Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Примамка за трофейни кефали ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Добата©
- разбира нещата 
Re: Примамка за трофейни кефали ?
sandista написа:Марко , воблера е уникален. Куките май са като мойте - Оунер УЛ серията ?
И тъй като темата е за едрите кленове , ето един такъв и от мен :
За статистиката 188см , 90-92кг ...
Внимание - 18+
http://img339.imageshack.us/img339/5719/25082009362.jpg
 дано повече не хващаш такива кленове
 дано повече не хващаш такива кленове
- 
				didiod
- ще става разбирач 
Тоя ги смачка вчера-китайче-5.50лв(Т-Рекс или нещо такова

а клоко много си прилича с тези за по 18 лв (Екогиър) на гиърите имах удари,но не успях да извадя риба,но порад ситуацията ги прибрах защото бях на непознато място-не ми се рискуваше с тези красоти

а клоко много си прилича с тези за по 18 лв (Екогиър) на гиърите имах удари,но не успях да извадя риба,но порад ситуацията ги прибрах защото бях на непознато място-не ми се рискуваше с тези красоти

разликата с японците е огромна но китайчето е с подходящата разцветка и форма за рибоулов (на бас че му се закачат тройките   )
 )
ама айде че пак се отклонихме от темата

)
 )ама айде че пак се отклонихме от темата
кьоркефали

- 
				sharo1
Аре и аз да се намеся.
Това си е мое мнение,мисля че вече кефала не обръща внимание на воблерите,както миналата година.Все по често сега от колеги научавам че пере повече блесните.
Май свикна с воблерите,били те китайски или други.

Това си е мое мнение,мисля че вече кефала не обръща внимание на воблерите,както миналата година.Все по често сега от колеги научавам че пере повече блесните.
Май свикна с воблерите,били те китайски или други.

- sandista
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Ето от такива мнения ще Ви помоля да се въздържате ! Твърдението ти е нелепо ! 

- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Няма снимки-не ползвам,щот не обичам да оставям следи  Обаче,кой иска,да вярва поне частично- на една тумбеста ,неква жълтура,3 см ,тракаща ,без обозначена марка,стойност 3 лв!!!ама размери на...РПГ-18 "Муха", да го...в тъпия кефал-ееееей..."Рапалите"са сдухаха от срам у куфаро
 Обаче,кой иска,да вярва поне частично- на една тумбеста ,неква жълтура,3 см ,тракаща ,без обозначена марка,стойност 3 лв!!!ама размери на...РПГ-18 "Муха", да го...в тъпия кефал-ееееей..."Рапалите"са сдухаха от срам у куфаро 

Обаче,кой иска,да вярва поне частично- на една тумбеста ,неква жълтура,3 см ,тракаща ,без обозначена марка,стойност 3 лв!!!ама размери на...РПГ-18 "Муха", да го...в тъпия кефал-ееееей..."Рапалите"са сдухаха от срам у куфаро
- 
				sharo1
Нелепо ли ,оди в бистра вода подир воблера и си го гледа само,не посяга.Не говоря за пролетта преди забраната когато е гладен и хранят хайвер майките.И за воблера си има време и място,ако е голяма и не чак толкова бистра водата,не пречи,ама сега в това маловодие...Има мноо фактори които влияят на моето мнение и наблюдение...sandista написа:Ето от такива мнения ще Ви помоля да се въздържате ! Твърдението ти е нелепо !

- 
				takezo
- разбира нещата 
Тоя от мерните ли е бре Сандо ?   

Факт !

LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- sandista
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
46 санта .. би трябвало да е мерен  Туй ми е първия по-сериозен клен на спининг. Удари в големиО дъжд в един плитък тесен бързей на блесна 00
 Туй ми е първия по-сериозен клен на спининг. Удари в големиО дъжд в един плитък тесен бързей на блесна 00 

Туй ми е първия по-сериозен клен на спининг. Удари в големиО дъжд в един плитък тесен бързей на блесна 00
- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
Я пробвай в такъв момент с едно Aile Gobi , като го водиш на паузиsharo1 написа:оди в бистра вода подир воблера и си го гледа само,не посяга......sandista написа:Ето от такива мнения ще Ви помоля да се въздържате ! Твърдението ти е нелепо !
 може и да има ефект
 може и да има ефект 
- maznislav
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Колега точно този модел слиза до над 2 метра и по река е адски неприложим ако не познаваш добре релефаdidiod написа:гиърите имах удари,но не успях да извадя риба,но порад ситуацията ги прибрах защото бях на непознато място-не ми се рискуваше с тези красоти

Вземи си за кефалски риболов 4 см модел слизащ до 70 -80 см както и 5 см който има 3 варианта на газене 30 , 90 и 200 см

Първите 2 ги препоръчвам за река , а 4 -ката е просто задължителна

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!

ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- sandista
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Супер шаллоу-лите винаги са вървежни. Простата причина е , че тоя лакомник много обича бубуЙечки и други твари в повърностните слоеве.
Иначе Иво е много прав. В тези прословути случай на бистра вода и активна пасивност пробвай Killfish , Aile Goby , Salmo Tiny с малки паузи

Иначе Иво е много прав. В тези прословути случай на бистра вода и активна пасивност пробвай Killfish , Aile Goby , Salmo Tiny с малки паузи

- 
				fishingmania
- ще става разбирач 
Както си се ровичках днес из сайтовете попаднах на това ,което ми изглежда подходящо за риболов на распери и трофейни кефали ! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Искренно се радвам че в случаят си конкретизирал товаsharo1 написа:...Това си е мое мнение,мисля че вече кефала не обръща внимание на воблерите,както миналата година...
 Не друго ами ако го нямаше то това :
  Не друго ами ако го нямаше то това :Щеше да звучи още по-смешноsharo1 написа:...Май свикна с воблерите,били те китайски или други.

В случаят иде реч на непознаване на риболова с воблер който съпоставен с риболова на блесна води едно 70% към 30% процента в негова полза особенно в кефалоулова . Има воблери и воблери ! Смешно е да се конкретизира особенно ако за база имаме само китайски воблери или Рапала . Демак воблери хващащи но рядко особенно кефал от брега .
  В случаят иде реч на непознаване на риболова с воблер който съпоставен с риболова на блесна води едно 70% към 30% процента в негова полза особенно в кефалоулова . Има воблери и воблери ! Смешно е да се конкретизира особенно ако за база имаме само китайски воблери или Рапала . Демак воблери хващащи но рядко особенно кефал от брега . Този кит на Мепс е разработен за басс , мъски и обикновенна щука . Евентуално би закачил някой едър кефал и почти нереално да закачи някой распер макар че всяко правило си има изключения . Един съвет - не си го купувай този китfishingmania написа:...което ми изглежда подходящо за риболов на распери и трофейни кефали !...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Така, така -  при мене с кефала е 80 на 20 за воблерите ...
Последния едьр - 1,650 кг. ... за сега ...

Последния едьр - 1,650 кг. ... за сега ...

"Щастие за всички, щастие даром!"