Поредния ми риболовен излет!

Модератори: bobopeli, sapuna

петко стоянов

Re: Моите риболовни излетчета-4 септември!

Мнение от петко стоянов »

Василев,нема да ги глезиш византийците :idea: ..Да си фанат риба и тогас да ядЪт :mrgreen: ...Мързели такива :mrgreen:
kilrein
новобранец
новобранец

Мнение от kilrein »

Браво. :D :D
петър василев

Мнение от петър василев »

Излизам вчера за риба с големи очаквания за добър риболов,сръвта 6(малка херинга,че и прясна),местото на което ще пущам парагадито също 6,винаги съм взимал хубава риба от там,ноооооооо :roll: ТАПААААА :???:
Така е в рибарлъка,когато си сигурен на 100% винаги ще удариш на камък :-|
Пущам парагада и рекох малко да потроля,нищоооо,знаех си ,защото бях на 130м дълбочина.За тролинг трябваше да излезна на 40 до 60м дълбочина,но ме домързя пък и бързах да вдигна парагада да видя колко риба ще уловя на тази хубава стръв :roll: Дудук.
Почнах след 2 часа очакване да вдигам и вдигам ,вдигам ,празно и пак празно ,130 куки бях вдигнал и по-едно време натежа ,голяма тежест.Аххххххх,барнах те си викам и като наблежи какво да видя :evil: морена,мамичката и стара :mad: ей га дей,мръсницата :arrow:
Изображение
беше се оплела и я отрязах с куката,че иначе много хапят мамицата им и колкото захапят си го отгризват :wink:
Продължавам нататък и,,,,,,,,,закачено,аааааа,тука ще има нещо и започнах с лодката да обикалям ,ха от тук ,ха от там да опъна и се откачи,но ме озори .Вдигам ,тук вече се бях отчаил напълно,но в дълбочината виждам силует на риба и ми затупка сърцето.Вдигам и гледам едно хубаво фагри ,че си викам ;
- е пак добре отколкото пълно капо :smile: Е гу де е :arrow:
Изображение

Изображение
После на тръгване набарах един пасаж с херинги и ги зачесах с чепарето.
Резултата беше към 5 кила херинга,сафрид и скумрия,но за жалост не изкарах снимки,защото ги раздадох на кея,пък и не ми дойде на акъла ,защото бях много уморен и закъснял и изгладнял :-|
Пък като се върнах в къщи викам на жената слагай във фурната фагрито с две рикита,че умирам от глад.Няма да кажа колко вкусни бяха щот ще ви текнат лигите :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?
петър василев

Тедо написа:можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?
Само да не забравя,утре ще пусна някоя снимка :wink:
chapara написа:Ее ,Петьо,пак си си фанал,а тея морени се ядат ,нали :?: В Карибския басеин са ядливи,но за тези :roll: Инак за хапането съм чувал :wink:
Ядат се ,но на мен не ми харесва,колкото и да солиш месото и сладни :smt078
петър василев

Тедо написа:можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?
Имам една кутия в,която сигурно има над 50 чепарета и някои от тях струват по 7-8 евро ,но не работят,а това е най-ефтиното и струва 1 евро и е трепач,всичко обира :wink:
Изображение
петър василев

