Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Дата 06.10.2009 г. 13,00 ч. нервно се разхождам покрай лодката и беснея, че шурея ми закъснява... В 13,05 идва запъхтян-кратко конско от моя страна със завършек "...хората изловиха рибата...". В 13,06 ч вече порим вълните към "нишана", който е много таен-даже аз не знам къде точно се намира.
Правим оперативката в движение. Обяснявам, че не е нормално чернокопа да се хвърля като питбул на зеленото ламе, а да се муси на щъркеловото перо. С шурея решаваме да го гостим с ламето. Речено-сторено.

Почнахме ги- по 1, по 2 хич... По едно време хич започна да преобладава. Местене,проба,местене проба-резултати-по-слаби от желаното.
Разговаряме с колегите-споделят нашите тревоги, но не са загубили оптимизма си "...малко по-късно ще удари...". Ми а дано!

Към 18,45 часа нещата вървяха към залез, но не и настроението.

Взехме по някоя и друга заблудена риба, погледахме залеза и взехме курс към Поморие.

Улова-общо 5 кг с шурея, но както казах в предишния си пост-кой ти гледа количествата...

Днешния ден ще го свързвам със загубата на два непрежалими пилкера, две отрязани като с бръснач чепарета и с извода, че този чернокоп не знае какво иска... Днес предпочете щъркеловата перушина и куки 1/0 пред ламетата.
Леферска му работа.
Дано утре времето е според прогнозата.
Наслука!
Аве следващия път поствай по-малки снимки,че така не е прегледно.И прочети раздела " фотография",остава ти последна стъпка да ти се виждат снимките
КИРО

Почнахме ги- по 1, по 2 хич... По едно време хич започна да преобладава. Местене,проба,местене проба-резултати-по-слаби от желаното.

Към 18,45 часа нещата вървяха към залез, но не и настроението.

Взехме по някоя и друга заблудена риба, погледахме залеза и взехме курс към Поморие.

Улова-общо 5 кг с шурея, но както казах в предишния си пост-кой ти гледа количествата...

Днешния ден ще го свързвам със загубата на два непрежалими пилкера, две отрязани като с бръснач чепарета и с извода, че този чернокоп не знае какво иска... Днес предпочете щъркеловата перушина и куки 1/0 пред ламетата.

Леферска му работа.
Дано утре времето е според прогнозата.
Наслука!
Аве следващия път поствай по-малки снимки,че така не е прегледно.И прочети раздела " фотография",остава ти последна стъпка да ти се виждат снимките
КИРО
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- вече хвърля и на тежко
И ти ли си с два пилкера фира от вчера !justinian написа:Дата 06.10.2009 г. 13,00 ч.
Днешния ден ще го свързвам със загубата на два непрежалими пилкера, две отрязани като с бръснач чепарета и с извода, че този чернокоп не знае какво иска...
Наслука!

Както казваш - "леферска му работа"

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- devesil4o
- научил се да хвърля
Колеги от Варна!За вас море няма ли?
Ако сте влизали драснете някой ред,дайте кураж-събота и неделя тръгвам да я диря!
Ако сте влизали драснете някой ред,дайте кураж-събота и неделя тръгвам да я диря!
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
A,има кураж ве.devesil4o написа:Колеги от Варна!За вас море няма ли?
Първо пред Рубин,по 5 едри сафрида ( хаймани ) и много дракон,
после обратно до пред вълнолома - пълна греда
от там до пред Галата - без изменение
от там в гаража
За цял ден - 5 сафрида и 2 дракона в лондата
Снимка искаш ли ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги.
Кратък доклад относно фактическата обстановка.
Дата 07.10.2009 г., западен вятър-лек, накъдрящ повърхността на морето, 11,30 часа, слънчево време, прекрасна видимост, няма помен от сутрешната мъгла, както и от шурея ми, който пак липсва от пейзажа. Не, този младеж не ме ядосва, напротив-вбесява ме...
Брой лодки в морето-нула, с изключение на две рапанджийски. По общо мнение на see wolves- "Псария денехо" и "Мегало денехоме", демек "Няма риба" и "Голямо нямане"... Пича най-после цъфна ухилен , закъснял защото пропуснал да пие кафе от бързане и обиколил половината град, за да търси машина за кафе...
В 11,30 ч цепим вълните към "нишана"-вече съм ви обяснявал къде се намира.
Зърнах нещо необичайно на хоризонта и без малко да сгазя бат Андро или както е по-известен в България -Андрея Андреев, многократен републикански шампион по подводен риболов, който навремето ме запали по този спорт, който кротко трепеше платерини до фара. Ама вижте кое ме разсея, а и Андро беше без буй- вместо него бе закотвил кораба си
. Вижте този пич-следва лодките без умора до около 17,00 часа.

