Готови линии за щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Бисо
- сериозен играч
Re: Готови линии за щека
Когато съм с близалка и ловя на едно място,без да изтичам,често не слагам дропер,и както казваш се заигравам с дължитната на повода и групирания на утежнението,но ако съм в бърза вода,"Торпедото" е с тунинг,и ловя на троха слагам един №4.Когато изтичам и знам,че пред мен има морунаж,задължително слагам №4-7,в зависимост от течението..Така,при крачката съм сигурен,че стръвта ми остава напълно неподвижна на Дюшеметоbutnik написа:А защо ти е дропер при близалка,като може повода да е по-къс,или да пренаредиш съчмите.Бисо написа:За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалкаА аз като лягам при риболов с близалка на дюшемето и основното утежнение ми е на 5-7см. над него.Специфичното крачене как ще се извърши,задържаш,изтичаш,задържаш,изтичаш
Бисо,разсъждавам като си пиша,и въпросите ми са с абсолютна различна политика.Целта ми е да споделиш,да споделим начините на ловене,построяване на линията и всичко,от което може да извлече поука.
Изтичането в страни от главната тема, се получава винаги ,когато има дискусия и повече постове,неизбежно е.

Деди,знам един,дето и въдичката му стои в кутийката

А-у-у,За малко да забравя.Владо прощавай,че се отклонихме,но не смятам,че са безмислици.......
.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Бисо
- сериозен играч
Те,това си е чист заговор,дискриминация,игнориране...............chirusa_bg написа:Благодаря ви за отговорите,Dedy написа:chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
Къде слагате последната съчма?![]()
![]()
![]()
![]()
Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
ето този ще последвам пък да видим

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Владо, когато ползвам дропер винаги е над повода
Мое мнение, с което не си длъжен да се съобразиш.
Поздрави !

Поздрави !
- Бисо
- сериозен играч

Последно промяна от Бисо на Сря Сеп 16, 2009 6:38 am, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първият дропер е задължително над повода.Не пишете ,че така са и вашите и никой да не съобразява,напротив,така е редно ,единствено при мач-риболова има такива монтажи,където само вирбела изпълнява ролята и на дропер,но това е друга бира.Даже имам случаи,когато свалям още един дропер до най-долният над повода.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз лично си правя монтажите на совалки без кука . Кука слагам на водоема, дропер имам над клупа, до възела.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!
Аз ползвам двоен вирбел, кйто играе ролята на най-лек дропер, ако трябва още, тургам още, зависи от течението!
Аз ползвам двоен вирбел, кйто играе ролята на най-лек дропер, ако трябва още, тургам още, зависи от течението!
- Бисо
- сериозен играч
Абе,ползваме,ма да не сме клюкари,та да си издаваме сичко.....Reptile написа:Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!

Митко,добре дошъл във Форума,време беше.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,вирбел слагаме само ако ловим на течение даже и по някой път два,единият ми е над плувката,но.....,а темата е малко по универсална,та не са залегнати вирбелите.Reptile написа:Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!
-
- новобранец
аз колко далече съм бил от истината .... то и аз не слагам дропер на повода, ама винаги слагам вирбел вместо последния ми дропер, а пак то се ползвало само за течеееение
добре че е бутник и бисо пак да ми обяснят 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това ми звучи малко в друг смисъл,дано да греша.Ако си чел внимателно ще разбереш,че само вирбел ,без дропер на него ,се монтира на мача.И освен на течение не съм виждал да се слага вирбел на щека,а и не виждам смисъл.ilko iliev написа:аз колко далече съм бил от истината .... то и аз не слагам дропер на повода, ама винаги слагам вирбел вместо последния ми дропер, а пак то се ползвало само за течеееениедобре че е бутник и бисо пак да ми обяснят
-
- вече хвърля и на тежко
Аз линиете винаги си ги правя без кука.Не слагам кука защото на смия водоем решавам точно каква кука да слагам и колко дълтг да е повода.А за вирбела и аз смятам че като няма течение(и то по силно)няма защо да се слага...
-
- научил се да хвърля
...в случаите когато ловя с преотежнена плувка и лежа с двата дропера на дъното...butnik написа:Първият дропер е задължително над повода.Не пишете ,че така са и вашите и никой да не съобразява,напротив,така е редно ,единствено при мач-риболова има такива монтажи,където само вирбела изпълнява ролята и на дропер,но това е друга бира.Даже имам случаи,когато свалям още един дропер до най-долният над повода.
...много често ,при риболов на шарани...
...никога дропер на повода...
- gogobogo
- кандидат преподавател
Аз винаги слагам за връзка на линията и повода по един микро вирбел 24 номер без значение къде ловя.дали е правилно да кажат майсторите 

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз не съм от големите майстори но бих казал че ако няма течение този вирбел е излишен.Само прави линията по твърда,без вирбел мисля че такъм ще бъде доста по финен и ще има от чати по голям ефект...gogobogo написа:Аз винаги слагам за връзка на линията и повода по един микро вирбел 24 номер без значение къде ловя.дали е правилно да кажат майсторите