Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Българинът бил най-
Модератор: dantho.mihov
Re: Българинът бил най-
Че сме си мързеливи , такива сме си мога да кажа твърдо и да го докажа. Имам поглед от двете страни.
А до колкото за двете работи е обяснимо по други причини. Ако погледните статистиките за страните ще ви стане ясно. Там където има голям процент на работищите на две места има и голям процент на работещите на не пълен работен ден(което примерно за Германия е чест срещано). Просто няма вариянти някой да работи на пълен работен ден и пълна седмица и да ходи на две такива работи
, ако някой го измисли как ще стане да ни светне.
А до колкото за двете работи е обяснимо по други причини. Ако погледните статистиките за страните ще ви стане ясно. Там където има голям процент на работищите на две места има и голям процент на работещите на не пълен работен ден(което примерно за Германия е чест срещано). Просто няма вариянти някой да работи на пълен работен ден и пълна седмица и да ходи на две такива работи

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Значи по производителност ни бият тотално !
И няма как да е иначе като в едно хале има 20 промишлени робота и 2 оператори, като прилагат бързо всяка една нова технология, инвестират в образование и са насърчавани и подпомагани по всякакъв начин от държавата /пример са американските дотации за автомобилния и банковия сектор/
Да не забравяме колониалните им империи от близкото минало / даже и сега /, от които грабят богатства в неограничени количества-2/3 от Африка,цяла Южна Азия и още и още.
Слагат ни на кантар с " машина " пръкнала се с буржоазната революция в Нидерландия и усъвършенствана цели 400 години.
При такъв "равен" старт и при тоталната липса на нито едно от гореизброените, направо съм горд с досега постигнатото в личен план ,колкото и да е малко/многото отива знаете къде / !
А авторите на изследването , което не отричам съдържа много истини за икономиката ни, да отидат малко на еничарска служба / за повишаване на квалификацията, де
/ !
И няма как да е иначе като в едно хале има 20 промишлени робота и 2 оператори, като прилагат бързо всяка една нова технология, инвестират в образование и са насърчавани и подпомагани по всякакъв начин от държавата /пример са американските дотации за автомобилния и банковия сектор/

Да не забравяме колониалните им империи от близкото минало / даже и сега /, от които грабят богатства в неограничени количества-2/3 от Африка,цяла Южна Азия и още и още.
Слагат ни на кантар с " машина " пръкнала се с буржоазната революция в Нидерландия и усъвършенствана цели 400 години.
При такъв "равен" старт и при тоталната липса на нито едно от гореизброените, направо съм горд с досега постигнатото в личен план ,колкото и да е малко/многото отива знаете къде / !
А авторите на изследването , което не отричам съдържа много истини за икономиката ни, да отидат малко на еничарска служба / за повишаване на квалификацията, де

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Според мен проблема ни не е че сме мързеливи а не ефективни. Неефективен труд ако ще и по 15 часа на ден не дава ефективни резултати.
bat_boiko_nikolov написа:........мързеливият в Европа![]()
![]()
![]()
Работил по- малко и произвеждал 3-пъти по-малко.
Но взимал за месец толкова, колкото западноевропееца за ден![]()
Само 0.8 % от българите работели на втора работа![]()
Ми направо търтеи ....