В 12,00ч паркирахме някъде в морето.
Звънна ми телефона-gunmann /познат за приятелите като Владо- признат майстор на суперхарпуни/ ме помоли за услуга и докато организирах нещата по телефона, моя шурей даде старт на състезанието. Не, че имаше с кого да се състезаваме-бяхме сами, а и дъртите познавачи на морето бяха споделили прогнозите си... Ама ние въобще не им се сърдехме.
В резюме- редки пасажи едър чернокоп, свиреп като дого аржентино, преследващ негър, избягал от плантацията...
Още два пилкера поеха в неизвестна посока.
Шурито ме уведомява, че чепарето му вече го няма, а е дошъл само с едно... Кво да го правиш...квоооо?
Ма не не можел и да ...абе няма значение...мой човек е
Чернокопа напира да скача в лодката, вързвам за втори път две половини от две чепарета-пускам, ...работят и още как!!!
Час 16,00, брой лодки около нас-към 60, яхти 4, луксозни моторници 4, аз с моя леген какво да кажа- освен, че имаме риба повече от тях...

След 16,00 часа рибата спря да бие. Ден с ден не си прилича, затова не вземайте за чиста монета, това което ви казвам. Това е наблюдение, а не правило
На разсъмване колегите са взели по 1-2 килограма, а ние с шурея следобяд имахме общо 14 килограма.
Като подробност- чепаре с 10 бр. куки, №1/0, пера от юрдек и щъркел, майка и бидем- 0,20, монофил, но за тези едри риби е тънък и къдри бидема много бързо. Олово-задължително тежко- аз работих със 130 грама
Успех и наслука!
Дано и утре прогнозата остане същата ...

P.S. Кире, моля те да преоразмериш снимките още един път.
Дата 07.10.2009 г., западен вятър-лек, накъдрящ повърхността на морето, 11,30 часа, слънчево време, прекрасна видимост, няма помен от сутрешната мъгла, както и от шурея ми, който пак липсва от пейзажа. Не, този младеж не ме ядосва, напротив-вбесява ме...

В 11,30 ч цепим вълните към "нишана"-вече съм ви обяснявал къде се намира.

Зърнах нещо необичайно на хоризонта и без малко да сгазя бат Андро или както е по-известен в България -Андрея Андреев, многократен републикански шампион по подводен риболов, който навремето ме запали по този спорт, който кротко трепеше платерини до фара. Ама вижте кое ме разсея, а и Андро беше без буй- вместо него бе закотвил кораба си

В 12,00ч паркирахме някъде в морето.

В резюме- редки пасажи едър чернокоп, свиреп като дого аржентино, преследващ негър, избягал от плантацията...
Още два пилкера поеха в неизвестна посока.
Шурито ме уведомява, че чепарето му вече го няма, а е дошъл само с едно... Кво да го правиш...квоооо?

Ма не не можел и да ...абе няма значение...мой човек е

Чернокопа напира да скача в лодката, вързвам за втори път две половини от две чепарета-пускам, ...работят и още как!!!

Час 16,00, брой лодки около нас-към 60, яхти 4, луксозни моторници 4, аз с моя леген какво да кажа- освен, че имаме риба повече от тях...

След 16,00 часа рибата спря да бие. Ден с ден не си прилича, затова не вземайте за чиста монета, това което ви казвам. Това е наблюдение, а не правило

На разсъмване колегите са взели по 1-2 килограма, а ние с шурея следобяд имахме общо 14 килограма.
Като подробност- чепаре с 10 бр. куки, №1/0, пера от юрдек и щъркел, майка и бидем- 0,20, монофил, но за тези едри риби е тънък и къдри бидема много бързо. Олово-задължително тежко- аз работих със 130 грама

Успех и наслука!
Дано и утре прогнозата остане същата ...

P.S. Кире, моля те да преоразмериш снимките още един път.
-
- сериозен играч
Еха... пак браво на вас....набарали сте ги.
а пича е някой инкогнито Бъкар

Ако го срещнеш пак кажи му да се обажда по форумите да се запознаем
а пича е някой инкогнито Бъкар

Ако го срещнеш пак кажи му да се обажда по форумите да се запознаем

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- devesil4o
- научил се да хвърля
Е-е-х Киро!Тази с морското село ми харесва,ама няма,няма.... 

Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
- КИРО
- Обратна връзка:
Че няма-няма.Ама ний сме длъжни да проверим.devesil4o написа:Е-е-х Киро!Тази с морското село ми харесва,ама няма,няма....

Другата седмица ( ако не се обадят аварийно ),пак ще пробвам.
Водата е 19 градуса.
- Mich
- ще става разбирач
а този фар къде точно беше, че не мога да се ориентирам от снимката 

който не лови, няма да яде 

...ей Тони , ти години мълча като риба
, а ся кат се отпуши на тия репортажи спиране и стигане нямаш
...голям кеф е да се праят репортажи ...който не е пробвал да пробва - няма да съжалява...надявам се да дойдат дни с по 40 , 50 репортажа дневно - да не можем да сварваме да ги четем
....колеги навсякъде е бъкано с плаващи мрежи - бъдете внимателни , като минавате покрай разни там плаващи шишета , туби и всевъзможни полувидими , полуневидими маркери...вчера пред очите ми една лодка си оплете винта в мрежа , получиха авария и останаха без ход , като се прибраха на гребла ...един от брега му вика :"Да ти дам мойте очила !" . тия от лодката бяха готови за бой и са си прави - тия импровизирани маркери ако има лека вълна - хич не се виждат ...та ВНИМАВАЙТЕ

- КИРО
- Обратна връзка:
Затова на нашите лодки е издължен кила

Но мрежите са много голям проблем.Вчера минах на сантиметри от една,стириопора се е счупил,и само едно много малко парче държеше въжето над водата.
Особенно бързите лодки да внимават.

Но мрежите са много голям проблем.Вчера минах на сантиметри от една,стириопора се е счупил,и само едно много малко парче държеше въжето над водата.
Особенно бързите лодки да внимават.
- Mich
- ще става разбирач
Според мен е крайно време да си означават мрежите по цивилизован начин, със червени светлоотразителни буиове или шамандури и не само в краищата, а ако е много дълга и в средата да има още няколко. Ако трябва флагове да им слагат, но да се виждат отдалече
Много зачестиха инцидентите с тия мрежи. Като излезе риба явно хората полудяват и в алчността си да хванат повече и повече спират да използват главите си по предназначение. Миналата година бях направил една мрежа на парчета и тапичките и плуваха по плажа защото наглите мрежари я хвърлиха буквално пред нас докато ловяхме зарган, въпреки че ги предупредихме. След третата закачена бомбарда влязох с ножа в уста и всичко стана миш-маш

Много зачестиха инцидентите с тия мрежи. Като излезе риба явно хората полудяват и в алчността си да хванат повече и повече спират да използват главите си по предназначение. Миналата година бях направил една мрежа на парчета и тапичките и плуваха по плажа защото наглите мрежари я хвърлиха буквално пред нас докато ловяхме зарган, въпреки че ги предупредихме. След третата закачена бомбарда влязох с ножа в уста и всичко стана миш-маш

който не лови, няма да яде 

- ribarshe
- ще става разбирач
Това беше много готиноjustinian написа:Здравейте колеги.

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Радвам се, че репортажите ми ви харесват.
Тъй като не разполагам с много свободно време, сега няма да качвам снимки от вчера-08.10.2009 година
Риболовът не беше кой знае какъв-3,6 кг много едър чернокоп-почти лефер
. Морето беше бурно- солган с много големи вълни, срещнах БЪКАРА, ако искате снимки и репортаж-кажете.
Митак, наистина е голямо удоволствие да запечаташ вълнуващите мигове от един хубав ден с фотоапарата и да ги споделиш с приятелите и съмишлениците.
В момента съм в отпуск и съм решил да се отдам изцяло на морето- няма по-голямо удоволствие.
Успех и наслука на всички!

Тъй като не разполагам с много свободно време, сега няма да качвам снимки от вчера-08.10.2009 година

Митак, наистина е голямо удоволствие да запечаташ вълнуващите мигове от един хубав ден с фотоапарата и да ги споделиш с приятелите и съмишлениците.

В момента съм в отпуск и съм решил да се отдам изцяло на морето- няма по-голямо удоволствие.
Успех и наслука на всички!

Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 10:39 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Искаме ..как да не нещем.
Предай много поздрави на Бъкара от мен и нека чете ТУК и да се запознаем

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба