Риболов на кефал на жабка

Модератор: sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Безупречен метод.Само с едно твое становище не съм съгласен.На 15-тата минута жабчето вече се удавило (ако го държиш постоянно под вода де).Но ние говорим за риболов на плувка,така че може и да си прав.Аз ако един час съм с едно жабе,просто да съм свил отдавна знамената.
Иначе метода е точният модел на успешния излет.НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Eто още един метод
Навиваш тънко влакно на макарата и по възможност да е пълен барабана, без плувка и тежест на основното влакно връзваш кука и набучваш жабето по накой от изказаните методи. Тръгваш по реката и замяташ постоянно като първоначално жабчето плува отгоре и после като тръгне да се крие го вадиш и хвърляш пак и така като го фиксира кефала и очаквай веднага удар. При този метод свободата на жабето е много голяма и всичко е доста естествено.
който не лови, няма да яде :)
fraxinus
новобранец
новобранец

Мнение от fraxinus »

Аз ги закачам отдолу нагоре като куката минава през таза.Така жабата не умира, след това замятам на дънна.Там дълбоко кислорода е по малко и жабата се мъчи да изплува правейки отчаяни движения нагоре...
очи на яйца
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Еи колеги вие им разказахте играта и на кефалите и на жабите. Моя съвет към колегата е да ползва по малки жаби и ако е възможно тройни куки от 16-8 номер, много малка плувка или пак не голяма но перфектно утежнена. А на това че кефала не можел да разпердушинва жабките или рибките се смея от сърце. Това как е эакачена жабката е по скоро личен каприз. Наслука колеги.
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

колеги мисля че не сте прави големия кефал ако налапа жабата я размазва до неузнаваемост
лично съм виждал жабе което е било налапвано от 2 кг кефал
приличаше на парче мляно месо
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов на кефал на жабка

Мнение от В.Стефанов »

аз ловя по метода написан от Mich.И имам не лоши резултати
Аватар
angeldj
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re:

Мнение от angeldj »

sapuna написа:Нанизваш жабчето през устата,то си е естественно сгънато и ако големината на куката е подходяща,то върхът и се подава м/у бутчетата и.
Аз също ловя така.Ето и резултата .Извинявям се за качеството http://s49.radikal.ru/i124/0907/d8/9dba556d53bb.jpg
а ето и още http://i036.radikal.ru/0907/79/fa99659ad6df.jpg
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
gabuu
новобранец
новобранец

Re: Риболов на кефал на жабка

Мнение от gabuu »

на село ако някой знае каде се намира река лом ето на тази река сутрин към 8-9 часа лятото като бях защото неми е много близко живея в дупница :D но това лято като отидох за пръв път реших да ловя на жабка още с първото меткане на влакно 0.16, кука номер 10 а за плувка препоръчвам една клонка или нещо естествено от мястото на което ще ловите защото от върха на плувката и нейната дължина плашат рибата ловя без уловца или само едно - 2 ако е по голяма реката но без улова най - дебре и както ви казах още с първото меткане на жабка и последно меткане за деня удари един страходен около 500 - 600 грамов кефал неса много големи но за тази река на която ловя това не е изобщо малко. на друго несъм ловил а и исках да попитам през зимата какво кефала яде най много защото тази зима пак ще ходя и да знам с какво да се подготвя имам изкустена жабка кажете на нея дали ще стане или там каквото трябва пишете чакам отговор и благодаря предварително :)

Колега добре е първо да се представиш тук http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=10798 и да пишеш без да бързаш :wink:
Митев
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”