ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от onzinasi »

Колега Фоко,ако има проблеми и с информацията на ЛС,има още един начин-
Сутрин по тъмно заставаш на бензиностанцията на Лукойл на изхода за Созопол.50/100от зарганджиите зареждат там :wink: Суеверия.ТЕ си личат отдалече,лепваш се за кола по твой избор и оня ще неще те кара право на градинката :idea:
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

То тая идея за риболова на зарган,заетите места,и да не си казвате координатите,
отдавна си съществува.
Чурулика неведнъж е писал по тоя повод,и си е прав човека.
Отива си направи почивката,е + риболова,ама там вече и за кутия цигари няма място.

Защото на предното си мнение от вчера,
писал човека какви резултати е имал.
На другия ден,пак тръгва си търси ново място.

А тези дето четат тук....................... :evil:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мен не ме бърка,не съм зарганджия,
така че нищо лично към всички колеги.
Просто,наблюдения от темите. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Капитан Киро
Човек да рече да си почини и да си лови рибка далеч от хора и аларми все още места има.
Не на вълнолома или буните .Много бетони се изляха и природа се съсипа.Но места има.
Въпроса е дали му се ходи или иска да си врътне шкембето до първия кей.Е как да е на спокойствие.Има за много неща да искаме, но в БГ е това положението.
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

chipi_ написа:Въпроса е дали му се ходи или иска да си врътне шкембето до първия кей.
Чипи,при нас първия кей /а то не е дори и кей/е на около 30 км в едната посока
Изображение
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

chipi_ написа: Човек да рече да си почини и да си лови рибка далеч от хора и аларми все още места има.
аз не мисля така, места няма вече никъде, в делник и празник на "юг от Бургас" е пренаселено, но колкото и клиширано да звучи, никой не може да хване моята риба
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

onzinasi написа:Колега Фоко,ако има проблеми и с информацията на ЛС,има още един начин-
Сутрин по тъмно заставаш на бензиностанцията на Лукойл на изхода за Созопол.50/100от зарганджиите зареждат там :wink: Суеверия.ТЕ си личат отдалече,лепваш се за кола по твой избор и оня ще неще те кара право на градинката :idea:
:smt023 :smt023 :smt023 :D :D :D
bulivif
новобранец
новобранец

Мнение от bulivif »

Колеги,вчера на дружба бях първи,изобщо на целия плаж(сейнт елиас)ама докато си намеря що годе читаво място,се оказа че за мен няма място :lol: Запалих колата и отидох на ной,но там колкото камъни,два пъти повече рибари :drinkers: Прибрах се и се наспах :P
Жена ми беше доволна,каза че взел да ми идва умът в главата :roll: Ноооо,какво ли разбира тя :rolleyes:
Аватар
coldy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от coldy »

Днес вятъра в Созопол както и прогнозата не са в плюс за нас, само се разходих около-около скалите и се прибрах. Дано привечер "става" ...
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Гледам разгорял се голям спор за места.Винаги съм си мислил че риболова е хоби а не начин за прехрана.За мен лично е по важно една хубава разходка сред природата съчетана с риболов = ОГРОМНО РАЗТОВАРВАНЕ. Никои не може да хване твоята риба.Местата за риболов са много и рибарите са много.За ранното ставане е ясно. Но като си заемеш мястото и доде някой колега ентусияст и метне върху теб какво карамесе или си помагаме с каквото можем.Винаги съм споделял във форума за местата на който ходя били те успешни или не.
jivko56
новобранец
новобранец

Мнение от jivko56 »

Връщам се от риболов на юг вятър много рибари много риба -хич.Днеска не ми е ден
mr_nedkov
новобранец
новобранец

Мнение от mr_nedkov »

Здравейте колеги!
По повод написаното в предните страници за места и прочие , викам и аз да напиша някой и друг ред.
Какво да говорим за заемане на места, това си върви от край време и така ще си продължава.Четейки предните мнения се сетих за риболова кйто правихме с баща ми преди години(мрежарство), основно на Албена и Балчик.Луда надпревара, така може да се нарече с две думи, това което се случваше на брега - кой ще с оправи пръв мрежите и ще ги хварли на местото на тоз дето е изкарал повече риба, да не говорим че имаще агенти които идваха да видят кой какво е хванал и видиш ли камто 12ч по обед някой от Балчик си изтропал 5-10 каси с мрежи на дашните места, или пък отидеш сутринта и двама поне минали върху твоите мрежи. И етакива работи които и до днес си продължават както при мрежарството, така и при въдичарството.Аз лично от скоро ходя по брега със въдици и основно за кеф, и честно казано противно на всички бягам от галимацията, ходя да пробвам на места където хора няма, и резултатите не закъсняват(така ме е учил"стария" :))Пример за това е риболова ми в Кранево, преди седмица мисля беше.По буните нямаше каде да хвърлиш яйце, аз реших да отида на тетраподите между тях и не сгреших - спокойствие и риба.За около 4часа - 30зарган и 5платерини.Та такива работи.
На фона на това което се случва в наща държава, нащо при риболова си е нищо!
Наслука на всички колеги!
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Аз днес пак на валнолома,пак лошо време и пак няма риба.2 бр. зизи и един читав сафрид които взема по тъмно.Следобяд пак,пък ако ще и толкоз да няма. :lol:
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
bulivif
новобранец
новобранец

Мнение от bulivif »

Относно местата.Винаги ходя рано,още по тъмно,защото в 8.30-9 трябва да съм на работа.Заставам винаги на едно и също място,стига времето да го позволява,разбира се.По някое време започват да прийждат колеги,и застават на половин метър от мен,отляво и отдясно,естествено случва се да се оплетем,или като извадя риба,откачам я и като се обърна ,гледам колегата хвърлил пред мен.Лично аз никога не се навирам под носа на колега,гледам да има място за спокоен риболов,не съм от нахалните.Но,приемам тези маниери на някой колеги,дето се вика,разни хора разни идеали,ако мога помагам на всеки.Морето е голямо,място има за всички,но все пак трябва да се уточним,че не е толкова важно дали ще хвърлиш 2м вляво или вдясно,нито толкова е важна куката дали е 10 или 12 номер и пр. нито повода и т.н.Важно е устройството зад въдицата :wink:
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

сутринта на вълнолома от 6:30 до 9 и нещо - 5 бр.
много гаден вятър... и студен при това... :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”