Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

въпрос
Модератор: sapuna
въпрос
при липса на малки рибки вазможно ли е да ползжам цаца от буркан4е
-
- кандидат преподавател
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- daniel_g
- разбира нещата
мдааааааа и аз съм съгласен за Драшкович, макар да не съм се убедил лично в ефикасността му, но за всичко си има първи път, само си набави малко по големи от цацата рибета от някои рибарски супермаркет.
Пък ако цацата ти е в повечко и към нея добавим малко картовки, аз ще донеса биричката, може да си спретнем едно купонче
just joking
Пък ако цацата ти е в повечко и към нея добавим малко картовки, аз ще донеса биричката, може да си спретнем едно купонче

Не го знае само този които не го е пробвал с успех - магазин за риба маалка скумрийка на две- такаче да е не по-дълга от 10см, закачаш с една-две тройки и мяташ в шавара. Не е нужно да правиш силови захвърляния до средата на язовира-те са най-вече по плиткото.
Съвсем не е вярно че щуките не са мършоядни - лапат скумриика и без биричка!
Съвсем не е вярно че щуките не са мършоядни - лапат скумриика и без биричка!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- barutchiata ©
- Администратор
Гледал съм видеофилм за риболов на щука.Та пича си ги ловеше точно на някаква морска риба на дъно.Теорията му беше,че морската риба мирише повече и привлича хищника.Ловеше ги някъде или есента или началото на зимате.За съжаление никога не съм пробвал този метод.
На един друг филм двама ловиха пак на парчета морски риби но техниката им беше следната.Голяма плувка някъде около 150-200гр. олово и стръвта с куката и така с лодка и много леко влачеха. За мене това си беше голяма глупост но си хващаха пичовете
На един друг филм двама ловиха пак на парчета морски риби но техниката им беше следната.Голяма плувка някъде около 150-200гр. олово и стръвта с куката и така с лодка и много леко влачеха. За мене това си беше голяма глупост но си хващаха пичовете

- Диканаров
- кандидат преподавател
въпрос
Аз на солена хамсия съм ловил само на Доспат пъстърви. Бяхме със шурея и шуренайката заедно. Костур на жива рибка и на пружина голями бабушки доволно, но никаква пъстърва, докато на едно излизане с лодката не забелязах една полупотопена кутия с солени хамсии във водораслите. Извадих я и си говорехме, че може да кълве на нея, нали ги хранят в садките с дрожди. Още с първото хвърляне шуренайката извади една 30 см. американка. И нали се сещате какво стана Нагазили до коленете тримата извадихме по тридесетина риби на човек. Свършихме кутията. Свърши и пъстървата. Беше само американка! Търсихме тогава в Сърница но нямаше хамсия да продължим. Следващия път ще си нося от София, ако не кълве ще я употребим с биричка. Празно няма.Бяхме между Крушата и Бърдуче.

Re: въпрос
Диканаров написа:Аз на солена хамсия съм ловил само на Доспат пъстърви.

На платено не одим !