Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Re: Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Мнение от beis »

donky написа:
shrek6721 написа:Колега , не го тъни толкова , аз ги млатим с 4,50 на 150 гр празно нема,се едно ес ударат у дуваро и за вадене е мечта не шуква .
е та къде е тръпката да вадим риба с колци.
не всички хора ходим за риба за удоволствие :wink: има хора които ходят за риба за самата риба :wink: за тва не се коси :)
Изображение Изображение Изображение Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!
Изображение
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!
с риск да те обидя ама тая същата щукарка я пробвах преди да я вземеш ти и реших че такъв колец у дома нема да влезе :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

баш_майстора написа:
stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!
с риск да те обидя ама тая същата щукарка я пробвах преди да я вземеш ти и реших че такъв колец у дома нема да влезе :wink:
Да.Не е върха,но при условията в които ловя на Дунав (течение и с тежки примамки) е точния "колец"
Все пак търся Щуки а не "писалки"А за акцията е така,иначе отиваме към - "Толстолоб с мухарка".
Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.
Лично мнение разбирасе :wink:

Успех!
Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

stich написа:
баш_майстора написа:
Да.Не е върха,но при условията в които ловя на Дунав (течение и с тежки примамки) е точния "колец"
Все пак търся Щуки а не "писалки"А за акцията е така,иначе отиваме към - "Толстолоб с мухарка".
Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.

Успех!
Berkley Cherrywood - 2,70 20-40gr. за парите си АБСОЛЮТНО става!!

п.п. Щом 27кила сом в голям маришки бент не можа да я счупи, прави си сметка сам колко е здрава!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

GODFATHER написа:
stich написа: Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.

Успех!
Червено не четеш ли?

п.п.
stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.
Изображение
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

нека да споделя с вас някой мои наблюдения относно акциите по марица с доста акции сьм експерементирал по марица и мога да кажа че с 15-40 ми прави най голям кеф при ваденето на рибата и за мое щастие по големите рибета са ми идвали точно на тази прька:wink: с 20-50 най-прилично се дьржи при воденето на примамките които използвам и смята че точно тази акция е перфектната за мен :wink: с 30-60 се чуствам най-сигорен :wink: и почти нямам откачена риба :) това сьм установил аз говоря лично за мен :wink: тоетс начина по които ловя,местата и примамките които използвам са ми дали тези изводи :wink:ето и някоя друга снимка на шимано сп.мастер 15-40акция как се дьржи при ваденето на едно рибе :)
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Присъединявам се към изводите ти колега. :smt023
Изображение
shrek6721
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shrek6721 »

Мене си ме кефи , тоя ,,колец,, па ми отива на ръста , от риба не съм станал такъв . Наслука и :drinkers: с утвърдените спинарки.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

с извинение към колегата който пусна темата че малко му я узурпирахме... :wink:
... но се надявам получилата се дискусия да е полезна и за него и на други
та мисълта ми е че (може би е моя грешка че не уточних) цитираните по горе въдици ще се използват предимно по баластриери блата корекции и по рядко по разни вирове на реки от типа на искър осъм вит... т.е. на стоящи води
виждам че привържениците на по големите акции ловят предимно на големи реки - дунав и марица където течението е доста сериозно и е необходим известен резерв над теглото на примамките
в такъв случай съм склонен да се съглася с тях че е нужна по висока акция от типа 15-40 до 20-50...
имайки предвид че щуки над 2-3 кг. вече са доста голяма рядкост (особено по водоемите на които ловя) а и вземайки предвид основните примамки които ползвам: въртележки № 3-5, клатуни 12-20 гр., воблери 6-10 см., спинъри 18-28 гр. продължавам да смятам че акция над 30 гр. е излишно презапасяване
не бива да се забравя и че особено евтините сопи са обикновено със занижени показатели изписани на тях
не случайно при тестовете си павел (сестрата) беше написал че според него реалната акция на черито 9-28 е по скоро 12-40 или нещо подобно
ще се радвам да прочета още мнения
поздрави! :)
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

stich написа:
GODFATHER написа:
stich написа: Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.

Успех!
Червено не четеш ли?

п.п.
stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.
Tи май не четеш
:wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много крайни твърдения чета тука . Наистина не всички ловят риба за удоволствие което е силно доказано в темата ! Лично аз когато ходя на целенасочен спининг за щука ползвам гега с тест 7 - 28гр. , акция фаст и строй медиум лайт на 9 фута . Друг е въпроса че съм извадил доста щуки с гега на 7 фута същият строй и акция при тест 3.5 - 14гр. То и щукле с УЛ гега с дължина 5.6 фута и тес 0.9 - 5гр. съм вадил ама тва не значи че с такова трябва да се ходи целенасочено за щука :lol: Според мен Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр е едно много добро решение . Кофтито при сегашното ниво на Йовковци че щуката я вадиш директно от водораслите и в повечето случаи с топка от тях по нея и в случаят е оправдано гега с по-голям тест . С един качествен брейд не се налага никакво засичане на рибата , тя си се засича сама без значение щука , бяла , сом :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Павел Иванов написа:Много крайни твърдения чета тука . . С един качествен брейд не се налага никакво засичане на рибата , тя си се засича сама без значение щука , бяла , сом :idea:
И тука :D За сома съм съгласен, бяла не съм хващал :oops: и не мога да кажа, но за щуката хич не съм съгласен. Има случаи когато пипа много леко, усеща се само като задържане и е добре на всяко съмнително чукване да се засича. Е така се вадят и тонове водорасли :D , но не се пропуска, когато е риба. Интересното е , че леко пипа по едрата щука :roll:
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Един приятел извади щука 7.200 това лято със спинингарка с акция 15-30...Акциата изобщо няма значения при ваденето на риби.Акциите се пишат на въдиците за да знаеш колко можеш да изхвърлиш а не колко можеш да извадиш...
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

stancom написа: Интересното е , че леко пипа по едрата щука :roll:
Съгласен !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”