Ми така е, щот у нас само баламите бачкат.
Че сме си мързеливи,,,такива сме.
Ще дам само един от хилядите подобни примери.
Идва пресен българин от България в Гърция и намерете ми работа и каквато и да е тя,няма проблем.
Намираме му работа и първите въпроси са,,, и колко ще вземам?
-Ами като новак в работата 40 евро,как е?
Оооооо за толкоз пари и кълбета ще правя
Кълбетата ги правят най-много седмица и после,,,,
- А бе тия пари са много малко за тази работа,намири ми друга.
Намираш му друга,,,тя пък прашна,трета,много далече,четвърта много тежка и така.
Угода няма и се почва ,,те гърците така го тормозили,еб ..л съм ги в м....та аз си заминавам.
А аааа забравих, е туй пък У НАС ,,,,дайте да седнем по цигара на всеки половин час ,никаде го няма.
Тука има лав,,,ако не можеш да работиш и пушиш заеби цигарите а у нас е заеби работата
п.п. Бат Бойко,не си чул правилно .Казаха ,че една западна надница се равнява на една българска заплата
Ще дам само един от хилядите подобни примери.
Идва пресен българин от България в Гърция и намерете ми работа и каквато и да е тя,няма проблем.
Намираме му работа и първите въпроси са,,, и колко ще вземам?
-Ами като новак в работата 40 евро,как е?
Оооооо за толкоз пари и кълбета ще правя

Кълбетата ги правят най-много седмица и после,,,,
- А бе тия пари са много малко за тази работа,намири ми друга.
Намираш му друга,,,тя пък прашна,трета,много далече,четвърта много тежка и така.
Угода няма и се почва ,,те гърците така го тормозили,еб ..л съм ги в м....та аз си заминавам.

А аааа забравих, е туй пък У НАС ,,,,дайте да седнем по цигара на всеки половин час ,никаде го няма.
Тука има лав,,,ако не можеш да работиш и пушиш заеби цигарите а у нас е заеби работата

п.п. Бат Бойко,не си чул правилно .Казаха ,че една западна надница се равнява на една българска заплата

Бреее...задължително на втора работа от утре се хващам...Толкоз време се чудя как да забогатея...е вече разбрах!
П.П. Някой се изказа много оригинално...започваме вече да си продаваме труда скъпо и всичко е перфектно...как не сме се сетили досега

П.П. Някой се изказа много оригинално...започваме вече да си продаваме труда скъпо и всичко е перфектно...как не сме се сетили досега

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм написал следното :
Но взимал за месец толкова, колкото западноевропееца за ден
Не знам какво съм чул, ама между двете твърдения не виждам грам разлика
Аз съм написал следното :
Но взимал за месец толкова, колкото западноевропееца за ден
Не знам какво съм чул, ама между двете твърдения не виждам грам разлика

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Сигурно над 50% от работоспособните бългъри искат да работят работа ,на която да полагат минимални усилия и да получават солидна сума пари - е ми няма как да стане!!!!
Във фирмата ,в която работех момичето ,което беше в отдел работа с клиенти(като отдела се състоеше от нея и телефон ,тоест едни вид телефонистка) взимаше доста скромна заплата,идваше в 10,30 и си тръгваше в 18,00
На мене ми държаха сметка постоянно колко пари взимам,че били много и не трябвало да ги взимам,но на който съм казала да застане на моето място за един ден поне -да работи между 12 и 14 часа ,да обръща внимание на всеки един клиент дошъл в офиса ,да го обслужи за кратко време и то качествено ,да си свърши другата работа ,която се състо в подреждане и оформяне на доста документи ....
А сега в момента ,тъйкато съм по майчинство моята работа я вършат трима човека....
Всеки може да си направи изводи ....мързеливи ли сме или не сме.....
Във фирмата ,в която работех момичето ,което беше в отдел работа с клиенти(като отдела се състоеше от нея и телефон ,тоест едни вид телефонистка) взимаше доста скромна заплата,идваше в 10,30 и си тръгваше в 18,00
На мене ми държаха сметка постоянно колко пари взимам,че били много и не трябвало да ги взимам,но на който съм казала да застане на моето място за един ден поне -да работи между 12 и 14 часа ,да обръща внимание на всеки един клиент дошъл в офиса ,да го обслужи за кратко време и то качествено ,да си свърши другата работа ,която се състо в подреждане и оформяне на доста документи ....
А сега в момента ,тъйкато съм по майчинство моята работа я вършат трима човека....
Всеки може да си направи изводи ....мързеливи ли сме или не сме.....

