С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от justinian »

Дата 06.10.2009 г. 13,00 ч. нервно се разхождам покрай лодката и беснея, че шурея ми закъснява... В 13,05 идва запъхтян-кратко конско от моя страна със завършек "...хората изловиха рибата...". В 13,06 ч вече порим вълните към "нишана", който е много таен-даже аз не знам къде точно се намира. :D Правим оперативката в движение. Обяснявам, че не е нормално чернокопа да се хвърля като питбул на зеленото ламе, а да се муси на щъркеловото перо. С шурея решаваме да го гостим с ламето. Речено-сторено.
Изображение

Почнахме ги- по 1, по 2 хич... По едно време хич започна да преобладава. Местене,проба,местене проба-резултати-по-слаби от желаното. :D Разговаряме с колегите-споделят нашите тревоги, но не са загубили оптимизма си "...малко по-късно ще удари...". Ми а дано! :D
Изображение

Изображение

Към 18,45 часа нещата вървяха към залез, но не и настроението. :D
Изображение

Взехме по някоя и друга заблудена риба, погледахме залеза и взехме курс към Поморие.
Изображение

Улова-общо 5 кг с шурея, но както казах в предишния си пост-кой ти гледа количествата... :D
Изображение

Днешния ден ще го свързвам със загубата на два непрежалими пилкера, две отрязани като с бръснач чепарета и с извода, че този чернокоп не знае какво иска... Днес предпочете щъркеловата перушина и куки 1/0 пред ламетата. :D
Леферска му работа.
Дано утре времето е според прогнозата.
Наслука!

Аве следващия път поствай по-малки снимки,че така не е прегледно.И прочети раздела " фотография",остава ти последна стъпка да ти се виждат снимките
КИРО
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

justinian написа:Дата 06.10.2009 г. 13,00 ч.
Днешния ден ще го свързвам със загубата на два непрежалими пилкера, две отрязани като с бръснач чепарета и с извода, че този чернокоп не знае какво иска...
Наслука!
И ти ли си с два пилкера фира от вчера ! :D Моите бяха 75 грамови, а трудно намирам такива. Дълбочините на Калиакра са сериозни, а течението хич не е за подценяване и с леките бая зор виждам.

Както казваш - "леферска му работа" :o
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
devesil4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от devesil4o »

Колеги от Варна!За вас море няма ли?
Ако сте влизали драснете някой ред,дайте кураж-събота и неделя тръгвам да я диря!
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

devesil4o написа:Колеги от Варна!За вас море няма ли?
Ако сте влизали драснете някой ред,дайте кураж-събота и неделя тръгвам да я диря!
A,има кураж ве.
Първо пред Рубин,по 5 едри сафрида ( хаймани ) и много дракон,
после обратно до пред вълнолома - пълна греда
от там до пред Галата - без изменение
от там в гаража
За цял ден - 5 сафрида и 2 дракона в лондата
Снимка искаш ли ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Здравейте колеги.
Кратък доклад относно фактическата обстановка.
Дата 07.10.2009 г., западен вятър-лек, накъдрящ повърхността на морето, 11,30 часа, слънчево време, прекрасна видимост, няма помен от сутрешната мъгла, както и от шурея ми, който пак липсва от пейзажа. Не, този младеж не ме ядосва, напротив-вбесява ме... :evil: Брой лодки в морето-нула, с изключение на две рапанджийски. По общо мнение на see wolves- "Псария денехо" и "Мегало денехоме", демек "Няма риба" и "Голямо нямане"... Пича най-после цъфна ухилен , закъснял защото пропуснал да пие кафе от бързане и обиколил половината град, за да търси машина за кафе...
В 11,30 ч цепим вълните към "нишана"-вече съм ви обяснявал къде се намира. :D :D
Зърнах нещо необичайно на хоризонта и без малко да сгазя бат Андро или както е по-известен в България -Андрея Андреев, многократен републикански шампион по подводен риболов, който навремето ме запали по този спорт, който кротко трепеше платерини до фара. Ама вижте кое ме разсея, а и Андро беше без буй- вместо него бе закотвил кораба си :D :D . Вижте този пич-следва лодките без умора до около 17,00 часа.
Изображение

