въпрос

Модератор: sapuna

Аватар
stoianss
новобранец
новобранец

въпрос

Мнение от stoianss »

при липса на малки рибки вазможно ли е да ползжам цаца от буркан4е
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Как ще стане това бе колега :shock: нали нещо трябва да мърда там да я дразни.да атакува,пък цацата е солена ще и се прииска и биричка да си пйне. :lol:
gazarcheto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gazarcheto »

малко странно ще е точно цаца!!аз се съмнявам,но ако е много гладна! :lol: едва ли колега,по добре изкуственни примамки :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

С цаца няма да стане,
Вземаш си от магазина някаква дребна риба(сладководна), като гледаш люспите да не са опадали и ловиш на Драшкович.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

мдааааааа и аз съм съгласен за Драшкович, макар да не съм се убедил лично в ефикасността му, но за всичко си има първи път, само си набави малко по големи от цацата рибета от някои рибарски супермаркет.
Пък ако цацата ти е в повечко и към нея добавим малко картовки, аз ще донеса биричката, може да си спретнем едно купонче :wink: :partyman: just joking
Ponsa
новобранец
новобранец

Мнение от Ponsa »

Ако си гледал френския канал за пов и риболов може би си видял един тарикат който ловеше само големи щуки на опашката на скумрия на дъно.
Така че не се знае,но предложението за цаца с биричка е по - добро.
Дерзай!
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Не го знае само този които не го е пробвал с успех - магазин за риба маалка скумрийка на две- такаче да е не по-дълга от 10см, закачаш с една-две тройки и мяташ в шавара. Не е нужно да правиш силови захвърляния до средата на язовира-те са най-вече по плиткото.

Съвсем не е вярно че щуките не са мършоядни - лапат скумриика и без биричка!
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Гледал съм видеофилм за риболов на щука.Та пича си ги ловеше точно на някаква морска риба на дъно.Теорията му беше,че морската риба мирише повече и привлича хищника.Ловеше ги някъде или есента или началото на зимате.За съжаление никога не съм пробвал този метод.
На един друг филм двама ловиха пак на парчета морски риби но техниката им беше следната.Голяма плувка някъде около 150-200гр. олово и стръвта с куката и така с лодка и много леко влачеха. За мене това си беше голяма глупост но си хващаха пичовете :shock:
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Не знам колко видеокасети и филми съм изгледал кадето щуката се лови на всякакви цаци,скумрии,червени пъстърви дори :shock: :shock: :lol:
Все пак ,като отиваш да пробваш носи си и блеснарката за всеки случай. :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
vogd
новобранец
новобранец

Мнение от vogd »

По-добре е с изкуствена примамка-например клатушка .
Наслука!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

въпрос

Мнение от Диканаров »

Аз на солена хамсия съм ловил само на Доспат пъстърви. Бяхме със шурея и шуренайката заедно. Костур на жива рибка и на пружина голями бабушки доволно, но никаква пъстърва, докато на едно излизане с лодката не забелязах една полупотопена кутия с солени хамсии във водораслите. Извадих я и си говорехме, че може да кълве на нея, нали ги хранят в садките с дрожди. Още с първото хвърляне шуренайката извади една 30 см. американка. И нали се сещате какво стана Нагазили до коленете тримата извадихме по тридесетина риби на човек. Свършихме кутията. Свърши и пъстървата. Беше само американка! Търсихме тогава в Сърница но нямаше хамсия да продължим. Следващия път ще си нося от София, ако не кълве ще я употребим с биричка. Празно няма.Бяхме между Крушата и Бърдуче. :D :D :D
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: въпрос

Мнение от sampo »

Диканаров написа:Аз на солена хамсия съм ловил само на Доспат пъстърви.
:smt041 :smt041 Веско , това си е "класика във жанра" на Доспат от 35 год. Използваме само задната половина от цацата и дънен монтаж ... А главите и предната част на цацата отива във захранката на пружината , така че "фира" няма .. :wink: "Доспатската американка" кълве много яко и на качамак от бял хляб , но трябва да се стои плътно до пръчките , и се засича при първото почукване , а със цацата можеш да си пиеш спокойно бирата и да и гледаш лакомията :lol:
Изображение
На платено не одим !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”