гр/,най-отдолу на линията,пълна с намачкан хляб и цаца.
Отгоре през 25 см монтирани 2-3 куки с тапички на къс повод/15см 0.16/ Мисля,че разтоварване
на кошничката няма да е нужно.На куките естествено блатен.
-
- ще става разбирач
има и готови пакетирани захранки за морски риболов,дори и на български производители.точно българската си мирише на цаца,мисля че би трябвало да работи
Само дето ти трябва сравнително спокойно море...иначе подводните течения ще я отмиват.Успех!

Stand and fight
не си губи времето,фидера е идеален за бомбарда, и си прави кефа.
Ако има риба де.Потърси или попитай, за място където я ловят по тоя начин.
Ако има риба де.Потърси или попитай, за място където я ловят по тоя начин.

- spook
- ще става разбирач
Не съм скептичен просто ми се струва ,че тая захранка ще събере само рачета и дребушлък .Според мен вътре трябва да има и накъсан блатен червей.Мисля си за един фидер вътре за платерина с тапичките , а с другия си прави кефа с бомбардата. Пък като дойдеш заргана тъкмо ще е в разгара си(няма и да си помислиш за дънната)
Все пак проби ми е майката де..

Все пак проби ми е майката де..