Сори,грешката е в моя телевизорbat_boiko_nikolov написа:Не знам какво съм чул, ама между двете твърдения не виждам грам разлика

как СА работели, но не и сега.. Спомени... Испаниа преди 30-35 год - глад,мизерия,безработица,гърмят се по улиците. на обекта -/правеше се път/ човека които кара валяка не смее да го спре за да пикае че ще го изгоният а скача и тичайки след валяка пикае в движение. Италия - пак по това време - бръснаря които ме постригваше/беше най ефтин/ отваряше в 6 до 9 pm преди това работеше в заводите на Фиат.бабата коиато беше собственик на сградата и даваше стаи под наем сама метеше,чистеше и пренасяше дърва и палеше парното в мазето
Последно промяна от xoxo на Чет Сеп 24, 2009 4:31 am, променено общо 1 път.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Е,браво бре!!!Най-мързеливи сме били,а?!?
До сега съм работил само в чужди фирми:ХИТ,Кауфланд,Данон,Ипома.На всякъде извънреден безплатен труд.5-дневна работна седмица и 8-часов работен ден ДА,ама на хартия.Случими се да пътувам с един от камионите на "Ипома" до Германия.Пристигнахме към 16.20 тяхно време.Тъкмо почнаха да ни разтоварват свирна една свирка в 17.00 всички живо дето работесхе си заряза работата и си тръгна.Питам:
-Абе ами ние??-знаете ли какво ни отговори оня шваба дето беше на моята длъжност?
-Работното време свърши,утре!-а тук в нашия филиал 5 фирми ти се изтърсват в 16.50 и ти си длъжен да натовариш да разтовариш и да се прибереш в къщи вместо в 18 часа се прибираш в 22!!!!Е.....ал сам ти и марзеливостта,а!!!!!На някои писали над мен,ало колеги първо хванете малко мазоли,а после откривайте топлата вода.Апропо тя вече била открита.А в Кауфланд се пр....бах и казах,че имам документ за всякъв вид ел. мото и прочие кари,че съм работил и като прием на стока.Знаете ли какво се получи???Бях едновременно и раководител отдел и мотокарист и приемчик.Отивах на работа в 4 сутринта и си тръгвах в 15 на обед.Всичко това за 600 лв.Ай сиктир,бре.Най-мързеливи,ама в леглото.Като почнем и забравяме не само да спрем ами и кога точно сме почнали.
До сега съм работил само в чужди фирми:ХИТ,Кауфланд,Данон,Ипома.На всякъде извънреден безплатен труд.5-дневна работна седмица и 8-часов работен ден ДА,ама на хартия.Случими се да пътувам с един от камионите на "Ипома" до Германия.Пристигнахме към 16.20 тяхно време.Тъкмо почнаха да ни разтоварват свирна една свирка в 17.00 всички живо дето работесхе си заряза работата и си тръгна.Питам:
-Абе ами ние??-знаете ли какво ни отговори оня шваба дето беше на моята длъжност?
-Работното време свърши,утре!-а тук в нашия филиал 5 фирми ти се изтърсват в 16.50 и ти си длъжен да натовариш да разтовариш и да се прибереш в къщи вместо в 18 часа се прибираш в 22!!!!Е.....ал сам ти и марзеливостта,а!!!!!На някои писали над мен,ало колеги първо хванете малко мазоли,а после откривайте топлата вода.Апропо тя вече била открита.А в Кауфланд се пр....бах и казах,че имам документ за всякъв вид ел. мото и прочие кари,че съм работил и като прием на стока.Знаете ли какво се получи???Бях едновременно и раководител отдел и мотокарист и приемчик.Отивах на работа в 4 сутринта и си тръгвах в 15 на обед.Всичко това за 600 лв.Ай сиктир,бре.Най-мързеливи,ама в леглото.Като почнем и забравяме не само да спрем ами и кога точно сме почнали.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
експлоатация - точно така - ами те за това са в България. Четете Иречек бре момчета - 'history repeats" - нищо ново под слънцето а който не вземе поука от миналото няма бъдеще - и не забравяите че те имат генетично наследство от прадедите си с колониите - а ние сега сме им такава - негъра колкото и да им работи все му викат че е мързеливи като минат 150 год могат да го приемат за човек и да го изберат са президентСветльо-toxin34 написа:Е,браво бре!!!Най-мързеливи сме били,а?!?
