Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: КАЛИАКРА
На 01. октомври, 2009 г. - лошо време - неподходящо за спорт.
Констатирах присъствието на делфини , пред изхода на "Болата".
Няколко смелчаци се пробваха, но слабо реализиране на риба- личи че е пръсната.
Ще чакаме.
Констатирах присъствието на делфини , пред изхода на "Болата".
Няколко смелчаци се пробваха, но слабо реализиране на риба- личи че е пръсната.
Ще чакаме.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Що ве,там ли ще спиш ?Стефан Няголов написа:........Ще чакаме.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Oт 11.00 до 16.00ч. няколко чернокопа и три кила сафридакис,трима ловяхме.
Познати,рано сутринта са взели по четири пет кила чернокоп. за около 15мин.толкова се задържал пасажа, появили се делфини и това било.
Като цяло рядка и пръсната днес.
Познати,рано сутринта са взели по четири пет кила чернокоп. за около 15мин.толкова се задържал пасажа, появили се делфини и това било.

- milen kordov
- научил се да хвърля
Малеййй,за 15 мин 4-5 кг......те да не са бачкали с трал......chipi_ написа:Oт 11.00 до 16.00ч. няколко чернокопа и три кила сафридакис,трима ловяхме.
Днес някой да е влизал?
Информацията ми е че до обяд са имали по 15кг.на човек.Чернокоп.
Айде се някой е бил на фронта.
Информацията ми е че до обяд са имали по 15кг.на човек.Чернокоп.
Айде се някой е бил на фронта.

Да инфо има, но някой май се е поолял, макар че в живарниците на другите негледам....Днес на Болата от 7.20 до 14 следобяд(наложи се да излезем щото ни свършваше горивото, а и дигна вълна (2-3 бала)), та равносметката е: тръгна първо сафрид (около 2кг) и след8.40-9 рибата я пръсна чернокопа ( риби между 23-30 см) - 42 риби, като на моменти се губеше за по около час, и 2 карагьоза (по около 400-450гр.)....всичко на дрейф....надявам се да съм бил изчерпателен....между другото доста от колегите излязоха около него час (поне 70%)...наслука на всички 

0885022272 / 0885897615
първо- след като прочетете това ще отнеса много -да го....и я си ....но въпреки това немога да не пиша в НАЙ-ЛЮБИМАТА МИ ТЕМА.И така -защо не ходя да ловя риба на Болата-от 1 септември до днес (около 25 читави дни а аз мога да ходя всеки ден ) по средно10 кг.баси ЧЕТВЪРТ ТОН РИБА !!!!Ееее,ще ми трябват 5-6 сергии за реализация.Та тая тема придоби образа на - РК-та споделят дневния улов-пиши се само за килограми,килограми и пак килограми.Чесно да споделя -НЯМА ПО МЕСАРАРСКА ТЕМА в сайта. дори днес 6-7 лодки са останали да спът на ПЛАЖА !!!! за да могат утре рано да СА ПЪРВИ,ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ МЕСО ЩОТО ИМАТ ФРИЗЕРИ А И БУЛЯ ЧАКА ДА МАРИНОВА И СОЛИ....ще спът на плажа- а вечерта се очертава тежка,студена и ще вали ,а и вътъра не лъже.и утре -аз20кг.,аз 30.не е ли време модераторите да прегледат и темите в раздела сладка вода за да открият ОГРОМНАТА разлика между риболовен и МЕСАРСКИ раздел в който се е превърнал МОРСКИЯ РИБОЛОВ .спирам щото ако съм намерил съмишленици значи съм писъл достатъчно ,а ако другите са повече , е,ще ме сърби там долу доста.....
Колегата ще ти кажа аз защо пиша кг.в постовете си.
Ами ти и другите колеги да си направят сметка как дава.Защото за мене бройки не е даване
аз имам фризери и буркани,да пълня.
Ами ти и другите колеги да си направят сметка как дава.Защото за мене бройки не е даване

аз имам фризери и буркани,да пълня.

