Българинът бил най-

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Българинът бил най-

Мнение от VGS »

Че сме си мързеливи , такива сме си мога да кажа твърдо и да го докажа. Имам поглед от двете страни.
А до колкото за двете работи е обяснимо по други причини. Ако погледните статистиките за страните ще ви стане ясно. Там където има голям процент на работищите на две места има и голям процент на работещите на не пълен работен ден(което примерно за Германия е чест срещано). Просто няма вариянти някой да работи на пълен работен ден и пълна седмица и да ходи на две такива работи :(, ако някой го измисли как ще стане да ни светне.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Значи по производителност ни бият тотално !
И няма как да е иначе като в едно хале има 20 промишлени робота и 2 оператори, като прилагат бързо всяка една нова технология, инвестират в образование и са насърчавани и подпомагани по всякакъв начин от държавата /пример са американските дотации за автомобилния и банковия сектор/ :idea:
Да не забравяме колониалните им империи от близкото минало / даже и сега /, от които грабят богатства в неограничени количества-2/3 от Африка,цяла Южна Азия и още и още.
Слагат ни на кантар с " машина " пръкнала се с буржоазната революция в Нидерландия и усъвършенствана цели 400 години.
При такъв "равен" старт и при тоталната липса на нито едно от гореизброените, направо съм горд с досега постигнатото в личен план ,колкото и да е малко/многото отива знаете къде / !
А авторите на изследването , което не отричам съдържа много истини за икономиката ни, да отидат малко на еничарска служба / за повишаване на квалификацията, де :lol: / !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Според мен проблема ни не е че сме мързеливи а не ефективни. Неефективен труд ако ще и по 15 часа на ден не дава ефективни резултати.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

bat_boiko_nikolov написа:........мързеливият в Европа :!: :?: :?:
Работил по- малко и произвеждал 3-пъти по-малко.
Но взимал за месец толкова, колкото западноевропееца за ден :!:
Само 0.8 % от българите работели на втора работа :!:
Ми направо търтеи ....
:D :D :D :D

Ми така е, щот у нас само баламите бачкат.
петър василев

Мнение от петър василев »

Че сме си мързеливи,,,такива сме.
Ще дам само един от хилядите подобни примери.
Идва пресен българин от България в Гърция и намерете ми работа и каквато и да е тя,няма проблем.
Намираме му работа и първите въпроси са,,, и колко ще вземам?
-Ами като новак в работата 40 евро,как е?
Оооооо за толкоз пари и кълбета ще правя :wink:
Кълбетата ги правят най-много седмица и после,,,,
- А бе тия пари са много малко за тази работа,намири ми друга.
Намираш му друга,,,тя пък прашна,трета,много далече,четвърта много тежка и така.
Угода няма и се почва ,,те гърците така го тормозили,еб ..л съм ги в м....та аз си заминавам. :lol:
А аааа забравих, е туй пък У НАС ,,,,дайте да седнем по цигара на всеки половин час ,никаде го няма.
Тука има лав,,,ако не можеш да работиш и пушиш заеби цигарите а у нас е заеби работата :lol:

п.п. Бат Бойко,не си чул правилно .Казаха ,че една западна надница се равнява на една българска заплата :wink:
Аватар
fest
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fest »

Бреее...задължително на втора работа от утре се хващам...Толкоз време се чудя как да забогатея...е вече разбрах!

П.П. Някой се изказа много оригинално...започваме вече да си продаваме труда скъпо и всичко е перфектно...как не сме се сетили досега :roll: :lol:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

п.п. Бат Бойко,не си чул правилно .Казаха ,че една западна надница се равнява на една българска заплата

Аз съм написал следното :
Но взимал за месец толкова, колкото западноевропееца за ден

Не знам какво съм чул, ама между двете твърдения не виждам грам разлика :idea:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

Сигурно над 50% от работоспособните бългъри искат да работят работа ,на която да полагат минимални усилия и да получават солидна сума пари - е ми няма как да стане!!!!
Във фирмата ,в която работех момичето ,което беше в отдел работа с клиенти(като отдела се състоеше от нея и телефон ,тоест едни вид телефонистка) взимаше доста скромна заплата,идваше в 10,30 и си тръгваше в 18,00
На мене ми държаха сметка постоянно колко пари взимам,че били много и не трябвало да ги взимам,но на който съм казала да застане на моето място за един ден поне -да работи между 12 и 14 часа ,да обръща внимание на всеки един клиент дошъл в офиса ,да го обслужи за кратко време и то качествено ,да си свърши другата работа ,която се състо в подреждане и оформяне на доста документи ....
А сега в момента ,тъйкато съм по майчинство моята работа я вършат трима човека....
Всеки може да си направи изводи ....мързеливи ли сме или не сме..... :?:
петър василев

Мнение от петър василев »

bat_boiko_nikolov написа:Не знам какво съм чул, ама между двете твърдения не виждам грам разлика :idea:
Сори,грешката е в моя телевизор :oops: в бързината си не съм прочел правилно :wink:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

