Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Булти и по фрапиращи случаи има.Само че ние от молата взехме 300 риби с 500 метра мрежи а една дънна мрежа за паламуд която остана в молата имаше около 1000 риби едва я изкарахме скърцаха възлите,а гърба ме боля една седмица,2 метра 3 каси риба голямо опъване падна.Булти написа:на една ей такава мола , ми напълниха скъсаната 30 м. попченска мрежа с врани![]()
![]()
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не,снимките ги дадох като фон,преди 3 години са сниманиКИРО написа:Еее,хич ли не остана ве ?
Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна) за илария,9.00 веч бяхме на ринга рибата буквално си вреше около нас но едрата нещеше да яде,скачаха големи парцали около 1,5/2 аз имам 5 кл. средна на размер илария и две големи които не можах да ги искарам,колегата и той има около 7 кл.рибата спря към 17.00 и айде пайдос 

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не пробвахте ли за чернокоп ?fokobg написа:Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна)
kopoy_92 написа:Не пробвахте ли за чернокоп ?fokobg написа:Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна)
Ами колегата който беше със мен имаше работа и затова бързахме да излизаме иначе бях се сетил за забатковците

На Поморие отново има риба-чернокоп,сафрид,карагьоз 

За да поискаш, трябва да дадеш
- Mich
- ще става разбирач
днес на черноморец много слабо, кажете за поморие по подробно инфо, по колко килограма на човек 

който не лови, няма да яде 

Айде вземи ма с лодката веее 

По късно ще се върнат колегите, но до 15,30 бяха напълнили една хл.чанта 25 лMich написа:днес на черноморец много слабо, кажете за поморие по подробно инфо, по колко килограма на човек
За да поискаш, трябва да дадеш
На Черноморец сафрид посъбрахме по кофа с един приятел. Буташе се навътре рибата и ние след нея. Чернокоп опитахме около Биволите предиобед, но аз имам само 2-3 и аверчето толкова. Други колеги се опитваха следобед, но пак сиромашка работа....Колкото за едното ядене май са вадили.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- turing
- вече хвърля и на тежко
днес на бяла двама доволно по 10 кг. сафрид брутално едър и по десетиина чернокопа кандедат лефери.ние закъсняхме малко но сутринта колегите са направили по 50-60 риби за около час. общо взето рибата е пръсната. за сега толкова утре пак.
- turing
- вече хвърля и на тежко
забравих - бяхме северно от буната на бяла точно пред носа.
Здравейте,
Днес пред Китен малко едър сафрид и 10 чернокопа.
И тук е пръсната на малки пасажи. Извадиш няколко риби и търсиш.
Появиха се делфини и всичко изчезна.
На слука
Днес пред Китен малко едър сафрид и 10 чернокопа.
И тук е пръсната на малки пасажи. Извадиш няколко риби и търсиш.
Появиха се делфини и всичко изчезна.
На слука
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вчера,24.10.2009 г. бе първият почивен ден след чудесния отпуск. Естествено, бях буден още в 03,50 часа и докато чаках да стане поне 07,00 ч. вързах две чепарета с бяло перо от пуйка /мисирка/, бидем-030, майка-0,35, куки №1/0. Едва дочаках да съмне и с приятелчето бутнахме лодката, която вече сама си знае пътя.
Това,че мъглата можеше да се реже с нож явно не притесняваше никого. Бяхме част от внушителна флотилия.
Застанахме на нишана, но след 30 минути аеробика без една риба, ентусиазмът ни все още беше завиден.
Мъглата се вдигна около 11,30 часа, слънцето огряваше флотилията от лодки, която се бе разположила в три зони- около Ставрос банка, под и над фара. Ние с авера обходихме и трите зони, наблюдавайки как останалите риболовци правят същото като нас. Видях няколко страхотни лодки и си обещах,че ще отделя време и някой лев, за да придам порядъчен вид на моята, тъй като в сравнение с тях приличаше на отломка от огромен, зле боядисан пластмасов варел...
Около Ставрос банка спряхме около 12,00 часа. В кофите имахме по десетина карагьоза и по още толкова едри чернокопа. Беше пълно безветрие. Почти до лодката започнаха да скачат панически заргани. Чепаретата бяха пуснати моментално, но удар така и не последва. След около десетина минути чепарето олекна. Помислих си, че най-добре е или да върна поредния карагьоз в морето или да се забавлявам като го оставя повече време във водата и го водя, докато се откачи. Избрах втория вариант. Теглих го ,отпусках го, той се бори много мъжки, но не искаше да се откача. Накрая го докарах до повърхността... "ЛЕФЕР!!!"- извика приятелчето... И аз видях, че е лефер около кило, но също така видях как глътна куката, която услужливо му бях отпуснал и уморено и много бавно се спусна в дълбините---
"Да живее и да се размножава. Няма да се ядосвам я. Нали съм дошъл за удоволствие."-така се успокоявах , а ми се искаше да скоча от лодката и да го хвана...
Не след дълго, около 13,30 ч подухна от югоизток, повърхността на морето се накъдри и това сякаш бе сигнал за атака. Бяхме застанали на плиткача над фара . Започнахме регулярно да взимаме много, ама много едър сафрид и много едър чернокоп. Чепарето с което работех , бе с бидем 0,25, който много бързо се къдреше, а впоследствие това причиняваше заплитане на куката и бидема към майката. Реших да пробвам с чепаре с бяло перо, за което писах по-горе. Резултатът впечатли дори самия мен. Хванах даже и едно малко паламудче.
Около 17,30 ч от запад притъмня и решихме да не рискуваме. Бяхме напълнили по две кофи с риба-по около 14 килограма на човек, бяхме удовлетворени от риболова и от прекрасната почивка. Поехме курс към хелинга. По пътя срещахме весели хора - шест човека в малък скутер, които нямаха място да дишат, камо ли да риболуват, ентусиасти с гумени лодки с гребла на 2 километра в морето при усилващ се източен вятър и сериозна вълна, още по-весели хора с лодчици тип "кадет" /който е бил ветроходец ще ме разбере/ с извънбордови двигатели от 2-3 к.с. по трима в лодка!???!
Не видях само риболовци с пояси, с легени и с бебешки корита, но все пак не го изключвам като вероятност...
Господ бдеше над всички нас в този ден...
На излизане видях шест човека да се суетят на брега, на мястото, където ви описах излизането на един неразумен колега с със "Зодиак"-а. В този случай имаше повторение или втора серия на филма по-точно. Онези шестимата от скутера се бяха тапосали на незащитената източна страна на вълнолома, вместо да влязат от защитената западна страна... Да е гориво,да им го налееш-ама пусто,това е акъл ...
Не правих снимки вътре в морето, тъй като прогнозата беше за дъждовно време. На брега направих ето тези:

