Шабла;Езерец

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
sxl
новобранец
новобранец

Re: Шабла;Езерец

Мнение от sxl »

сам ли ще си говоря тука :) еи хора някои някакво инфо за езерцето ? че маи ми се ходи ама бих искал малко инфо ;) предния път тъкмо хванах цаката и трябваше да си тръгна .. бе то един риболов едни палатки .. към четвъртък петък може и да се метна до там ... дано времето да е хубаво че с този постоянен вятър там ако е студено ще е ужас ... някои да има няблюдения след това захлаждане какво може да се очаква ?
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

и аз така си мислех ама викам да се обърна към по знещите :)
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

това, че някои и друг колега е влязъл с лодка и дърпа воблери, или силиконки не мисля че пречи на резервата да се запази. по цял свят го практикуват. на Шабленското езеро има адски много щука. 1 път влязъх и аз с лодка и хванах 17 щуки, една от които беше 3.5 кг. нея признавам си не я пуснах. от главата и стана добар трофей.
проблемът е друг, не съм виждал но съм чувал че го мрежосвали езерото, а е и резерват за птиците, но постоянно има ловджии. самнява ме ловджиите да практикуват "обстреляй и пусни"
In vino veritas!
:partyman:
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

щом е забранено значи е забранено поради причини някакви ... мрежат го и то доста :( а иначе наистина има хубави щукички и добри костурчета :) червеноперкате е дребосък ама не ходим там за червеноперка де :)
veliko69
новобранец
новобранец

Мнение от veliko69 »

Колеги бихте ли ми казали от къде е по добре да се влезе за езерото от Шабла или от Езерец?Къде има по чисти места за риболов от брега?
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

минаваш шабла и преди езерец в дясно по един асвалт караш по него и има един черен път в дясно пак .. караш по него и стигаш езерцето :) пътя е доста дълъг така че караш дори и да не виждаш езерото :) пресечката е преди езерец точно кадето от ляво започва една горичка .. .. от брега точно неможе да се лови :( газиш във водата поне до кръста и така :) успех ти желая :) :D
veliko69
новобранец
новобранец

Мнение от veliko69 »

Благодаря за инфото.
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mishel »

Stanimir17 написа:това, че някои и друг колега е влязъл с лодка и дърпа воблери, или силиконки не мисля че пречи на резервата да се запази. по цял свят го практикуват. на Шабленското езеро има адски много щука. 1 път влязъх и аз с лодка и хванах 17 щуки, една от които беше 3.5 кг. нея признавам си не я пуснах. от главата и стана добар трофей.
проблемът е друг, не съм виждал но съм чувал че го мрежосвали езерото, а е и резерват за птиците, но постоянно има ловджии. самнява ме ловджиите да практикуват "обстреляй и пусни"
Ловците колега стрелят по 3 вида птици главно,Гаска,Зеленоглава патица,по рядко Бекас.И трите вида са прелетни,макар да не ги вращат обратно това не е голяма загуба тук мнението ти е неуместно леко :shock: За мрежите си много прав,но вапреки това езерото е голямо и ако беше само това би се понесло.истинския проблем е ТОКА,ловат риба с ток,направо я сасипват това е...И сам сигурен,от тези 17 риби 6 7 са били под кило,надявам се да са варнатиобратно,на щука под кило просто няма какво да и се яде... Преди имаше много и големи риби,сега са много по малко и са предимно дребни,едрите са голяма редкостно все пак ги има;).Наслука
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Трябва да се измисли някой проект за опазване на това езеро, но какъв ли. Просто уникален водоем, който се съсипва бавно, но славно. Ще бъде огромна загуба, ако се разруши и тази екосистема. Аз на Шабла и Езерец ходя от около 2 години и не го познавам така както колеги разказват - за хубавите щуки, шарани и костури, а това не е било отдавна (преди 6-7години). В момента щуката е много активна и взема стръвно, но екземплярите са доста дребни - моля Ви колеги връщайте малките риби. Аз от началото на тази година съм взел само два костура, изобщо от всичките ми излети на всичките водоеми. На последния излет на Шабла с колегата ми хванахме около 15 щучки и всички си плуват пак. На този етап това е единствения начин по-който можем да помогнем на рибите. Не мога да разбера хора които взимат такива рибки, толкова ли им е трудно да проумеят, че ако пуснат сега тези риби следващата година ще им доставят 10 пъти повече удовлствие от улавянето им. Някой казват - да бе защо да я пускам, като ще отиде в някоя мрежа или някой друг ще си я вземе за тигана. Ами направи правилното и не мисли за другите, пък да става каквото ще. Просто нямаме друг избор. (Това вече го повтарям от доста време и повярвайте ми има резултат).
Поздрави.
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