lefi написа:първо- след като прочетете това ще отнеса много -да го....и я си ....но въпреки това немога да не пиша в НАЙ-ЛЮБИМАТА МИ ТЕМА.И така -защо не ходя да ловя риба на Болата-от 1 септември до днес (около 25 читави дни а аз мога да ходя всеки ден ) по средно10 кг.баси ЧЕТВЪРТ ТОН РИБА !!!!Ееее,ще ми трябват 5-6 сергии за реализация.Та тая тема придоби образа на - РК-та споделят дневния улов-пиши се само за килограми,килограми и пак килограми.Чесно да споделя -НЯМА ПО МЕСАРАРСКА ТЕМА в сайта. дори днес 6-7 лодки са останали да спът на ПЛАЖА !!!! за да могат утре рано да СА ПЪРВИ,ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ МЕСО ЩОТО ИМАТ ФРИЗЕРИ А И БУЛЯ ЧАКА ДА МАРИНОВА И СОЛИ....ще спът на плажа- а вечерта се очертава тежка,студена и ще вали ,а и вътъра не лъже.и утре -аз20кг.,аз 30.не е ли време модераторите да прегледат и темите в раздела сладка вода за да открият ОГРОМНАТА разлика между риболовен и МЕСАРСКИ раздел в който се е превърнал МОРСКИЯ РИБОЛОВ .спирам щото ако съм намерил съмишленици значи съм писъл достатъчно ,а ако другите са повече , е,ще ме сърби там долу доста.....

Верно колеги,лефи е прав,колкото и хубаво да ,е че горе има риба,някои от вас вече имат по 150 кг риба и нагоре,добре-буркани,фризери ами де да знам кюфтета..
То кефа си е кеф,ами ако можете да изядете 300кг риба до другия септември ок,защото сезона е в средата,ама ако ли не грехота е да разсипвате рибата.
Зарганолог
Да, между другото колегата lefi е прав.....тръгнах си към 15.30...и по пътя до Варна се разминах с 6-7 лодки...които бързаха "най-вероятно за някъде там" и най-вероятно хората се канят да пренощуват някъде наоколо, за да са насутринта на стенд-бай....дано...нека и те да докопат рибата, но аз живея пред вълнолома и в момента като гледам в тъмницата , бочките на фар-ватера бая се клатят....а горе трябва да е доста по-зле...но дано да имат и те слука 

0885022272 / 0885897615
- КИРО
- Обратна връзка:
Lefi,прав си разбира се.
Някои с цената на живота си,гледат да натрупат "световни" количества риба.
Но морския риболов за разлика от сладководния си има други правила,и не мога да огранича писането за такива успехи на колегите.
Виждаш сам,че морето дава 3-4 месеца в годината,после пас.
След месец темите в морския ще замрат.
И цяла зима ще си чешем езиците,а модераторите ще трият доста мнения.
Всеки по свой начин гледа на спорта наречен РИБОЛОВ
Някои с цената на живота си,гледат да натрупат "световни" количества риба.
Но морския риболов за разлика от сладководния си има други правила,и не мога да огранича писането за такива успехи на колегите.
Виждаш сам,че морето дава 3-4 месеца в годината,после пас.
След месец темите в морския ще замрат.
И цяла зима ще си чешем езиците,а модераторите ще трият доста мнения.
Всеки по свой начин гледа на спорта наречен РИБОЛОВ
Извинявам се за спама.Нагла и бракониерска изява ли ще е ако зимата ловя с по пет шест волти каица.Става въпрос за между десет и петнадесет риби на излет,който е четири или пет пъти в месеца.Пак казвам извинявам се за спама просто иксам колегите с лодките и с многото килограми риба да кажат какво мислят.
- КИРО
- Обратна връзка:
До тук не виждам нищо за триене,ако ти виждаш,трий.chipi_ написа:Кептан.Последните няколко поста не са ли за триене![]()
Хората полудяха с мерки и теглилки.

Все пак да не забравяме,че всеки има право на мнение.