Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранки Traper
Модератор: Paublo_Eskobar
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Захранки Traper
Ей я и моята захранка:

- carpsliven2
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
Сега видях темата , аз само такава захранка купувам /от дием фишинг във Варна/ , и съм много доволен . Имат голямо разнообразие на видове , поддържат наличности и захранките си работят
перфектно .Пробвал съм и зимната , и фидера , общо взето 5-6 вида , резултата от трапера според мен е много добър .http://www.diemfishing.com/catalog/prim ... 5_116.html
Тук ги има
перфектно .Пробвал съм и зимната , и фидера , общо взето 5-6 вида , резултата от трапера според мен е много добър .http://www.diemfishing.com/catalog/prim ... 5_116.html
Тук ги има
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Днес купих Трапер .......не ми се слиза до колата да видя точно кой модел,но не ми се стори толкова скъпа - 2,5 кг. за 7 лв.Утре ще я пробвам върху маришките кефали.Явно не е много популярна .Ако някой друг реши да я пробва,ще му пиша откъде съм я взел.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Къде в Пловдив я има тая захранка аз не съм я засичал по магазините. А ако се замислиш за работеща захранка ако разделиш разфасовката по 1.250 гр ще видиш,че хич не е скъпа Същата работа като Мондеал е сигурноtsvetkoff написа:Днес купих Трапер .......не ми се слиза до колата да видя точно кой модел,но не ми се стори толкова скъпа - 2,5 кг. за 7 лв.Утре ще я пробвам върху маришките кефали.Явно не е много популярна .Ако някой друг реши да я пробва,ще му пиша откъде съм я взел.

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При нашите хора,вече не споменавам имена,че пак може да има недоволни,че се прави реклама на магазин.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Точно затова не споменавам имена и магазини ........ако някой желае,ще му пиша на лична.Следобед ще прескоча до Марица и довечера ще имам някакви резултати.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Няма какво да се чудите за резултати,цяла година ловя с Трапер,просто няма грешка!Бабушка,река,каракуда,платика всички работят перфектно. 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- tsvetkoff
- ще става разбирач
........абе не знам - аз ли случих на кофти ден,ама от 14 до 17.30 ч. на Марица само един малък и глупав кефал се излъга да се закачи на куката.
Може би не е виновен Трапера,че не събрах риба.Отделно хвърлях и само червей .........изобщо не пипа и не пипа - плувката потъваше само когато куката се закачаше по водораслите по дъното/оставих 5-6 куки по тях/.Отделно половината Пловдив се беше изсипал на реката - кола до кола .....като че имаше мач Локо-Ботев
.....освен това скари
,деца ......
.......уф ........извинявам се ......доста спам вкарах ........сега да кажа за Трапера.Докато я омесвах и пусках топчета във водата за да я проверя ми направи впечатление,че захранката се състои от доста едри частици.Когато пуснех топче във водата,то слизаше на дъното .....след известно време се разпадаше,но така си и оставаше - на купчинка едри частици на дъното.Купчинките така си и останаха,чак докато си тръгна.Изобщо не се отделяха леки частици,които да правят облак.Това е ....
Тук има доста хора,които са истински спецове в захранването и биха могли да дадат компетнетно мнение по въпроса.Аз само споделям наблюдения.Вярно е,че от веднъж не могат да се правят изводи за продукта,но следващия път ще взема това,което обикновено ползвам,когато ходя там - ванилия с коноп на NESSA,българска и евтина,но досега с нея валат не съм оставал.....

.......уф ........извинявам се ......доста спам вкарах ........сега да кажа за Трапера.Докато я омесвах и пусках топчета във водата за да я проверя ми направи впечатление,че захранката се състои от доста едри частици.Когато пуснех топче във водата,то слизаше на дъното .....след известно време се разпадаше,но така си и оставаше - на купчинка едри частици на дъното.Купчинките така си и останаха,чак докато си тръгна.Изобщо не се отделяха леки частици,които да правят облак.Това е ....
Тук има доста хора,които са истински спецове в захранването и биха могли да дадат компетнетно мнение по въпроса.Аз само споделям наблюдения.Вярно е,че от веднъж не могат да се правят изводи за продукта,но следващия път ще взема това,което обикновено ползвам,когато ходя там - ванилия с коноп на NESSA,българска и евтина,но досега с нея валат не съм оставал.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За разлика от нашите захранки,има едно две изключения,вносните се различават съществено по структура,аромат,активност във водата.Не упоменаваш никъде каква е захранката,то Трапер,но кой.,
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм почти заклет фен на Българските захранки ползвам в 90% от случейте само български е позволявам си от време на време други,но резултата поне на мен не ми се вижда много съществен освен при фидера там всичко личи незнам дали заради метода или заради слабата активност на рибите тази година на яз.Микро на дъно но при 10-15 риби с БГ захранка на излет,то примерно със Сарфикс или Мондиал скачам на 40-50 затова искам да пробвам и тази захранка да и вида и резултата.
П.П. от 3 излета насам ползвам ароматизатор на Ван Де Иенде Биг Фиш към захранка Филстар Ягодашаран ирезултата ми скочи от бонус някой мустакатко и последвано късане до 3-4 удара с реализирани 3 от 4.От там си водя статистика,че има значение активния аромат и разграждането на частиците също тъка и разпространението им във водата.
Също тъка при ползване на чиста Филстарка шаран ягода ми идват и дребни таранки с малки шарковци което показва,че имам събиране на риба,но не и отсяване на размера.А с ароматизатора явно има подбор на рибите които да се задържат на петното.
Спирам с размислите щото май оспамих темата
П.П. от 3 излета насам ползвам ароматизатор на Ван Де Иенде Биг Фиш към захранка Филстар Ягодашаран ирезултата ми скочи от бонус някой мустакатко и последвано късане до 3-4 удара с реализирани 3 от 4.От там си водя статистика,че има значение активния аромат и разграждането на частиците също тъка и разпространението им във водата.
Също тъка при ползване на чиста Филстарка шаран ягода ми идват и дребни таранки с малки шарковци което показва,че имам събиране на риба,но не и отсяване на размера.А с ароматизатора явно има подбор на рибите които да се задържат на петното.
Спирам с размислите щото май оспамих темата

