Масло за кола

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Масло за кола

Мнение от MiTaKa™ »

Аз на е36-цата сипвам само Castrol - 10/40 , то така си пише че трябва с кастрол да се храни ;) . Иначе ако ти се дават пари ходи до Булвариа или СофиаАуто те са вносители на Опел за България и ще ти сипът оригинално масло . Има телефони в нета звънни и се поинтересуваи колко щети излезе аз вчера звънях да питам за един колега също с Астра
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ако гори 2л/10 000км няма смисъл да слагаш скъпо масло /Мотул хич не е евтино/... Гледай да пише "Турбо дизел" на опаковката...
Моите коли /и двете са ТД/ почти не горят масло - обикновено не се налага да доливам от смяна до смяна... само веднъж бях сложил на пасата 5VV30 и за 10 000км го изгори под минимума...
Ползвам 5VV40 на МИДЛАНД от вносителя /имат сервиз м/у Дървеница и Младост/, държат и голям асортимент филтри на склад...

Кастрол за мен е неоправдано скъпо.

Преди 2-3 години един дизелджия много ми хвалеше за стар турбодизел едно руско масло от Лукойл - било с молибденова добавка и т.н.
niau
новобранец
новобранец

Мнение от niau »

Защо пък не с тези. Произходът им е Немски. http://www.liqui-moly.de

Според мен важно е да се сипва точното масло за точната кола и за точния тип шофйор ;). От там нататък нещата са доста подобни. Въпросът е дали това което пише на етикета отговаря на истината.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

до дупка сьгласен с ачо..тия присти....бе я не се занимавайте с глупости-освен,ако не е за продажба колата :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Лики Моли-то не е за турбо - дизел, въпреки че пише!Аз го ползвах, но за ладата, пежото не му понася ! Миналата седмица сипах наливно Elf - 10 х 40 , полусинтетика ( колата ми е пежо 306 тди ) , успа се! Не тропа, не трака, не дава да и пипна газта, бяга кат луда! и с всички филтри, + маслото + труда - 85 лв, мисля чче е перфектно :wink:
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Моторекс. Добър клас масло за 10 000 Хондата ми е изгорила 300-400, максимум 500 грама и то 5 W 40. Успех :wink:
Изображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Elfi написа:Лики Моли-то не е за турбо - дизел, въпреки че пише!Аз го ползвах, но за ладата, пежото не му понася ! Миналата седмица сипах наливно Elf - 10 х 40 , полусинтетика ( колата ми е пежо 306 тди ) , успа се! Не тропа, не трака, не дава да и пипна газта, бяга кат луда! и с всички филтри, + маслото + труда - 85 лв, мисля чче е перфектно :wink:
Нали си ЕЛФИ само ЕЛф масло наливаш.Все се каня да те питам откъде ти идва прякора ?
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

d_bozhkov написа: Нали си ЕЛФИ само ЕЛф масло наливаш.Все се каня да те питам откъде ти идва прякора ?
Това не е ли спам :?: Щи кажа, ма друг път , да не ни се скарат :axe: :lol:
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Позволих си спама ,защото темата според мене се изчерпа и е за ключ.
Доста хора си изказаха мнението.Къде компетентно ,къде не (като мен) и колегата със сигурност вече си е сменил маслото ( Остава да каже каква марка е сложил :?: ).
:D :D :D
Елфи може да споделиш Тук :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=135
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Та последно се спрях на Repsol Elit 15w40 минерално . Излиза към 10лв литъра в 5литровата туба. И после към 11 в еднолитровата за доливане . Оказа се че официалния доставчик е до нас . Несъм го купил ама ще го взимам
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
jey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jey »

колега,MOBIL,и др. такива ги продават в Турция за 20евро тенекията 18 литра,аз лично карам с някакво белгийско Q8 и съм доволен
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

jey написа:колега,MOBIL,и др. такива ги продават в Турция за 20евро тенекията 18 литра,аз лично карам с някакво белгийско Q8 и съм доволен
Кюейт или Q8 идва от Кувейт Вандал... в българия май "Косер" го внасят - качествено е, но от Белгия може да пристигне само хартията за етикета... вероятно :wink:
А с MOBIL 20евро тенекията 18 литра ще направиж бати удара ако го внесеш... :wink: успех в бизнес начинанието :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”