Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Шабла;Езерец
Модератор: sapuna
Re: Шабла;Езерец
сам ли ще си говоря тука
еи хора някои някакво инфо за езерцето ? че маи ми се ходи ама бих искал малко инфо
предния път тъкмо хванах цаката и трябваше да си тръгна .. бе то един риболов едни палатки .. към четвъртък петък може и да се метна до там ... дано времето да е хубаво че с този постоянен вятър там ако е студено ще е ужас ... някои да има няблюдения след това захлаждане какво може да се очаква ?

и аз така си мислех ама викам да се обърна към по знещите 

- Stanimir17
- сериозен играч
това, че някои и друг колега е влязъл с лодка и дърпа воблери, или силиконки не мисля че пречи на резервата да се запази. по цял свят го практикуват. на Шабленското езеро има адски много щука. 1 път влязъх и аз с лодка и хванах 17 щуки, една от които беше 3.5 кг. нея признавам си не я пуснах. от главата и стана добар трофей.
проблемът е друг, не съм виждал но съм чувал че го мрежосвали езерото, а е и резерват за птиците, но постоянно има ловджии. самнява ме ловджиите да практикуват "обстреляй и пусни"
проблемът е друг, не съм виждал но съм чувал че го мрежосвали езерото, а е и резерват за птиците, но постоянно има ловджии. самнява ме ловджиите да практикуват "обстреляй и пусни"
In vino veritas!

щом е забранено значи е забранено поради причини някакви ... мрежат го и то доста
а иначе наистина има хубави щукички и добри костурчета
червеноперкате е дребосък ама не ходим там за червеноперка де 

Колеги бихте ли ми казали от къде е по добре да се влезе за езерото от Шабла или от Езерец?Къде има по чисти места за риболов от брега?
минаваш шабла и преди езерец в дясно по един асвалт караш по него и има един черен път в дясно пак .. караш по него и стигаш езерцето
пътя е доста дълъг така че караш дори и да не виждаш езерото
пресечката е преди езерец точно кадето от ляво започва една горичка .. .. от брега точно неможе да се лови
газиш във водата поне до кръста и така
успех ти желая

Благодаря за инфото.
Ловците колега стрелят по 3 вида птици главно,Гаска,Зеленоглава патица,по рядко Бекас.И трите вида са прелетни,макар да не ги вращат обратно това не е голяма загуба тук мнението ти е неуместно лекоStanimir17 написа:това, че някои и друг колега е влязъл с лодка и дърпа воблери, или силиконки не мисля че пречи на резервата да се запази. по цял свят го практикуват. на Шабленското езеро има адски много щука. 1 път влязъх и аз с лодка и хванах 17 щуки, една от които беше 3.5 кг. нея признавам си не я пуснах. от главата и стана добар трофей.

Трябва да се измисли някой проект за опазване на това езеро, но какъв ли. Просто уникален водоем, който се съсипва бавно, но славно. Ще бъде огромна загуба, ако се разруши и тази екосистема. Аз на Шабла и Езерец ходя от около 2 години и не го познавам така както колеги разказват - за хубавите щуки, шарани и костури, а това не е било отдавна (преди 6-7години). В момента щуката е много активна и взема стръвно, но екземплярите са доста дребни - моля Ви колеги връщайте малките риби. Аз от началото на тази година съм взел само два костура, изобщо от всичките ми излети на всичките водоеми. На последния излет на Шабла с колегата ми хванахме около 15 щучки и всички си плуват пак. На този етап това е единствения начин по-който можем да помогнем на рибите. Не мога да разбера хора които взимат такива рибки, толкова ли им е трудно да проумеят, че ако пуснат сега тези риби следващата година ще им доставят 10 пъти повече удовлствие от улавянето им. Някой казват - да бе защо да я пускам, като ще отиде в някоя мрежа или някой друг ще си я вземе за тигана. Ами направи правилното и не мисли за другите, пък да става каквото ще. Просто нямаме друг избор. (Това вече го повтарям от доста време и повярвайте ми има резултат).
Поздрави.
Поздрави.
В неделя отскочих до наи интересното за риболов местенце за мене за момента и резултата е няколко по еди кустурчета (от които взети само 2) и 6 щучки от които 4 върнати .. прибрах 2 просто защото нямаше как (куки .. хриле) знам че ще бъда можеби критикуван за това ама мисля че е по доре в тигана отколкото на раците
така де стига оправдания
изненадата доиде в момента в които реших да пробвам да сложа 2 рибета на куката .. едно през гърба а другото през устата и резултата беше налице след второто замятане на плувката .. силно повличане надолу и доста упорито дърпане .. викам някоя едра щучка ама не
http://ivopenev1.snimka.bg/fishing/ribi.427179.15143817 ... малко ми е чудна тази работа ама куката беше навътре в гърлото .. много е било гладно чудовището 

-
- ще става разбирач
Ето няколко снимки от вчера на Езерец.Излизат основно малки щучки и хубави костури,някои път и по два на веднъж

Болки в ръката ми от хвърляне ...

