Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Душанци 31.10.09
Перфектно
от рибите до снимките 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уникален риболов
Браво на вас
Мисля и аз да го посетя таз неделя преди да е замръзнал
Ако ви се ходи дайте да се организираме да е по-весело
Браво на вас

Ако ви се ходи дайте да се организираме да е по-весело

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- daniel defoe
- разбира нещата
Ееее, няма да е честно така, нека колегата да сподели пред всички, така да се каже на всеослушание, ако има желание естествено ...БРАВО перфектен риболов!
Може ли да кажеш кои примамки бяха най-успешнина ЛС

- pi4a94
- ще става разбирач
Колегата явно ги пази в много голяма тайна
Разкрий ги де

Разкрий ги де

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма да ви е интересно, ако ги знаете предварително нещата, губи се тръпката 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Вдъхновен от твоя разказ, днес след нощна смяна, коята приключи малко по-рано от обичайното, тръгнах на опознавателен излет в тази част на България. За мое съжаление до този момент не бях ходил до яз. Душанци, дори не помня скоро да съм минавал през Карлово и Казанлък. Може би от ученическите екскурзии насам
Преборих умората с кафе и ред бул, 60 лв бензин на корсата и газ. За компания вземах приятелката си, като и обещах разходка по-скоро, а не риболовен излет. И в истинския смисъл на думата, този ми излет имаше по-скоро за цел да ме информира, от колкото да риболовствам.
Още преди да стигна до водоема вече бях доволен от излета, уцелихме уникално време, имаше тънка покривка сняг навсякъде, а слъцето изпичаше и термомеъра показваше 5-6 градуса. Нащраках малко снимки с телефона, но за съжаление сега виждам, че за нищо не струват, а и да си призная захласнат от красотата почти забравих да снимам.
След като стъпихме върху бента и пред мен се разкри тази гледка направо останах в недоумение, как никой не ми е показал тази красота до сега
След разходка по брега обаче (и 20тина замятания естествено) все ми се струваше, че баш щукарските места са по другия бряг. Изкачих се на едно високо място и се опитах да видя дали може да се заобиколи. Тогава всъщност видях колко е голям язовира. Върнах се обратно с колата към бента с идеята за тръгна по тругия път (от паркинга на бариерата на стената - нагоре). Уви пътя беше преграден с жълта лента и не посмях да вляза. Часът отиваше 11, не бях спал цяла нощ, а ми предстоеше и шофиране обратно до София. Естествено отидохме да обядваме в Копривщица, и газ обратно. Сега тъкмо съм легнал, че утре пак съм нощна (упс, днес исках да кажа) и ми остават към 5 часа за сън, ама мира не ми дава, че идната Неделя мисля да щурумвам мястото с колега спинингист по-сериозно от риболовна гледна точка. Та ... "как да мина по другия бряяяг .. " както се пееше в едно парче. Сега като ти гледам снимките, ти баш от ония заветен бряг дето не можах да го стигна си ги наловил. Айде да ми разкриеш как стигна до там ?
Не можеш да кажеш, че ми липсва хъс, и че чакам на готово
Че можеш и ЛС да пратиш за примамките
Ха - ха -ха
Мерси предварително, знам че молбата ми няма да остане напразна.

Последно промяна от radiuzunov на Чет Ное 05, 2009 1:56 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
П.С. Сега като си чета поста, виждам грешчици, правописни, печатни, пунктоационни, стилистични. Да ме извиняват колегите, умората си казва думата, и нямам намерение да редактирам 
П.П.С. Миналия ден си купих Шимано Катана 5-20 грама, и Шимано Ексейдж новия модел, сложих влакно за 50 кинта и още не съм сефтосал. Направо да падлудейш ! Влизай в положение !

П.П.С. Миналия ден си купих Шимано Катана 5-20 грама, и Шимано Ексейдж новия модел, сложих влакно за 50 кинта и още не съм сефтосал. Направо да падлудейш ! Влизай в положение !

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
май се очертава един спининг излет на Душанци таз събота или неделя ....
Може да направим нещо като спининг сбирка
Поне аз съм там 1 -ния от 2 -та дена
Който е навит да свирка ма Л.С.
П.С. примамките с който колегата е морил щуките ми приличат на Cotton Cordel и (или) Rebel
Последна промяна
В неделя ще съм там
Може да направим нещо като спининг сбирка

Поне аз съм там 1 -ния от 2 -та дена

Който е навит да свирка ма Л.С.
П.С. примамките с който колегата е морил щуките ми приличат на Cotton Cordel и (или) Rebel

Последна промяна

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
-
- новобранец
Понеже много трудно успявам да съчетая нощната си работа и рибилова, не мога да поема ангажимент да се срещнем. Аз най-вероятно неделя късно след обяд ще пътувам, ще направя няколко замятания докато има дневна светлина, после нещо вечеря/стая в Копривщица и в понеделник рано сутринта на гъола. Нещо такова съм замислил. Моля всеки, който познава язовира за информация как се стига до "отсрещния бряг".
Става дума за следното: Пътя който идва от с.Душанци стига до един паркинг с малка беседка, от там бариерата и пътя продължава по язовирната стена, по този път се стига до брега по който аз успях да хвърлям. Искам да разбера как се стига до "близкия" бряг. До колкото видях, обикалянето на язовира не е вариант.
Може би има път от другата страна, не откъм с. Душанци ами откъм Антон ? Споделете информация, моля.
Става дума за следното: Пътя който идва от с.Душанци стига до един паркинг с малка беседка, от там бариерата и пътя продължава по язовирната стена, по този път се стига до брега по който аз успях да хвърлям. Искам да разбера как се стига до "близкия" бряг. До колкото видях, обикалянето на язовира не е вариант.
Може би има път от другата страна, не откъм с. Душанци ами откъм Антон ? Споделете информация, моля.
-
- новобранец
Мда, сега като гледам картата, и откъм Антон и откъм Копривщица има път. Колеги къде водоема най-става за спининг, откъм Антон ? Спестете ми няколко часа лутане, плииз 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво за успешния излет,красивата природа и прекрасните снимки,които споделяте с всички нас.Ако се не лъжа воблерите са Bomber и Smitwick(Колегата ако желае да сподели моделите
),което е доста странен избор за Бг риболовец,но явно сте доста навътре с познанията за спининг риболова и не се увличате от mainstream или японската мода,което ви носи резултати 

-
- новобранец
На мен едната примамка ми прилича на Kamatsu Fat Minnow. Или не, колега ? 

воблерите са smitwick и bomber
моделите не ги помня
моделите не ги помня

-
- новобранец
Евала на симбат
Уцели марките 

след подробно разглеждане на фофлерки на сайтовете на фирмите производители открих и моделите, но при вносителите (вече бивши доколкото разбрах) за нащата мила родина нещо ги няма май
http://www.bomberlures.com/details.aspx ... ngProLongA
B14APXCHO, мисля, че е 9 см
http://www.smithwicklures.com/rogues.ht ... dingRogues
suspending rogues
мисля , че е 11см
http://www.bomberlures.com/details.aspx ... ngProLongA
B14APXCHO, мисля, че е 9 см
http://www.smithwicklures.com/rogues.ht ... dingRogues
suspending rogues
мисля , че е 11см