Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Удачно ли е да се лови с този спининг щука?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Удачно ли е да се лови с този спининг щука?
не всички хора ходим за риба за удоволствиеdonky написа:е та къде е тръпката да вадим риба с колци.shrek6721 написа:Колега , не го тъни толкова , аз ги млатим с 4,50 на 150 гр празно нема,се едно ес ударат у дуваро и за вадене е мечта не шуква .

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
с риск да те обидя ама тая същата щукарка я пробвах преди да я вземеш ти и реших че такъв колец у дома нема да влезеstich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да.Не е върха,но при условията в които ловя на Дунав (течение и с тежки примамки) е точния "колец"баш_майстора написа:с риск да те обидя ама тая същата щукарка я пробвах преди да я вземеш ти и реших че такъв колец у дома нема да влезеstich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!
Все пак търся Щуки а не "писалки"А за акцията е така,иначе отиваме към - "Толстолоб с мухарка".
Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.
Лично мнение разбирасе

Успех!

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Berkley Cherrywood - 2,70 20-40gr. за парите си АБСОЛЮТНО става!!stich написа:Да.Не е върха,но при условията в които ловя на Дунав (течение и с тежки примамки) е точния "колец"баш_майстора написа:с риск да те обидя ама тая същата щукарка я пробвах преди да я вземеш ти и реших че такъв колец у дома нема да влезеstich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.Наскоро си купих от колега от форума Spro Exclu-Spin 30-60гр./3.00 метра.Типична щукарка е!
Все пак търся Щуки а не "писалки"А за акцията е така,иначе отиваме към - "Толстолоб с мухарка".
Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.
Лично мнение разбирасе![]()
Успех!
п.п. Щом 27кила сом в голям маришки бент не можа да я счупи, прави си сметка сам колко е здрава!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Червено не четеш ли?GODFATHER написа:Berkley Cherrywood - 2,70 20-40gr. за парите си АБСОЛЮТНО става!!stich написа: Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.
Успех!
п.п.
stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.

нека да споделя с вас някой мои наблюдения относно акциите по марица с доста акции сьм експерементирал по марица и мога да кажа че с 15-40 ми прави най голям кеф при ваденето на рибата и за мое щастие по големите рибета са ми идвали точно на тази прька
с 20-50 най-прилично се дьржи при воденето на примамките които използвам и смята че точно тази акция е перфектната за мен
с 30-60 се чуствам най-сигорен
и почти нямам откачена риба
това сьм установил аз говоря лично за мен
тоетс начина по които ловя,местата и примамките които използвам са ми дали тези изводи
ето и някоя друга снимка на шимано сп.мастер 15-40акция как се дьржи при ваденето на едно рибе

Мене си ме кефи , тоя ,,колец,, па ми отива на ръста , от риба не съм станал такъв . Наслука и
с утвърдените спинарки.

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
с извинение към колегата който пусна темата че малко му я узурпирахме...
... но се надявам получилата се дискусия да е полезна и за него и на други
та мисълта ми е че (може би е моя грешка че не уточних) цитираните по горе въдици ще се използват предимно по баластриери блата корекции и по рядко по разни вирове на реки от типа на искър осъм вит... т.е. на стоящи води
виждам че привържениците на по големите акции ловят предимно на големи реки - дунав и марица където течението е доста сериозно и е необходим известен резерв над теглото на примамките
в такъв случай съм склонен да се съглася с тях че е нужна по висока акция от типа 15-40 до 20-50...
имайки предвид че щуки над 2-3 кг. вече са доста голяма рядкост (особено по водоемите на които ловя) а и вземайки предвид основните примамки които ползвам: въртележки № 3-5, клатуни 12-20 гр., воблери 6-10 см., спинъри 18-28 гр. продължавам да смятам че акция над 30 гр. е излишно презапасяване
не бива да се забравя и че особено евтините сопи са обикновено със занижени показатели изписани на тях
не случайно при тестовете си павел (сестрата) беше написал че според него реалната акция на черито 9-28 е по скоро 12-40 или нещо подобно
ще се радвам да прочета още мнения
поздрави!

... но се надявам получилата се дискусия да е полезна и за него и на други
та мисълта ми е че (може би е моя грешка че не уточних) цитираните по горе въдици ще се използват предимно по баластриери блата корекции и по рядко по разни вирове на реки от типа на искър осъм вит... т.е. на стоящи води
виждам че привържениците на по големите акции ловят предимно на големи реки - дунав и марица където течението е доста сериозно и е необходим известен резерв над теглото на примамките
в такъв случай съм склонен да се съглася с тях че е нужна по висока акция от типа 15-40 до 20-50...
имайки предвид че щуки над 2-3 кг. вече са доста голяма рядкост (особено по водоемите на които ловя) а и вземайки предвид основните примамки които ползвам: въртележки № 3-5, клатуни 12-20 гр., воблери 6-10 см., спинъри 18-28 гр. продължавам да смятам че акция над 30 гр. е излишно презапасяване
не бива да се забравя и че особено евтините сопи са обикновено със занижени показатели изписани на тях
не случайно при тестовете си павел (сестрата) беше написал че според него реалната акция на черито 9-28 е по скоро 12-40 или нещо подобно
ще се радвам да прочета още мнения
поздрави!

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Tи май не четешstich написа:Червено не четеш ли?GODFATHER написа:Berkley Cherrywood - 2,70 20-40gr. за парите си АБСОЛЮТНО става!!stich написа: Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр.Абсолютно НЕ става.
Успех!
п.п.stich написа:Акция под 40 грама не е за щука според мен.

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много крайни твърдения чета тука . Наистина не всички ловят риба за удоволствие което е силно доказано в темата ! Лично аз когато ходя на целенасочен спининг за щука ползвам гега с тест 7 - 28гр. , акция фаст и строй медиум лайт на 9 фута . Друг е въпроса че съм извадил доста щуки с гега на 7 фута същият строй и акция при тест 3.5 - 14гр. То и щукле с УЛ гега с дължина 5.6 фута и тес 0.9 - 5гр. съм вадил ама тва не значи че с такова трябва да се ходи целенасочено за щука
Според мен Berkley Cherrywood 2 - 2,70 - 9-28 гр е едно много добро решение . Кофтито при сегашното ниво на Йовковци че щуката я вадиш директно от водораслите и в повечето случаи с топка от тях по нея и в случаят е оправдано гега с по-голям тест . С един качествен брейд не се налага никакво засичане на рибата , тя си се засича сама без значение щука , бяла , сом 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
И тукаПавел Иванов написа:Много крайни твърдения чета тука . . С един качествен брейд не се налага никакво засичане на рибата , тя си се засича сама без значение щука , бяла , сом

-
- вече хвърля и на тежко
Един приятел извади щука 7.200 това лято със спинингарка с акция 15-30...Акциата изобщо няма значения при ваденето на риби.Акциите се пишат на въдиците за да знаеш колко можеш да изхвърлиш а не колко можеш да извадиш...
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Съгласен !stancom написа: Интересното е , че леко пипа по едрата щука