Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ДОКОГА С ЧЕПАРЕТАТА ПО ПЯСАЧНИК...
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: ДОКОГА С ЧЕПАРЕТАТА ПО ПЯСАЧНИК...
Толкова нагла паплач има по водоемите че направо не е за приказване.Стоят с месеци и си предават биваците от бригада на бригада.Каквото се хване или се носи в най-близкия фризер или направо на предварително уговорени ресторанти,където и майка си дават за едър шаран защото печелят много от това.Толкова гадно племе сме това българите че нямам думи.Добре че е този форум та все още си мисля че поне ние тук се съобразявме с някакви прамила но каквото успеем да спасим и пуснем обратно,стадо гладни и лакоми псета/да им приседне дано/прибират всичко което докопат и мъкнат като луди.Направо съм бясен на всичко това и дано нито един язовир да не остане свободен та да ги видя от къде ще хващат по 100кг риба и кой ще ги търпи да влачат тези гадни мърши !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Eй затова Любо всеки уважаващ себеси рибар, уловили риба над десятката на секундата трябва да е даде на някои като теб, защото сте малко арендаторите, които гледат на такива риби по съвременен начи. Тази година съм щастлив, че спасих няколко такива риби от гладните селяни.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Толкова нагла паплач има по водоемите че направо не е за приказване.Стоят с месеци и си предават биваците от бригада на бригада.Каквото се хване или се носи в най-близкия фризер или направо на предварително уговорени ресторанти,където и майка си дават за едър шаран защото печелят много от това.Толкова гадно племе сме това българите че нямам думи.Добре че е този форум та все още си мисля че поне ние тук се съобразявме с някакви прамила но каквото успеем да спасим и пуснем обратно,стадо гладни и лакоми псета/да им приседне дано/прибират всичко което докопат и мъкнат като луди.Направо съм бясен на всичко това и дано нито един язовир да не остане свободен та да ги видя от къде ще хващат по 100кг риба и кой ще ги търпи да влачат тези гадни мърши !!!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Преди 3 часа се пребирам от Пясъка жалка картина
2 дена и половина валат, както казват колегите секи бивак има по 5 шамандури и ръмчат като за световно с чепарета.И изобщо не се претисняват.Направи ми впечетление че имаха постояна връзка с стената и знаеха кой идва и си отива.До нас бяха дръпнали на чепаре един сом 20 кила и веднага дойди един лъскав джип да го пребере.Ние като се настанихме понеже бяхме много силна група
тези си изкараха чепаретата и една лодка дойде от стената да ги премести от другия бряг където нямаше никой......
Така че за какво говорим
?

Така че за какво говорим

-
- учете се от него
Силно се надявам и горещо го препоръчвам, Сдруженията като влязат във владвение на водоемите, моментално да разкажат играта на ползвателите на лодки: няма тролене, няма шаранджии, няма мрежи, няма чепарета... пълна забрана на лодките( водоем по водоем), никой на никого няма да пречи и всичко много бързо ще си иде на мястото; даже и нормални риби ще почнат да се появяват на нормални дистанции до година-две...

-
- разбира нещата
Забрана за лодки,по водоемите(с изключения) е начин...за справяне с незаконни начини за риболов.
А тя рибата се въди,винаги е имало и ще я има