Без риболов няма любов !
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цветков относно твоя проблем с едрите частици,много статии съм изчел относно риболова на река и много от големите рибари са споделили почти едно и също,че при ползването на захранка -тежка с големи чстици се добавя - галета,ситно натрушен хляб(пресен),пръст/глина или други по-леки частици които да задържат аромат и да бъдат отнесени от течението към рибите по-надолу по течението и както знаем те се привличат от тях към основното петно и там поради факта,че имаш по-едри частици които седят на едно място пез много да се движат остават на петното,а при постоянно подхранване си ги задържаш до края на излета.
Според мен това е цаката на реката
Според мен това е цаката на реката

Без риболов няма любов !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да се сравнява една истинска речна захранка с Несса ванилия с коноп е пълно безумие.
Дори да се абстрахираме от факта, че Несата е пълен боклук от към аромат и нещо за ядене, то пак няма как да се сравняват речна и ситна язовирна храна.
Естествено, че Несата ще прави облак в течението, но и няма да остане нищо за ядене на дъното пред нас.
Дори да се абстрахираме от факта, че Несата е пълен боклук от към аромат и нещо за ядене, то пак няма как да се сравняват речна и ситна язовирна храна.
Естествено, че Несата ще прави облак в течението, но и няма да остане нищо за ядене на дъното пред нас.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
WODY BIEZACE - това пише на пакета захранка,за който говорим.Би трябвало да става за LESZCZ,JAZ,KLEN,BRZANA,PLOC ......../BREAM,IDE,CHUB,BARBEL,ROACH/ - това са видовете риби.Искам да подчертая,че я взех по препоръка на продавачите в магазина,като пак по тяхна препоръка добавих вътре един хляб на трохи и около 1/4 глина.Сега вие кажете дали са ми дали подходяща захранка или не.
Чирус,безкрайно много уважавам мнението ти,но съм далеч от "безумната" идея да сравнявам родни продукти с вносни такива поради простата причина,че нямам толкова опит.Просто разказвам са скромните си аматьорски наблюдения и се надявам мненията на спецовете тук да ми помогнат относно това,кое да ползвам и кое - не.
П.С. .....съвсем мъничко спам - някой да ми пише на ЛС,за да не правим реклама откъде да купя Промикс или Джаксън - това съм решил да пробвам следващия път.
Чирус,безкрайно много уважавам мнението ти,но съм далеч от "безумната" идея да сравнявам родни продукти с вносни такива поради простата причина,че нямам толкова опит.Просто разказвам са скромните си аматьорски наблюдения и се надявам мненията на спецовете тук да ми помогнат относно това,кое да ползвам и кое - не.
П.С. .....съвсем мъничко спам - някой да ми пише на ЛС,за да не правим реклама откъде да купя Промикс или Джаксън - това съм решил да пробвам следващия път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Цветков,добрите магазини ,където може да се намерят свястни неща ги знаем,коментираме захранки.Ако сега трябва да ти обяснявам как да си я правиш за река е отделно.Има си усет и малко акъл за да се сетиш каква трябва да е.А щом в магазината са те посъветвали какво да направиш какво търсиш още не знам.tsvetkoff написа:WODY BIEZACE - това пише на пакета захранка,за който говорим.Би трябвало да става за LESZCZ,JAZ,KLEN,BRZANA,PLOC ......../BREAM,IDE,CHUB,BARBEL,ROACH/ - това са видовете риби.Искам да подчертая,че я взех по препоръка на продавачите в магазина,като пак по тяхна препоръка добавих вътре един хляб на трохи и около 1/4 глина.Сега вие кажете дали са ми дали подходяща захранка или не.