Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА
На много колеги се е случвало докъто си ловят дребна рибка да хванат и слънчак а дори по някога е истинска напаст.Аз винаги ги изхвърлям на брега да ги хапват там разни птички.До колкото знам тя се храни и с хаивера на другите риби и така намалява популацията им.Та всеки един от нас кагато хване слънчак и го изхвърли на брега предполагам че ще намалим значително популацията на този вредител.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В едно село до Бургас пуснаха костур да изчисти слънчевата рибка,но тя се размножи още повече.а костура унищожи всякаква друга дребна риба.Сега в този язовир има много слънчевка,страшно едър костур,таранки по килограм нагоре,едър шаран.Само че шарана и таранката се хващат много рядко,а слънчевки съм хващал по 328 до обяд.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Какво ще го правим слънчака.
Нищо не го ликвидира напълно. Дори пресушаването. Водоплаващите го пренасят, като хайвер и готово зарибване на уж почистен водоем. У нас микроязовирите са наблизо и го има навсякъде. Никакъв проблем да пренесеш с краката и перата си хайвера на 500-600м. Страшен хищник е. Ловил съм по 350-400гр парчета на дъно от лодка на 8м дълбочина между костура и сулката. Това да се пребори с настървена костурова орда и да лапне той рибето говори за особената борбеност на хищника. За съжаление едрите са много редки. За едно лято еди - два броя. Между другото доста е вкусен и месото му не е толкова костеливо. Доколкото знам той е костурова риба и достига в Америка значителни размери, но у нас е напаст божия. Обаче става идеално за зарибяване на малки деца да стават рибари. Непретенциозен е към такъм и стръвно калве на всичко, по всяко време. Внучките много му се кефят.
Внукът вече избира риболов на костур, но до миналата година и той се радваше на слънчаците.
Това е братци, няма оправия с него. Поне търсете положителната емоция. 

- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За т.н. слънчевка
А бе, момчета, след уклей и кротуш това е най-готиното дребно пържено рибе(с кожата!), което съм хапвал!!!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: За т.н. слънчевка
КВООООmasssimo написа:А бе, момчета, след уклей и кротуш това е най-готиното дребно пържено рибе(с кожата!), което съм хапвал!!!

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
В САЩ се срещат няколко вида слънчаци,аз поне зная 3 и са същата напаст като в България. Ловят се лесно на всякаква местна храна,налитат и на рибета ако си хвърлил за костур. Големите са голям кеф като ги вадиш,доста са борбени. Хжащал съм 30 см парчета ама не съм ги опитвал.Местните разправят че били много вкусни
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Наистина е много вкусна особено по бребните препържени са страшно мезе
Чести се много лесно, корема му е почти под главата и с диагонален ряз пада и главата и карантията
Има спасение от слънчевките и то се нарича сом или бяла риба.
Сома тотално му разсипва популацията без значение дали са едри или дребни. Бялата му яде хайвера(както и на костура) и малките.
Щуката не му влияе много, ако има щука при слънчаците , то там по често се ловят едри слънчаци но не му намалява популацията.

Чести се много лесно, корема му е почти под главата и с диагонален ряз пада и главата и карантията

Има спасение от слънчевките и то се нарича сом или бяла риба.
Сома тотално му разсипва популацията без значение дали са едри или дребни. Бялата му яде хайвера(както и на костура) и малките.
Щуката не му влияе много, ако има щука при слънчаците , то там по често се ловят едри слънчаци но не му намалява популацията.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!

Разговор в къщата на рибар:
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...