С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от КИРО »

Еее,хич ли не остана ве ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Булти написа:на една ей такава мола , ми напълниха скъсаната 30 м. попченска мрежа с врани :D :D :D
Булти и по фрапиращи случаи има.Само че ние от молата взехме 300 риби с 500 метра мрежи а една дънна мрежа за паламуд която остана в молата имаше около 1000 риби едва я изкарахме скърцаха възлите,а гърба ме боля една седмица,2 метра 3 каси риба голямо опъване падна.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

КИРО написа:Еее,хич ли не остана ве ?
Не,снимките ги дадох като фон,преди 3 години са снимани
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна) за илария,9.00 веч бяхме на ринга рибата буквално си вреше около нас но едрата нещеше да яде,скачаха големи парцали около 1,5/2 аз имам 5 кл. средна на размер илария и две големи които не можах да ги искарам,колегата и той има около 7 кл.рибата спря към 17.00 и айде пайдос :drinkers:
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

fokobg написа:Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна)
Не пробвахте ли за чернокоп ?
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

kopoy_92 написа:
fokobg написа:Вчера 23.10.09 със един приятел влязохме във езерото (варна)
Не пробвахте ли за чернокоп ?

Ами колегата който беше със мен имаше работа и затова бързахме да излизаме иначе бях се сетил за забатковците :D
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На Поморие отново има риба-чернокоп,сафрид,карагьоз :rolleyes:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

днес на черноморец много слабо, кажете за поморие по подробно инфо, по колко килограма на човек :)
който не лови, няма да яде :)
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Айде вземи ма с лодката веее :(
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Mich написа:днес на черноморец много слабо, кажете за поморие по подробно инфо, по колко килограма на човек :)
По късно ще се върнат колегите, но до 15,30 бяха напълнили една хл.чанта 25 л
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

На Черноморец сафрид посъбрахме по кофа с един приятел. Буташе се навътре рибата и ние след нея. Чернокоп опитахме около Биволите предиобед, но аз имам само 2-3 и аверчето толкова. Други колеги се опитваха следобед, но пак сиромашка работа....Колкото за едното ядене май са вадили.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

днес на бяла двама доволно по 10 кг. сафрид брутално едър и по десетиина чернокопа кандедат лефери.ние закъсняхме малко но сутринта колегите са направили по 50-60 риби за около час. общо взето рибата е пръсната. за сега толкова утре пак.
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

забравих - бяхме северно от буната на бяла точно пред носа.
palio
новобранец
новобранец

Мнение от palio »

Здравейте,
Днес пред Китен малко едър сафрид и 10 чернокопа.
И тук е пръсната на малки пасажи. Извадиш няколко риби и търсиш.
Появиха се делфини и всичко изчезна.
На слука
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Вчера,24.10.2009 г. бе първият почивен ден след чудесния отпуск. Естествено, бях буден още в 03,50 часа и докато чаках да стане поне 07,00 ч. вързах две чепарета с бяло перо от пуйка /мисирка/, бидем-030, майка-0,35, куки №1/0. Едва дочаках да съмне и с приятелчето бутнахме лодката, която вече сама си знае пътя. :D Това,че мъглата можеше да се реже с нож явно не притесняваше никого. Бяхме част от внушителна флотилия. :D Застанахме на нишана, но след 30 минути аеробика без една риба, ентусиазмът ни все още беше завиден. :D Мъглата се вдигна около 11,30 часа, слънцето огряваше флотилията от лодки, която се бе разположила в три зони- около Ставрос банка, под и над фара. Ние с авера обходихме и трите зони, наблюдавайки как останалите риболовци правят същото като нас. Видях няколко страхотни лодки и си обещах,че ще отделя време и някой лев, за да придам порядъчен вид на моята, тъй като в сравнение с тях приличаше на отломка от огромен, зле боядисан пластмасов варел... :D :D Около Ставрос банка спряхме около 12,00 часа. В кофите имахме по десетина карагьоза и по още толкова едри чернокопа. Беше пълно безветрие. Почти до лодката започнаха да скачат панически заргани. Чепаретата бяха пуснати моментално, но удар така и не последва. След около десетина минути чепарето олекна. Помислих си, че най-добре е или да върна поредния карагьоз в морето или да се забавлявам като го оставя повече време във водата и го водя, докато се откачи. Избрах втория вариант. Теглих го ,отпусках го, той се бори много мъжки, но не искаше да се откача. Накрая го докарах до повърхността... "ЛЕФЕР!!!"- извика приятелчето... И аз видях, че е лефер около кило, но също така видях как глътна куката, която услужливо му бях отпуснал и уморено и много бавно се спусна в дълбините--- :cry:
"Да живее и да се размножава. Няма да се ядосвам я. Нали съм дошъл за удоволствие."-така се успокоявах , а ми се искаше да скоча от лодката и да го хвана...
Не след дълго, около 13,30 ч подухна от югоизток, повърхността на морето се накъдри и това сякаш бе сигнал за атака. Бяхме застанали на плиткача над фара . Започнахме регулярно да взимаме много, ама много едър сафрид и много едър чернокоп. Чепарето с което работех , бе с бидем 0,25, който много бързо се къдреше, а впоследствие това причиняваше заплитане на куката и бидема към майката. Реших да пробвам с чепаре с бяло перо, за което писах по-горе. Резултатът впечатли дори самия мен. Хванах даже и едно малко паламудче. :D
Около 17,30 ч от запад притъмня и решихме да не рискуваме. Бяхме напълнили по две кофи с риба-по около 14 килограма на човек, бяхме удовлетворени от риболова и от прекрасната почивка. Поехме курс към хелинга. По пътя срещахме весели хора - шест човека в малък скутер, които нямаха място да дишат, камо ли да риболуват, ентусиасти с гумени лодки с гребла на 2 километра в морето при усилващ се източен вятър и сериозна вълна, още по-весели хора с лодчици тип "кадет" /който е бил ветроходец ще ме разбере/ с извънбордови двигатели от 2-3 к.с. по трима в лодка!???! :rolleyes: Не видях само риболовци с пояси, с легени и с бебешки корита, но все пак не го изключвам като вероятност...
Господ бдеше над всички нас в този ден...
На излизане видях шест човека да се суетят на брега, на мястото, където ви описах излизането на един неразумен колега с със "Зодиак"-а. В този случай имаше повторение или втора серия на филма по-точно. Онези шестимата от скутера се бяха тапосали на незащитената източна страна на вълнолома, вместо да влязат от защитената западна страна... Да е гориво,да им го налееш-ама пусто,това е акъл ...
Не правих снимки вътре в морето, тъй като прогнозата беше за дъждовно време. На брега направих ето тези:
Изображение
Изображение
Успех и наслука на всички!
Последно промяна от justinian на Пон Окт 26, 2009 5:15 pm, променено общо 2 пъти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”