До сега съм работил само в чужди фирми:ХИТ,Кауфланд,Данон,Ипома.На всякъде извънреден безплатен труд.5-дневна работна седмица и 8-часов работен ден ДА,ама на хартия
-
- и господ не е толокова добър
Българите по-селата работят много повече от който и да е европеец.Стават рано, хранят и чистят на животни, тръгват на работа, след като се преберат почват същата процедура, но и още куп ангажименти.Или те хората по селата не са водят Българи
Все ми се струва, че хората които наричат българите мързеливи, то те никога не са работели истински.Ходете накарайте някой в производството да отиде на втора работа, ами той му се ебава мамата от бач 7часа и не знае къде се намира след работа.Накарайте накой който работи тежък труд да ходи на втора работа.Относно ефектноста и качеството на работа, това идва от качествените материали, машини, дисциплина и куп др. фактори които в България не съществуват, но това не е мързел. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Не е мързелив Българина - просто не вижда смисъл от работата си. Това е. Да работиш за някой с по-малко акъл и качества от теб, издигнал се бог знае как. Да работиш в държава, която все се мъчи да те прецака и да ти изсмуче и последните парици. Да работиш като вол за 500лв., шефът ти да си купува нова кола всеки месец и да издържа 2-3 любовници. Да работиш с допотопни машини и технологий и с хора безнадеждно затънали в миналото. И в същото време да имаш да решаваш куп проблеми, за които господата европейци не са и помисляли, че може да съществуват. Да не говорим, че Българите работят най-много дни в годината и по най-много часове в деня в цяла Европа. Годишният платен отпуск е най-малък в България. Има страни с по 30 дни. Франция работния ден е 7 часа. Никой Българин не работи с удоволствие и с мотивация. На запад всяка фирма, колкото и малка да е, си има отдел Човешки ресурси. В него се обръща внимание на: планиране на труда, оценка на труда, определяне на възнаграждения, мотивиране на персонала, осигуряване на подходяща среда и условия на труд. Колко фирми имат такива в България?
Ако Българина усети, че труда му се цени, че заплатата му отговаря на положените усилия - той работи като вол. Не случайно българските работници са на особена почит в Англия и Испания. Защото са работливи и съвестни. А и далеч по умни и кадърни от европейците.
Не може такива изследвания да ни сравняват със страни, които са колониални и бивши робовладелски. Те са влачили със столетия богатства от гърба на бедните. Да не говорим, че не се имали 500г. турско робство. Истината е че по отношение на развитие на гражданско общество сме сто години назад. Аз лично си мисля, че сме във времето на Ал Капоне. И като се правят такива изследвания трябва обективно да се отразяват всички фактори. Защото иначе си играем на статистики.
Ако Българина усети, че труда му се цени, че заплатата му отговаря на положените усилия - той работи като вол. Не случайно българските работници са на особена почит в Англия и Испания. Защото са работливи и съвестни. А и далеч по умни и кадърни от европейците.
Не може такива изследвания да ни сравняват със страни, които са колониални и бивши робовладелски. Те са влачили със столетия богатства от гърба на бедните. Да не говорим, че не се имали 500г. турско робство. Истината е че по отношение на развитие на гражданско общество сме сто години назад. Аз лично си мисля, че сме във времето на Ал Капоне. И като се правят такива изследвания трябва обективно да се отразяват всички фактори. Защото иначе си играем на статистики.