В неделя отскочих до наи интересното за риболов местенце за мене за момента и резултата е няколко по еди кустурчета (от които взети само 2) и 6 щучки от които 4 върнати .. прибрах 2 просто защото нямаше как (куки .. хриле) знам че ще бъда можеби критикуван за това ама мисля че е по доре в тигана отколкото на раците :) така де стига оправдания :) изненадата доиде в момента в които реших да пробвам да сложа 2 рибета на куката .. едно през гърба а другото през устата и резултата беше налице след второто замятане на плувката .. силно повличане надолу и доста упорито дърпане .. викам някоя едра щучка ама не :) http://ivopenev1.snimka.bg/fishing/ribi.427179.15143817 ... малко ми е чудна тази работа ама куката беше навътре в гърлото .. много е било гладно чудовището :)
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Ето няколко снимки от вчера на Езерец.Излизат основно малки щучки и хубави костури,някои път и по два на веднъж :shock:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Браво майсторе, :D :D наистина страхотни костури, а за начина по-който са хванати - ръкопляскам.

п.п. Да си чул някой да има по-едра щука тая година?
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

изключително разочарован от наплива на които бях свидетел днес ... абе хора тая щучка като я сложите в тигана и нищо като не остане от нея .. какво ще и ядете ... масово днес и в петък виждам как хората си прибират рибите.. по точно рибетата ... тва нещо какво ще му ядеш? ... другото ...

Апсолютно съм разочарован от това че само аз и още един човек тук споделихме някакви пътища до които се стига до някакви места .. ем тъпо е ... обикалял съм днеска над 2 часа по генгерлиците да се опитам да намеря нещо кадето да мога поне да заметна различно място от това на езерец до сливта и преди него ... ама на .... само кал и прах ...

другото което немога да разбера .... като отидеш за риба с жената и с някои приятел задължително ли е освен мястото кадето заемеш да хвърляш да решиш и че саседното място няма да е зле да го затвориш с някаква бутафорна имитация на въдица колкото да не може някои да се пробва да хване нещо там ... на езерец има няма местата които знам са 5-6 на разстояние от по 20-30 метра ... друго незнам ... трябва ли да заемеш всичко с целта да хванеш 3 риби от по няма и 500грама и да си ги прибереш .... просто ... !!!!!

ако някои реши че би могъл да ми сподели каде другаде може да се хвърли нещо там да сподели .. ако не иска тук може и на лс ... нито траля мрежа и винаги си пускам рибките и си обирам боклука .... а едновременно с това днеска неможах да си пробвам касмета чисто и просто заради 2-те риби за тигана и гордоста на някои хора че са отишли с 3 пръчки малко по рано там и са решили че могат да хвърлят на 10 места едновременно :axe: :axe: ????

съжалявам за дългия и обаркан пост ама още ми е прясно !!! ако съм обидил или засегнал да ме извинява ... ама мисля че повечето от вас биха се сагласили с мен !!!!
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Здрасти колега,
не се ядосвай, че никой не споделя за места, аз също от доста време не споделям за излети и места, просто не искам на другия ден да има 10 човека, от които 8 са от чалгаджийте. Напоследък риболова стана повече като мода от колкото хоби или интерес.
Сложи една снимка, напиши от къде си и някой път можем да отидем заедно за риба.
Поздрави
Аватар
sapiora
новобранец
новобранец

Мнение от sapiora »

много правилно колега nas
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”