как СА работели, но не и сега.. Спомени... Испаниа преди 30-35 год - глад,мизерия,безработица,гърмят се по улиците. на обекта -/правеше се път/ човека които кара валяка не смее да го спре за да пикае че ще го изгоният а скача и тичайки след валяка пикае в движение. Италия - пак по това време - бръснаря които ме постригваше/беше най ефтин/ отваряше в 6 до 9 pm преди това работеше в заводите на Фиат.бабата коиато беше собственик на сградата и даваше стаи под наем сама метеше,чистеше и пренасяше дърва и палеше парното в мазето
Последно промяна от xoxo на Чет Сеп 24, 2009 4:31 am, променено общо 1 път.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Е,браво бре!!!Най-мързеливи сме били,а?!?
До сега съм работил само в чужди фирми:ХИТ,Кауфланд,Данон,Ипома.На всякъде извънреден безплатен труд.5-дневна работна седмица и 8-часов работен ден ДА,ама на хартия.Случими се да пътувам с един от камионите на "Ипома" до Германия.Пристигнахме към 16.20 тяхно време.Тъкмо почнаха да ни разтоварват свирна една свирка в 17.00 всички живо дето работесхе си заряза работата и си тръгна.Питам:
-Абе ами ние??-знаете ли какво ни отговори оня шваба дето беше на моята длъжност?
-Работното време свърши,утре!-а тук в нашия филиал 5 фирми ти се изтърсват в 16.50 и ти си длъжен да натовариш да разтовариш и да се прибереш в къщи вместо в 18 часа се прибираш в 22!!!!Е.....ал сам ти и марзеливостта,а!!!!!На някои писали над мен,ало колеги първо хванете малко мазоли,а после откривайте топлата вода.Апропо тя вече била открита.А в Кауфланд се пр....бах и казах,че имам документ за всякъв вид ел. мото и прочие кари,че съм работил и като прием на стока.Знаете ли какво се получи???Бях едновременно и раководител отдел и мотокарист и приемчик.Отивах на работа в 4 сутринта и си тръгвах в 15 на обед.Всичко това за 600 лв.Ай сиктир,бре.Най-мързеливи,ама в леглото.Като почнем и забравяме не само да спрем ами и кога точно сме почнали.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Светльо-toxin34 написа:Е,браво бре!!!Най-мързеливи сме били,а?!?
До сега съм работил само в чужди фирми:ХИТ,Кауфланд,Данон,Ипома.На всякъде извънреден безплатен труд.5-дневна работна седмица и 8-часов работен ден ДА,ама на хартия
експлоатация - точно така - ами те за това са в България. Четете Иречек бре момчета - 'history repeats" - нищо ново под слънцето а който не вземе поука от миналото няма бъдеще - и не забравяите че те имат генетично наследство от прадедите си с колониите - а ние сега сме им такава - негъра колкото и да им работи все му викат че е мързеливи като минат 150 год могат да го приемат за човек и да го изберат са президент
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Българите по-селата работят много повече от който и да е европеец.Стават рано, хранят и чистят на животни, тръгват на работа, след като се преберат почват същата процедура, но и още куп ангажименти.Или те хората по селата не са водят Българи :twisted: :twisted: Все ми се струва, че хората които наричат българите мързеливи, то те никога не са работели истински.Ходете накарайте някой в производството да отиде на втора работа, ами той му се ебава мамата от бач 7часа и не знае къде се намира след работа.Накарайте накой който работи тежък труд да ходи на втора работа.Относно ефектноста и качеството на работа, това идва от качествените материали, машини, дисциплина и куп др. фактори които в България не съществуват, но това не е мързел. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
georg

Мнение от georg »

И аз щях да се меся,ама Снежния го каза!!! :wink:
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Не е мързелив Българина - просто не вижда смисъл от работата си. Това е. Да работиш за някой с по-малко акъл и качества от теб, издигнал се бог знае как. Да работиш в държава, която все се мъчи да те прецака и да ти изсмуче и последните парици. Да работиш като вол за 500лв., шефът ти да си купува нова кола всеки месец и да издържа 2-3 любовници. Да работиш с допотопни машини и технологий и с хора безнадеждно затънали в миналото. И в същото време да имаш да решаваш куп проблеми, за които господата европейци не са и помисляли, че може да съществуват. Да не говорим, че Българите работят най-много дни в годината и по най-много часове в деня в цяла Европа. Годишният платен отпуск е най-малък в България. Има страни с по 30 дни. Франция работния ден е 7 часа. Никой Българин не работи с удоволствие и с мотивация. На запад всяка фирма, колкото и малка да е, си има отдел Човешки ресурси. В него се обръща внимание на: планиране на труда, оценка на труда, определяне на възнаграждения, мотивиране на персонала, осигуряване на подходяща среда и условия на труд. Колко фирми имат такива в България?
Ако Българина усети, че труда му се цени, че заплатата му отговаря на положените усилия - той работи като вол. Не случайно българските работници са на особена почит в Англия и Испания. Защото са работливи и съвестни. А и далеч по умни и кадърни от европейците.
Не може такива изследвания да ни сравняват със страни, които са колониални и бивши робовладелски. Те са влачили със столетия богатства от гърба на бедните. Да не говорим, че не се имали 500г. турско робство. Истината е че по отношение на развитие на гражданско общество сме сто години назад. Аз лично си мисля, че сме във времето на Ал Капоне. И като се правят такива изследвания трябва обективно да се отразяват всички фактори. Защото иначе си играем на статистики.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”