Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Масло за кола
Модератор: dantho.mihov
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Масло за кола
Аз на е36-цата сипвам само Castrol - 10/40 , то така си пише че трябва с кастрол да се храни
. Иначе ако ти се дават пари ходи до Булвариа или СофиаАуто те са вносители на Опел за България и ще ти сипът оригинално масло . Има телефони в нета звънни и се поинтересуваи колко щети излезе аз вчера звънях да питам за един колега също с Астра

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако гори 2л/10 000км няма смисъл да слагаш скъпо масло /Мотул хич не е евтино/... Гледай да пише "Турбо дизел" на опаковката...
Моите коли /и двете са ТД/ почти не горят масло - обикновено не се налага да доливам от смяна до смяна... само веднъж бях сложил на пасата 5VV30 и за 10 000км го изгори под минимума...
Ползвам 5VV40 на МИДЛАНД от вносителя /имат сервиз м/у Дървеница и Младост/, държат и голям асортимент филтри на склад...
Кастрол за мен е неоправдано скъпо.
Преди 2-3 години един дизелджия много ми хвалеше за стар турбодизел едно руско масло от Лукойл - било с молибденова добавка и т.н.
Моите коли /и двете са ТД/ почти не горят масло - обикновено не се налага да доливам от смяна до смяна... само веднъж бях сложил на пасата 5VV30 и за 10 000км го изгори под минимума...
Ползвам 5VV40 на МИДЛАНД от вносителя /имат сервиз м/у Дървеница и Младост/, държат и голям асортимент филтри на склад...
Кастрол за мен е неоправдано скъпо.
Преди 2-3 години един дизелджия много ми хвалеше за стар турбодизел едно руско масло от Лукойл - било с молибденова добавка и т.н.
Защо пък не с тези. Произходът им е Немски. http://www.liqui-moly.de
Според мен важно е да се сипва точното масло за точната кола и за точния тип шофйор
. От там нататък нещата са доста подобни. Въпросът е дали това което пише на етикета отговаря на истината.
Според мен важно е да се сипва точното масло за точната кола и за точния тип шофйор

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
до дупка сьгласен с ачо..тия присти....бе я не се занимавайте с глупости-освен,ако не е за продажба колата 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Лики Моли-то не е за турбо - дизел, въпреки че пише!Аз го ползвах, но за ладата, пежото не му понася ! Миналата седмица сипах наливно Elf - 10 х 40 , полусинтетика ( колата ми е пежо 306 тди ) , успа се! Не тропа, не трака, не дава да и пипна газта, бяга кат луда! и с всички филтри, + маслото + труда - 85 лв, мисля чче е перфектно 

-
- ще става разбирач
Моторекс. Добър клас масло за 10 000 Хондата ми е изгорила 300-400, максимум 500 грама и то 5 W 40. Успех 

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нали си ЕЛФИ само ЕЛф масло наливаш.Все се каня да те питам откъде ти идва прякора ?Elfi написа:Лики Моли-то не е за турбо - дизел, въпреки че пише!Аз го ползвах, но за ладата, пежото не му понася ! Миналата седмица сипах наливно Elf - 10 х 40 , полусинтетика ( колата ми е пежо 306 тди ) , успа се! Не тропа, не трака, не дава да и пипна газта, бяга кат луда! и с всички филтри, + маслото + труда - 85 лв, мисля чче е перфектно

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Това не е ли спамd_bozhkov написа: Нали си ЕЛФИ само ЕЛф масло наливаш.Все се каня да те питам откъде ти идва прякора ?

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Позволих си спама ,защото темата според мене се изчерпа и е за ключ.
Доста хора си изказаха мнението.Къде компетентно ,къде не (като мен) и колегата със сигурност вече си е сменил маслото ( Остава да каже каква марка е сложил
).

Елфи може да споделиш Тук :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=135
Доста хора си изказаха мнението.Къде компетентно ,къде не (като мен) и колегата със сигурност вече си е сменил маслото ( Остава да каже каква марка е сложил

Елфи може да споделиш Тук :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=135

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- bgstan
- ще става разбирач
Та последно се спрях на Repsol Elit 15w40 минерално . Излиза към 10лв литъра в 5литровата туба. И после към 11 в еднолитровата за доливане . Оказа се че официалния доставчик е до нас . Несъм го купил ама ще го взимам
колега,MOBIL,и др. такива ги продават в Турция за 20евро тенекията 18 литра,аз лично карам с някакво белгийско Q8 и съм доволен
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Кюейт или Q8 идва от Кувейт Вандал... в българия май "Косер" го внасят - качествено е, но от Белгия може да пристигне само хартията за етикета... вероятноjey написа:колега,MOBIL,и др. такива ги продават в Турция за 20евро тенекията 18 литра,аз лично карам с някакво белгийско Q8 и съм доволен

А с MOBIL 20евро тенекията 18 литра ще направиж бати удара ако го внесеш...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.