Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рибни спецялитети за ВОДКА
Модератор: sapuna
- sundy
- новобранец
- Мнения: 94
- Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 5:16 am
- Местоположение: Поморие
- Обратна връзка:
Re: Рибни спецялитети за ВОДКА
Рецептата е на моя приятелка, която ме увлече по риболова преди години (за което ще съм й вечно признателна
) Тя има няколко варианта за съхранение на голям улов и точно с този сме изпивали наистина безпаметно количество водка:
2кг риба (става с всяка едричка риба според нея - нарязана на шайби или едри парчета) се осолява в 250г сол и 2-3 с.л. захар. Нарязан на колелца лук се изпържва в 60мл олио, добавя се 100г доматено пюре. На дъното на тенджера под налягане се слага един слой нарязани моркови и малко от изпържения лук, ред риба, 50-100мл оцет, 50мл вино, дафинов лист, зърна черен пипер. Така се реди докато свърши рибата. Наливат се 400мл вода. Вари се 1ч. в тенджера под налягане, запечатва се гореща в буркани, които се обръщат с капачката надолу (вместо стерилизиране)....
Другата ми любима нейна рецепта е осолената и сушена риба, но там бирата е фаворит
Все се каня да ги направя, но все ме домързява

2кг риба (става с всяка едричка риба според нея - нарязана на шайби или едри парчета) се осолява в 250г сол и 2-3 с.л. захар. Нарязан на колелца лук се изпържва в 60мл олио, добавя се 100г доматено пюре. На дъното на тенджера под налягане се слага един слой нарязани моркови и малко от изпържения лук, ред риба, 50-100мл оцет, 50мл вино, дафинов лист, зърна черен пипер. Така се реди докато свърши рибата. Наливат се 400мл вода. Вари се 1ч. в тенджера под налягане, запечатва се гореща в буркани, които се обръщат с капачката надолу (вместо стерилизиране)....

Другата ми любима нейна рецепта е осолената и сушена риба, но там бирата е фаворит

Все се каня да ги направя, но все ме домързява

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"