В 12,00ч паркирахме някъде в морето. :D Звънна ми телефона-gunmann /познат за приятелите като Владо- признат майстор на суперхарпуни/ ме помоли за услуга и докато организирах нещата по телефона, моя шурей даде старт на състезанието. Не, че имаше с кого да се състезаваме-бяхме сами, а и дъртите познавачи на морето бяха споделили прогнозите си... Ама ние въобще не им се сърдехме. :D
В резюме- редки пасажи едър чернокоп, свиреп като дого аржентино, преследващ негър, избягал от плантацията...
Още два пилкера поеха в неизвестна посока.
Шурито ме уведомява, че чепарето му вече го няма, а е дошъл само с едно... Кво да го правиш...квоооо? :D
Ма не не можел и да ...абе няма значение...мой човек е :D :D
Чернокопа напира да скача в лодката, вързвам за втори път две половини от две чепарета-пускам, ...работят и още как!!! :D
Час 16,00, брой лодки около нас-към 60, яхти 4, луксозни моторници 4, аз с моя леген какво да кажа- освен, че имаме риба повече от тях... :D :D
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
След 16,00 часа рибата спря да бие. Ден с ден не си прилича, затова не вземайте за чиста монета, това което ви казвам. Това е наблюдение, а не правило :idea:
На разсъмване колегите са взели по 1-2 килограма, а ние с шурея следобяд имахме общо 14 килограма.
Като подробност- чепаре с 10 бр. куки, №1/0, пера от юрдек и щъркел, майка и бидем- 0,20, монофил, но за тези едри риби е тънък и къдри бидема много бързо. Олово-задължително тежко- аз работих със 130 грама :D
Успех и наслука!
Дано и утре прогнозата остане същата ... :D :D :D

P.S. Кире, моля те да преоразмериш снимките още един път.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Еха... пак браво на вас....набарали сте ги.
а пича е някой инкогнито Бъкар :)
Изображение
Ако го срещнеш пак кажи му да се обажда по форумите да се запознаем :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
devesil4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от devesil4o »

Е-е-х Киро!Тази с морското село ми харесва,ама няма,няма.... :cry:
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

devesil4o написа:Е-е-х Киро!Тази с морското село ми харесва,ама няма,няма.... :cry:
Че няма-няма.Ама ний сме длъжни да проверим. :D
Другата седмица ( ако не се обадят аварийно ),пак ще пробвам.
Водата е 19 градуса.
Изображение

Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

а този фар къде точно беше, че не мога да се ориентирам от снимката :roll:
който не лови, няма да яде :)
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...ей Тони , ти години мълча като риба :D :D :D , а ся кат се отпуши на тия репортажи спиране и стигане нямаш :D :D :D ...голям кеф е да се праят репортажи ...който не е пробвал да пробва - няма да съжалява...надявам се да дойдат дни с по 40 , 50 репортажа дневно - да не можем да сварваме да ги четем :D :D :D ....колеги навсякъде е бъкано с плаващи мрежи - бъдете внимателни , като минавате покрай разни там плаващи шишета , туби и всевъзможни полувидими , полуневидими маркери...вчера пред очите ми една лодка си оплете винта в мрежа , получиха авария и останаха без ход , като се прибраха на гребла ...един от брега му вика :"Да ти дам мойте очила !" . тия от лодката бяха готови за бой и са си прави - тия импровизирани маркери ако има лека вълна - хич не се виждат ...та ВНИМАВАЙТЕ :!: :!: :!:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Затова на нашите лодки е издължен кила
Изображение

Но мрежите са много голям проблем.Вчера минах на сантиметри от една,стириопора се е счупил,и само едно много малко парче държеше въжето над водата.
Особенно бързите лодки да внимават.
Изображение

Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Според мен е крайно време да си означават мрежите по цивилизован начин, със червени светлоотразителни буиове или шамандури и не само в краищата, а ако е много дълга и в средата да има още няколко. Ако трябва флагове да им слагат, но да се виждат отдалече :evil:
Много зачестиха инцидентите с тия мрежи. Като излезе риба явно хората полудяват и в алчността си да хванат повече и повече спират да използват главите си по предназначение. Миналата година бях направил една мрежа на парчета и тапичките и плуваха по плажа защото наглите мрежари я хвърлиха буквално пред нас докато ловяхме зарган, въпреки че ги предупредихме. След третата закачена бомбарда влязох с ножа в уста и всичко стана миш-маш :smt027
който не лови, няма да яде :)
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

justinian написа:Здравейте колеги.
Кратък доклад относно фактическата обстановка.
Дата 07.10.2009 г., западен вятър-лек, накъдрящ повърхността на морето, 11,30 часа, слънчево време, прекрасна видимост, няма помен от сутрешната мъгла, както и от шурея ми, който пак липсва от пейзажа. Не, този младеж не ме ядосва, напротив-вбесява ме...
Това беше много готино :D Браво ,колега за репортажа,продължавай все така :D :D
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Радвам се, че репортажите ми ви харесват. :D
Тъй като не разполагам с много свободно време, сега няма да качвам снимки от вчера-08.10.2009 година :D Риболовът не беше кой знае какъв-3,6 кг много едър чернокоп-почти лефер :D . Морето беше бурно- солган с много големи вълни, срещнах БЪКАРА, ако искате снимки и репортаж-кажете. :D
Митак, наистина е голямо удоволствие да запечаташ вълнуващите мигове от един хубав ден с фотоапарата и да ги споделиш с приятелите и съмишлениците. :D
В момента съм в отпуск и съм решил да се отдам изцяло на морето- няма по-голямо удоволствие.
Успех и наслука на всички!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 10:39 am, променено общо 1 път.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Искаме ..как да не нещем.:) Предай много поздрави на Бъкара от мен и нека чете ТУК и да се запознаем
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”