Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер с каква акция предпочитаме?!
Модератор: Paublo_Eskobar
Фидер с каква акция предпочитаме?!
Привет, колеги
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?! Най-вече пръчка с каква акция предпочитате? Както знаем има фидери с акции от 10-20 до 150-200гр!
Да споделя моя скромен опит с фидер въдиците: до сега съм имал три фидера. Първият ми харесваше много, но то май винаги е така, когато не знаеш на какво да обърнеш внимание. Смених го, защото с по-меките върхове се получават чупки по снадките. Даваха му акция 120 гр, което беше доста пресилено. После си купих Maver Thor. Много хубава въдица, качествено изработена, здрава и еластична. Акцията й беше 100гр, и наистина без проблем изхвърляше тежки монтажи. Яка въдица за големи и силни риби. Може би доста подходяща за реки като Дунав, където почти не ходя, не защото не искам , а просто от невъзможност! Да, но риболовът на средна и дребна риба с този Мавер не носи почти никакво удоволствие - продадох го.
Последната ми придобивка е Шекспир Солара. Фидерът е дълъг 360см, с акция 10-60гр и строй, който ми допада. Качеството на изработката е добро, като се има предвид , че го купих на старо! Смело мога да кажа, че това е "моят фидер"! Но, докога?
Повечето фидер въдици, които гледам в нета са с акции от порядъка на 90-120 гр. Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!
Темата може и да е разисквана и ако няма интерес нямам против да бъде премахната!
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?! Най-вече пръчка с каква акция предпочитате? Както знаем има фидери с акции от 10-20 до 150-200гр!
Да споделя моя скромен опит с фидер въдиците: до сега съм имал три фидера. Първият ми харесваше много, но то май винаги е така, когато не знаеш на какво да обърнеш внимание. Смених го, защото с по-меките върхове се получават чупки по снадките. Даваха му акция 120 гр, което беше доста пресилено. После си купих Maver Thor. Много хубава въдица, качествено изработена, здрава и еластична. Акцията й беше 100гр, и наистина без проблем изхвърляше тежки монтажи. Яка въдица за големи и силни риби. Може би доста подходяща за реки като Дунав, където почти не ходя, не защото не искам , а просто от невъзможност! Да, но риболовът на средна и дребна риба с този Мавер не носи почти никакво удоволствие - продадох го.
Последната ми придобивка е Шекспир Солара. Фидерът е дълъг 360см, с акция 10-60гр и строй, който ми допада. Качеството на изработката е добро, като се има предвид , че го купих на старо! Смело мога да кажа, че това е "моят фидер"! Но, докога?

Повечето фидер въдици, които гледам в нета са с акции от порядъка на 90-120 гр. Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!
Темата може и да е разисквана и ако няма интерес нямам против да бъде премахната!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- malkia_joro
- разбира нещата
Re: Фидер с каква акция предпочитаме?!
Виж тозиhitthehead написа: Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- ще става разбирач
като намериш нещо такова за тези пари, пиши и аз да си взема.hitthehead написа:Привет, колеги
Последната ми придобивка е Шекспир Солара. Фидерът е дълъг 360см, с акция 10-60гр и строй, който ми допада. Качеството на изработката е добро, като се има предвид , че го купих на старо! Смело мога да кажа, че това е "моят фидер"! Но, докога?![]()
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Колега,мисля че твоят фидер се намира в София.Фидера е Граувел - 3.90м.,двуколенен с акция до 60-70гр.някъде,абсолютен параболик,теглото му е не повече от 200 гр.Намален е от 155 на 115лв. мисля някъде.Може би се сещаш къде се намира?
Above us only sky
-
- новобранец
- Обратна връзка:
При първия ми фидер критерия беше цена. Взех най-евтиния на пазара. Дават го MEDIUM HEAVY на 3.60 м. и на няколко места в нета прочетох, че е абсолютен параболик, ама не еПривет, колеги
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?!

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

Mикадото съм го разглеждал в един магазин. Сглобих го, тръсках, гледах и тн., и бях на косъм да го купя, но се отказах. Няма конкретна причина. А, всъщност причината беше, че знаех че се предлага с 5 върха, а там ми го даваха с три, та въпреки намалението не го взех!malkia_joro написа:Виж тозиhttp://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6625
Непременноshekira написа:като намериш нещо такова за тези пари, пиши и аз да си взема.

Колега, не се сещам откъде?! Би ли споделил. Ще съм благодарен!lfc_boy написа:Колега,мисля че твоят фидер се намира в София.Фидера е Граувел - 3.90м.,двуколенен с акция до 60-70гр.някъде,абсолютен параболик,теглото му е не повече от 200 гр.Намален е от 155 на 115лв. мисля някъде.Може би се сещаш къде се намира?
Благодаря на всички за включването, но конкретно темата не е: "търся фидер с малак акция до 120 лв..."
Така че, хайде какви са критериите ви при избор на фидер въдица? Какво очаквате от нея? На какво обръщате най-голямо внимание като избирате? И каква акция и строй предпочитате?
- Skorpi
- сериозен играч
За мен има значение каде провеждаш основно риболова си ако си като мен целогодишно на Жребеца предпочитам по-мощни пръчки с акция до 120г а колегата с който ходя е с еврохолд до 150г и е много доволен лови с него както и бабушки по 200-300г така и килограмови риби .Водоема е голям и не са изключение ударите на по едри риби Дължината от 3.90-4.20 си е нормална за такъв водоем а колкото до строй предпочитам твърд или среден мразя меките и лигави пръчки 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

sme6ko83 написа:Погледни и това:http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ts_id=1231
Аз ползвам такъв.Първи и единствен за сега.Доволен съм от пръчката.Мисля,че е това което търсех.Лек,тънка бланка в основата и най-вече усещам дребните и средни рибоци

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
До колкото знам "Дием Фишинг" са представители на Граувел, но в сайта им няма такъв прът. Може би в един от магазините.Колега, не се сещам откъде?! Би ли споделил. Ще съм благодарен!

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Аз лично бих заложил на това 
Browning - Ambition Feeder 3.30 м. 1.15 м. 3 + 2 > 90 275 гр. 85.80 лв.

Browning - Ambition Feeder 3.30 м. 1.15 м. 3 + 2 > 90 275 гр. 85.80 лв.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Забелязал съм че за язовири хранилките трябва да са минимум с 30 грама утежнение за да стоят стабилно на дъното и да позволяват да си изпънеш линията.hitthehead написа:... препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) ...
Ако ползвам хранилки с по-малко от 30 грама утежнение и връхчета с тест 2-3 унции е невъзможно да си изпъна линията. След разтоварването на храната от хранилката, тя олеква и 10-20 грама не могат да я задържат в една точка. Ако дъното е тинеско хранилка от 20 грама се закотвя стабилно и позволява изпъване на линията, но ако дъното е твърдо са нужни минимум 30 грама за закотвяне. За това по-леки аз не ползвам. По-тежки от 30 грама също не ползвам, за да не си развалям удоволствието от риболова.

30 грамовата хранилка носи приблизително още 30 грама храна, значи ми е необходима пръчка за изхвърляне на 60 грама тежест.
Най-добре ще изхвърля такава тежест, пръчка на която 60 грама е средата на диапазона на акцията. Примерно пръчка с акция 50-70 грама или 40-80, или 30-90 ...
В този ред на мисли, ми се струва че акция ДО 60-70 грама е малка колега, освен ако не ловиш с връхчета от 1 или по-малко OZ.
нямам живарник
Значи, акция 60 гр изобщо не ми е малка! Сегашният ми фидер е именно с такава - 10-60гр., и хвърлям съвсем спокойно 30-40 грамова хранилка + храната. Интересува ме по-скоро дали има пръчка с такава акция, но да е 390см?! Колкото до изпъването на линията, може би имаш предвид, че с по-лека хранилка не успяваш да си огънеш добре върха?! Ами значи имаш нужда от по-мек връх. Нормално е с хранилка 15тина грама да не успееш да си изпънеш добре линията , ако ползваш връх 3 унции ,например. С връх 2-3 унции обикновено ловя шарани по платени водоеми, които си взимат доста добре в топлите месеци. Освен оригиналните три върха , имам нужда от поне още два, в определени ситуации. Най-често, за язовири, ползвам 15 до 30 грама кошнички. По-тежки не ми се е налагало да слагам.hristotihov написа:В този ред на мисли, ми се струва че акция ДО 60-70 грама е малка колега, освен ако не ловиш с връхчета от 1 или по-малко OZ.