КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА

Мнение от Краси_поборника »

На много колеги се е случвало докъто си ловят дребна рибка да хванат и слънчак а дори по някога е истинска напаст.Аз винаги ги изхвърлям на брега да ги хапват там разни птички.До колкото знам тя се храни и с хаивера на другите риби и така намалява популацията им.Та всеки един от нас кагато хване слънчак и го изхвърли на брега предполагам че ще намалим значително популацията на този вредител. :idea: :wink:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

В едно село до Бургас пуснаха костур да изчисти слънчевата рибка,но тя се размножи още повече.а костура унищожи всякаква друга дребна риба.Сега в този язовир има много слънчевка,страшно едър костур,таранки по килограм нагоре,едър шаран.Само че шарана и таранката се хващат много рядко,а слънчевки съм хващал по 328 до обяд.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

От тая гад спасение няма, дори и да източат водоемите все някъде по тинята ще остане малко от нейния хайвер.Ефикасно е да се пусне щука с риск, ако има шаран да се намали популацията му!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Какво ще го правим слънчака.

Мнение от Диканаров »

Нищо не го ликвидира напълно. Дори пресушаването. Водоплаващите го пренасят, като хайвер и готово зарибване на уж почистен водоем. У нас микроязовирите са наблизо и го има навсякъде. Никакъв проблем да пренесеш с краката и перата си хайвера на 500-600м. Страшен хищник е. Ловил съм по 350-400гр парчета на дъно от лодка на 8м дълбочина между костура и сулката. Това да се пребори с настървена костурова орда и да лапне той рибето говори за особената борбеност на хищника. За съжаление едрите са много редки. За едно лято еди - два броя. Между другото доста е вкусен и месото му не е толкова костеливо. Доколкото знам той е костурова риба и достига в Америка значителни размери, но у нас е напаст божия. Обаче става идеално за зарибяване на малки деца да стават рибари. Непретенциозен е към такъм и стръвно калве на всичко, по всяко време. Внучките много му се кефят. :D Внукът вече избира риболов на костур, но до миналата година и той се радваше на слънчаците. :D Това е братци, няма оправия с него. Поне търсете положителната емоция. :lol:
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

:evil: мама му стара на слънчака!АЗ ВСЕКИ ПЪТ КАТО ХВАНА ГО ХВЪРЛЯМ НАЗАД!!!Никога не съм пускал обратно :idea:
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
masssimo
новобранец
новобранец

За т.н. слънчевка

Мнение от masssimo »

А бе, момчета, след уклей и кротуш това е най-готиното дребно пържено рибе(с кожата!), което съм хапвал!!!
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

И аз го вземам- пържен е много вкусен!
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: За т.н. слънчевка

Мнение от Carp Master »

masssimo написа:А бе, момчета, след уклей и кротуш това е най-готиното дребно пържено рибе(с кожата!), което съм хапвал!!!
КВОООО :shock: :vom: :smt018 Ше ям слънчак,кат ми дадат 100 хилки :smt021 :smt068
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
HANI
новобранец
новобранец

Мнение от HANI »

Много вкусно бяло месо.Особено ако са като джапанки :lol: :roll: 300-400 гр. дори половин килограмови съм ловил.А че е напаст голяма няма спор :twisted: .но той си е хищник така 4е не взема много често на вегетарянска стръв.
НАСЛУКА!!!!!!
HANI
новобранец
новобранец

Мнение от HANI »

Много вкусно бяло месо.Особено ако са като джапанки :lol: :roll: 300-400 гр. дори половин килограмови съм ловил.А че е напаст голяма няма спор :twisted: .но той си е хищник така 4е не взема много често на вегетарянска стръв.
НАСЛУКА!!!!!!
steelhead
новобранец
новобранец

Мнение от steelhead »

В САЩ се срещат няколко вида слънчаци,аз поне зная 3 и са същата напаст като в България. Ловят се лесно на всякаква местна храна,налитат и на рибета ако си хвърлил за костур. Големите са голям кеф като ги вадиш,доста са борбени. Хжащал съм 30 см парчета ама не съм ги опитвал.Местните разправят че били много вкусни
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Наистина е много вкусна особено по бребните препържени са страшно мезе :D
Чести се много лесно, корема му е почти под главата и с диагонален ряз пада и главата и карантията :wink:

Има спасение от слънчевките и то се нарича сом или бяла риба.
Сома тотално му разсипва популацията без значение дали са едри или дребни. Бялата му яде хайвера(както и на костура) и малките.

Щуката не му влияе много, ако има щука при слънчаците , то там по често се ловят едри слънчаци но не му намалява популацията.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!
:smt023 Хвърляш на жито(за каракуда и червеноперка)и немаш ядове(МАКАР ЧЕ И НА ЖИТО 1 ПЪТ ХВАНАХ СЛЪНЧАК :evil: )
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

ribarina ?и къде е този водоем?
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”