Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как се лови шаран на пружина ?
Модератор: sapuna
- man1966
- ще става разбирач
Преди 4 дена на Овчарица хванах точно на пружина един шарко-тъй че... неведоми са пътищата рибешки...sapuna1971 написа:Някой беше казал-"Нищо човешко не ми е чуждо",защо пък Шарко да не си каже-"Нищо рибешко не ми е чуждо"?
Да не разваляме на човека темата! Истината е братле,че ако искаш шаран,трябва да забравиш за пружините (мое мнение).

Я елате рибенца при батко...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
А Husmen1983 така както си написал мнението си, се разбира че ти ловиш шаран с малка рибка за стръв. Поправи го иначе излиза голяма глупост.[/quote]
Рони, съжелявам , ама напразно упрекваш Husmen1983.
Във водоемите, в които има в изобилие плевелни рибета шаранчетата от малки свикват да си ги хапват- проверено е!!!То на шарана нищо "човешко не му е чуждо". Представи си че сме на богата трапеза, пийваме си винцето или биричката, хапваме си боба и лещата, па се пресягаме и за по някоя и друга мръвчица.Като са повечко мръвчиците едната е най-предпочитана, ама пресягаме и към другите.
Така се храни и шарана - в един момент предпочита царевица, после сменя на жито, понякога коричка хляб, пък после и рибе...
То затова трябва да сме подготвени с повече видове стръв и да експериментираме.
По отношение на монтажа - аз използвам една кука 5-ца и рибето пробождам под гръбната перка. Рибето - обезателно местно.
Рони, съжелявам , ама напразно упрекваш Husmen1983.
Във водоемите, в които има в изобилие плевелни рибета шаранчетата от малки свикват да си ги хапват- проверено е!!!То на шарана нищо "човешко не му е чуждо". Представи си че сме на богата трапеза, пийваме си винцето или биричката, хапваме си боба и лещата, па се пресягаме и за по някоя и друга мръвчица.Като са повечко мръвчиците едната е най-предпочитана, ама пресягаме и към другите.
Така се храни и шарана - в един момент предпочита царевица, после сменя на жито, понякога коричка хляб, пък после и рибе...
То затова трябва да сме подготвени с повече видове стръв и да експериментираме.
По отношение на монтажа - аз използвам една кука 5-ца и рибето пробождам под гръбната перка. Рибето - обезателно местно.
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да се предържаме към темата а тя е"Как се лови шаран на пружина"
ЛЕСНО-МАХАШ ПРУЖИНАТА И Я ЗАМЕНЯШ С ОЛОВО,А ПОД ОЛОВОТО ЕДИН ПОВОД С КУКА,НА КУКАТА (С КОСЪМ)1-2 ЦАРЕВИЧКИЕй така се лови шаран на прожина

ЛЕСНО-МАХАШ ПРУЖИНАТА И Я ЗАМЕНЯШ С ОЛОВО,А ПОД ОЛОВОТО ЕДИН ПОВОД С КУКА,НА КУКАТА (С КОСЪМ)1-2 ЦАРЕВИЧКИЕй така се лови шаран на прожина

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
-
- новобранец
Темата е стара но все пак:

Това е така наречени Метод монтаж
Любителите на пружината може да започнат съвременен шаранджийски риболов с този монтаж:
http://m.1asphost.com/Comalies/CarpFish ... method.pdf

Любителите на пружината може да започнат съвременен шаранджийски риболов с този монтаж:
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
iosif_92 слушай Javor кво ти говориJavor написа:Темата е стара но все пак:

За бракониерите само слънчаци
!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе хора,аз правя така:
Вземам една го-големичка и тежка пружина,връзвам я за халкичката на единия й край на основното влакно/0.30-0.35/ и за другата халкичка щраквам един повод.Повода е от плетено влакно,или дакрон,дълъг е около 30см,на единия му край е куката №3-4,а надругия е вирбела с карабинка за щракването към халкичката на пружината.Стръвта е царевички със стиропорово топче,монтирани на косъм/готови от магазина/,протеиново топче на косъм,или царевички от буркан пак на косъм.
Вземам една го-големичка и тежка пружина,връзвам я за халкичката на единия й край на основното влакно/0.30-0.35/ и за другата халкичка щраквам един повод.Повода е от плетено влакно,или дакрон,дълъг е около 30см,на единия му край е куката №3-4,а надругия е вирбела с карабинка за щракването към халкичката на пружината.Стръвта е царевички със стиропорово топче,монтирани на косъм/готови от магазина/,протеиново топче на косъм,или царевички от буркан пак на косъм.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- новобранец
- dimitar_
- сериозен играч
Нещо и аз да споделя , нищо че темата не е от "вчера "( щом е за риба , стари теми няма ). Когато ми писне от "дребоса" слагам на пружината суха царевица омесена с кал , закачам на куките по едно зърно суха царевица ( може да използваш и "косъм" ) и , каквото стане ...
Същото го правя и на класическата дънна въдица ( две куки с олово ), като на оловото слагам кал омесена с царевица , точно по този начин съм направил най - добрият си улов до момента !
Същото го правя и на класическата дънна въдица ( две куки с олово ), като на оловото слагам кал омесена с царевица , точно по този начин съм направил най - добрият си улов до момента !
-
- новобранец