Явно ние троленгистите,пречим на мрежарите да си развяват кончето спокойно,защото им режем мрежите,тая няма да я бъде!
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги това с забраната на лодките няма как да стане, никога този риболов /ТРОЛИНГ/ НЕ МЕ Е ВЪЛНУВАЛ НО ИМА ДОСТА ХОРА КОИТО ГО ХАРЕСВАТ И ПРАКТИКУВАТ. Смятам, че не е честно срямо тях такава забрана. На всеки уважаващ себе си риболовец с обща култура може да му стане ясно кога една лодка разпъва, влаче или кльонка и кога някой царвул презарежда чепаре и храни върху него. Не е необходимо дори въоражаване с бинокал, с просто око става ясно как се улавя рибата с лодката от чепаре и т.н. Така че ако даден орган иска да спъне този некоректен риболов може да го стори в рамките на 10 минути. Въпроса е че ИАРА неим се мокри и цапа с кал, по-лесно е да проверят пет билета и два живарник, да си съставят протокол, че са изършели проверка на даден воден обект и готово.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами то забрани колко щеш действат в момента, но кой ги спазва? Съзнателните граждани, които така или иначе няма да бракониерстват...chanio написа:Забрана за лодки,по водоемите(с изключения) е начин...за справяне с незаконни начини за риболов.А тя рибата се въди,винаги е имало и ще я има
Сдруженията също не са 100% гаранция... Какво пречи надзирателите /тамън са 2-ма да си помагат/ да си опъват комбайни и мрежи?
Според мен трябва да сме максимално активни и да се оплакваме... да се ангажират и журналисти, чрез които да се обърне внимание на обществото за проблема с бракониерството... Като се вдигне много шум, "висшето ръководство" ще трябва да вземе мерки... Половин милион /и повече/ риболовци сме - ако "гракнем" ще се засили контрола... Но 99% се примиряват - "тука е така" и т.н.
Големите язовири се броят на пръсти - какво пречи да има постоянен контрол - например на Искъра, на Пясъчник и т.н. по 1 патрул постоянно с лодка да обикаля и да проверява наред... Няма пари? Ми да направят билета 50лв вместо 25 - който няма билет - глоба 100лв на място с фиш или 200лв с акт в общината... и пари ще има и риба ще има... Но желание няма...
Броил съм на Пясъка по 100 "катуна" - това са минимум 100 билета и поне 20-30 "нарушители"... От нарушителите по 100лв = 2000-3000лв за един ден...
Направо може охраната да е на самоиздръжка!
Не мисля че бездейсвието на ИАРА идва от това че намат пари да обикалят и хващат мрежарите и тези,които пускат чепарета,моето мнение че играят от един и същ отбор със съответния процент,иначе няма логигика да знаят че се пускат мрежи и чепарета и да не вземат мерки,до сега не съм чул ИАРА да прави акция срещу мрежарите,всички мрежи,които са извадели са по сигнал на колеги,които са ги закачили на тролинг а после ИАРА си преписва заслугите на своя сметка,нали трябва да отчитат някаква дейност все пак,и за едните и за другите е по добре да има кофронтация между шаранджии и троленгисти,за да може те спокойно да си действат!Затова чепарета и мрежите на парчета!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нов вид тролинг - "на котва"... гаранция ще има улов и то всеки излет!!! но ще трябва да си водиме въоръжена охрана...spas_ya написа:...Затова чепарета и мрежите на парчета!
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, смятам че над всичко е самосъзнанието, колегата Тедо по-горе е направил правилни сметки ама от тези близо 500000 риболовци поне 10% мислят за утрешния ден, за децата ни за това, че улавянето на риба не е само храна а Е И СПОРТ. Докато в сила е максимата " Щом сиги набарал- цепи до откат във фризера" нито риба ще има нито спорт нито разберателство между нас и ИАРА. Наистена за добро или зло имаме закон/някакав/ та там пише колко броя и какви въдици, количество улов на ден и т.н. окей всеки го пренибрегва с мисалта: "кой ще дойде на проверка бе, аз съм тарикат..."70% от проблема. 40% мрежи и останалото за нас

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
те ако щат да "мислят за утрешния ден"... като ги гепат 2 пъти с улов над разрешеното и ги глобят както е предвидено по действащия в момента закон... надали ще се сетят за фризера повече...
Ама как да стане като аз /например/ не съм проверяван от 1988г?
На Доспат преди 28 години (!!!) глобиха баща ми 50лв с акт, защото имахме 1 въдица повече във водата, а на 2 от въдиците имаше по 3 куки...
Ама как да стане като аз /например/ не съм проверяван от 1988г?
На Доспат преди 28 години (!!!) глобиха баща ми 50лв с акт, защото имахме 1 въдица повече във водата, а на 2 от въдиците имаше по 3 куки...
-
- учете се от него
И дюшеците трябва да се забранят, не само лодките; покрай мераците на 3% тролещи и 2% разпъващи с лодки ( щото като % не са повече от всички законно регистрирани риболовци), в момента закона е такъв, че има 100% обезрибяване на големите водоеми
Как се разпъва 500м мрежа или чепаре, без лодка...и как се събира после
Ако например, Домлян се вземе от Сдружение... ще има лодки, наиш кога..
п.п. за първи път, с голям кеф, използвах във Форума емотиконите на последния ред в поста

п.п. за първи път, с голям кеф, използвах във Форума емотиконите на последния ред в поста

Явно на някой много му се иска да се забранят тролещите но
,колкото и малък процент да сме,ние за разлика от много други колеги спазваме правилата за риболов,така че ще ни има,ако не ви харесва,това си е ваш проблем!

-
- новобранец
По вашата логика да забранят и автомобилите,защото бракониерите са отишли с кола до язовира.Няма как да има тотална забрана за ползване на лодки,може да се забрани само риболова от лодка,но мрежарите въдици нямат,та може да се досетите кого ще хване забраната,а пък бракониерите ще си останат необезпокоявани.КОНТРОЛ трябва,забрани има достатъчно.Айде със здраве.IDA написа:И дюшеците трябва да се забранят, не само лодките; покрай мераците на 3% тролещи и 2% разпъващи с лодки ( щото като % не са повече от всички законно регистрирани риболовци), в момента закона е такъв, че има 100% обезрибяване на големите водоеми![]()
![]()
Как се разпъва 500м мрежа или чепаре, без лодка...и как се събира после
Ако например, Домлян се вземе от Сдружение... ще има лодки, наиш кога..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
п.п. за първи път, с голям кеф, използвах във Форума емотиконите на последния ред в поста![]()
![]()