Браво майсторе,
наистина страхотни костури, а за начина по-който са хванати - ръкопляскам.
п.п. Да си чул някой да има по-едра щука тая година?

п.п. Да си чул някой да има по-едра щука тая година?
изключително разочарован от наплива на които бях свидетел днес ... абе хора тая щучка като я сложите в тигана и нищо като не остане от нея .. какво ще и ядете ... масово днес и в петък виждам как хората си прибират рибите.. по точно рибетата ... тва нещо какво ще му ядеш? ... другото ...
Апсолютно съм разочарован от това че само аз и още един човек тук споделихме някакви пътища до които се стига до някакви места .. ем тъпо е ... обикалял съм днеска над 2 часа по генгерлиците да се опитам да намеря нещо кадето да мога поне да заметна различно място от това на езерец до сливта и преди него ... ама на .... само кал и прах ...
другото което немога да разбера .... като отидеш за риба с жената и с някои приятел задължително ли е освен мястото кадето заемеш да хвърляш да решиш и че саседното място няма да е зле да го затвориш с някаква бутафорна имитация на въдица колкото да не може някои да се пробва да хване нещо там ... на езерец има няма местата които знам са 5-6 на разстояние от по 20-30 метра ... друго незнам ... трябва ли да заемеш всичко с целта да хванеш 3 риби от по няма и 500грама и да си ги прибереш .... просто ... !!!!!
ако някои реши че би могъл да ми сподели каде другаде може да се хвърли нещо там да сподели .. ако не иска тук може и на лс ... нито траля мрежа и винаги си пускам рибките и си обирам боклука .... а едновременно с това днеска неможах да си пробвам касмета чисто и просто заради 2-те риби за тигана и гордоста на някои хора че са отишли с 3 пръчки малко по рано там и са решили че могат да хвърлят на 10 места едновременно
????
съжалявам за дългия и обаркан пост ама още ми е прясно !!! ако съм обидил или засегнал да ме извинява ... ама мисля че повечето от вас биха се сагласили с мен !!!!
Апсолютно съм разочарован от това че само аз и още един човек тук споделихме някакви пътища до които се стига до някакви места .. ем тъпо е ... обикалял съм днеска над 2 часа по генгерлиците да се опитам да намеря нещо кадето да мога поне да заметна различно място от това на езерец до сливта и преди него ... ама на .... само кал и прах ...
другото което немога да разбера .... като отидеш за риба с жената и с някои приятел задължително ли е освен мястото кадето заемеш да хвърляш да решиш и че саседното място няма да е зле да го затвориш с някаква бутафорна имитация на въдица колкото да не може някои да се пробва да хване нещо там ... на езерец има няма местата които знам са 5-6 на разстояние от по 20-30 метра ... друго незнам ... трябва ли да заемеш всичко с целта да хванеш 3 риби от по няма и 500грама и да си ги прибереш .... просто ... !!!!!
ако някои реши че би могъл да ми сподели каде другаде може да се хвърли нещо там да сподели .. ако не иска тук може и на лс ... нито траля мрежа и винаги си пускам рибките и си обирам боклука .... а едновременно с това днеска неможах да си пробвам касмета чисто и просто заради 2-те риби за тигана и гордоста на някои хора че са отишли с 3 пръчки малко по рано там и са решили че могат да хвърлят на 10 места едновременно

съжалявам за дългия и обаркан пост ама още ми е прясно !!! ако съм обидил или засегнал да ме извинява ... ама мисля че повечето от вас биха се сагласили с мен !!!!
Здрасти колега,
не се ядосвай, че никой не споделя за места, аз също от доста време не споделям за излети и места, просто не искам на другия ден да има 10 човека, от които 8 са от чалгаджийте. Напоследък риболова стана повече като мода от колкото хоби или интерес.
Сложи една снимка, напиши от къде си и някой път можем да отидем заедно за риба.
Поздрави
не се ядосвай, че никой не споделя за места, аз също от доста време не споделям за излети и места, просто не искам на другия ден да има 10 човека, от които 8 са от чалгаджийте. Напоследък риболова стана повече като мода от колкото хоби или интерес.
Сложи една снимка, напиши от къде си и някой път можем да отидем заедно за риба.
Поздрави
много правилно колега nas