Здравейте рибохващачи : :D Днес закъснях с качването в лодката,защото имах малко къшна работа и госп.,,МАРИАНА''(така се казва лодката ми,кръстил съм я на булката) излезе от кея към 10,30 ч.Чудех се как да ловя,че реших пак първо малко тролинг а после ще клатим чепарето -убиец :wink:
Влачих близо час и половина и тъкмо щях да спирам як удар.С малко усилия хвърлих в лодката поредното дорадо(за таз риба вече не знам кое име да използвам :lol: ) и гледам :shock: : сонара подивя,целия екран се изпълни с риба :???: бързо си викам,,, :shock: чепареубиеца ми,хвърляй,хвърляй,ма са оплети :evil: нали знаете ,че когато бързаш все нещо ще се случи да те забави.Оправих го ,поглед към сонара и :shock: там са още минават.Пущам чепарето и след 5,6 метър спря и аз газ навивам и като обрах влакното пръта ми стана на дъга и засвири аванса.Бахти и херингите си викам,ма не бяха херинги ами се бяха хванали две рикита по половин кг.Както и да е ,изкарах ги и бързо чепарето в морето и не минаха десетина метра и пак спря.Газ аз пак ,навивам ,но този път не идваха на горе а само на долу :eek:
Брей чепарето се беше напълнило,рикита и маятика и все по половин кило :???: Голям зор .По едно време оставих пръта в лодката и взех да ги вадя на ръка и от 6 риби ми останаха две маятика,еее,пак добре.Поглед към сонара :shock: нанайци,заминаха си.Запалих двигателя и тръгнах да ги търся ,но не ги открих и седнах пак малко да поклатя и изкарах 2 фагрита ,едно литрини и три скармоса.По едно време поглеждам телефона станало 2 часа и си викам; ай стига толкова достатъчно за днес и към марината.Ами така мина днешното ми излетче :wink: ааааааааа ей га дей и снимката :arrow:
Изображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Re: Моите риболовни излетчета-17 септември!

Мнение от ninastefanina »

Браво :smt023 :smt023 :smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Поредния риболовен излет-17 септември!

Мнение от Secret Carp »

Ти обаче ме кефиш с репортажите си :wink: Супер много риба хващаш на морето,а тя май вече е много малко...Не съм морски риболовец ама ще ти кажа едно голямо БРАВО!
петър василев

Re: Поредния риболовен излет-17 септември!

Secret Carp написа:Ти обаче ме кефиш с репортажите си :wink: Супер много риба хващаш на морето,а тя май вече е много малко...Не съм морски риболовец ама ще ти кажа едно голямо БРАВО!
Мерси :D
Абе и аз бях шаранджия,но съдба :wink: станах морски :lol: ,но дали е морски или сладководен това за мен си е най-хубавото хоби.Ако знаеш пък на мен как ми липсва да разпъна тъкъмите на някой язовир с дебела сянка и подредена маса и хубава компания :D ,че и да удари някой шарко :D голяма тръпка :D
петър василев

Re: Поредния ми риболовен излет!

Малко да размърдам темичката ,че до сега все един и същи риболов и сметнах ,че няма нужда ден през ден да ви показвам едни и същи риби.Сега започва при нас зимния риболов и ще има какво да ви покажа.Имам в предвид, по-различна от до сега показаната риба.
Днес ми се преядоха Перки,ние тук на Крит им викаме Буканари.
Много вкусни рибки,макар,че не изглеждат на такива.Спретнах едно чепаре и газ.Полових към два-три часа и това е резултата :arrow:
Изображение
big fish
новобранец
новобранец

Мнение от big fish »

Отново перфектен репортаж-Браво! :smt023
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Пешо, чепарето гу пускаш отвесно, или го влачиш с лодката? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
петър василев

GODzillata написа:Пешо, чепарето гу пускаш отвесно, или го влачиш с лодката? :roll:
Oтвесно и като стигне(ако стигне,защото понякога спира по средата от закачените риби) на дъното започвам да клатя ,нагоре-надолу :D
петър василев

Рекох да поотупам малко темичката ми от праха :D
Днес сутринта станах рано-рано,бързишката закарах бригадата на работа и като се поогледах,,,,ми те намяли нужда от мен.Работата върви ок и реших да запълня си деня си с '' пущай и навивай от лодка'' :roll: :lol:
На излизане от марината бая се чудех на къде да хвана,по-точно в коя посока и за каква риба,че накрая реших да отида да навестя ханакитата(ханос).
Малко далече ми е(6-7 мили),но си заслужава ,защото са много вкусни рибки.
Речено,сторено.След 40 минути се озовах над морската полянка ,а отдолу,,,,,,,фраш :shock: дълбочина 70 метра :shock:
Вадя две оръжия с чепарета ,залагам и скаридка и атака.
По-нататък движенията ми бяха от сорта,пускам едната въдица и докато стигне дъно съм изкарал другата с 2-3 рибки и обратно. :D
Това е за днес,някъде към 6-7 кила ханос и едно октоподче,но беше малко и си го пуснах да порасне :wink:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”