Успех и наслука на всички!

"Да живее и да се размножава. Няма да се ядосвам я. Нали съм дошъл за удоволствие."-така се успокоявах , а ми се искаше да скоча от лодката и да го хвана...
Не след дълго, около 13,30 ч подухна от югоизток, повърхността на морето се накъдри и това сякаш бе сигнал за атака. Бяхме застанали на плиткача над фара . Започнахме регулярно да взимаме много, ама много едър сафрид и много едър чернокоп. Чепарето с което работех , бе с бидем 0,25, който много бързо се къдреше, а впоследствие това причиняваше заплитане на куката и бидема към майката. Реших да пробвам с чепаре с бяло перо, за което писах по-горе. Резултатът впечатли дори самия мен. Хванах даже и едно малко паламудче.

Около 17,30 ч от запад притъмня и решихме да не рискуваме. Бяхме напълнили по две кофи с риба-по около 14 килограма на човек, бяхме удовлетворени от риболова и от прекрасната почивка. Поехме курс към хелинга. По пътя срещахме весели хора - шест човека в малък скутер, които нямаха място да дишат, камо ли да риболуват, ентусиасти с гумени лодки с гребла на 2 километра в морето при усилващ се източен вятър и сериозна вълна, още по-весели хора с лодчици тип "кадет" /който е бил ветроходец ще ме разбере/ с извънбордови двигатели от 2-3 к.с. по трима в лодка!???!

Господ бдеше над всички нас в този ден...
На излизане видях шест човека да се суетят на брега, на мястото, където ви описах излизането на един неразумен колега с със "Зодиак"-а. В този случай имаше повторение или втора серия на филма по-точно. Онези шестимата от скутера се бяха тапосали на незащитената източна страна на вълнолома, вместо да влязат от защитената западна страна... Да е гориво,да им го налееш-ама пусто,това е акъл ...
Не правих снимки вътре в морето, тъй като прогнозата беше за дъждовно време. На брега направих ето тези:

Успех и наслука на всички!
Последно промяна от justinian на Пон Окт 26, 2009 5:15 pm, променено общо 2 пъти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.