Фидер с каква акция предпочитаме?!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Фидер с каква акция предпочитаме?!

Мнение от dess0 »

Привет, колеги
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?! Най-вече пръчка с каква акция предпочитате? Както знаем има фидери с акции от 10-20 до 150-200гр!
Да споделя моя скромен опит с фидер въдиците: до сега съм имал три фидера. Първият ми харесваше много, но то май винаги е така, когато не знаеш на какво да обърнеш внимание. Смених го, защото с по-меките върхове се получават чупки по снадките. Даваха му акция 120 гр, което беше доста пресилено. После си купих Maver Thor. Много хубава въдица, качествено изработена, здрава и еластична. Акцията й беше 100гр, и наистина без проблем изхвърляше тежки монтажи. Яка въдица за големи и силни риби. Може би доста подходяща за реки като Дунав, където почти не ходя, не защото не искам , а просто от невъзможност! Да, но риболовът на средна и дребна риба с този Мавер не носи почти никакво удоволствие - продадох го.
Последната ми придобивка е Шекспир Солара. Фидерът е дълъг 360см, с акция 10-60гр и строй, който ми допада. Качеството на изработката е добро, като се има предвид , че го купих на старо! Смело мога да кажа, че това е "моят фидер"! Но, докога? :)
Повечето фидер въдици, които гледам в нета са с акции от порядъка на 90-120 гр. Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!
Темата може и да е разисквана и ако няма интерес нямам против да бъде премахната!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Фидер с каква акция предпочитаме?!

Мнение от malkia_joro »

hitthehead написа: Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!
Темата може и да е разисквана и ако няма интерес нямам против да бъде премахната!
Виж този :arrow: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6625
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

http://club-fish.ru/content/view/5917/223/
Може да намериш нещо интересно(сори,на руски е) :smt023
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

hitthehead написа:Привет, колеги
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?! Най-вече пръчка с каква акция предпочитате? Както знаем има фидери с акции от 10-20 до 150-200гр!
Да споделя моя скромен опит с фидер въдиците: до сега съм имал три фидера. Първият ми харесваше много, но то май винаги е така, когато не знаеш на какво да обърнеш внимание. Смених го, защото с по-меките върхове се получават чупки по снадките. Даваха му акция 120 гр, което беше доста пресилено. После си купих Maver Thor. Много хубава въдица, качествено изработена, здрава и еластична. Акцията й беше 100гр, и наистина без проблем изхвърляше тежки монтажи. Яка въдица за големи и силни риби. Може би доста подходяща за реки като Дунав, където почти не ходя, не защото не искам , а просто от невъзможност! Да, но риболовът на средна и дребна риба с този Мавер не носи почти никакво удоволствие - продадох го.
Последната ми придобивка е Шекспир Солара. Фидерът е дълъг 360см, с акция 10-60гр и строй, който ми допада. Качеството на изработката е добро, като се има предвид , че го купих на старо! Смело мога да кажа, че това е "моят фидер"! Но, докога? :)
Повечето фидер въдици, които гледам в нета са с акции от порядъка на 90-120 гр. Има и лайт варианти, които лично на мен повече биха ми допаднали, та имам въпрос относно това: препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) , по възможност 390см в рамките на 100-120 лв?!
като намериш нещо такова за тези пари, пиши и аз да си взема.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Колега,мисля че твоят фидер се намира в София.Фидера е Граувел - 3.90м.,двуколенен с акция до 60-70гр.някъде,абсолютен параболик,теглото му е не повече от 200 гр.Намален е от 155 на 115лв. мисля някъде.Може би се сещаш къде се намира?
Above us only sky
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

Привет, колеги
Би ми било интересно да разбера по какви критерии всеки от нас си избира и купува фидер въдица?!
При първия ми фидер критерия беше цена. Взех най-евтиния на пазара. Дават го MEDIUM HEAVY на 3.60 м. и на няколко места в нета прочетох, че е абсолютен параболик, ама не е :lol: За мен полезното в случая е, че след няколко риболова с него се върнах и препрочетох всичко, което бях чел за риболова с фидер. Доста неща ми се изясниха. Та за в бъдеще ще се интересувам повече за материал, строй и най-вече усещане(т.е. по възможност от магазин).
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

malkia_joro написа:Виж този :arrow: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6625
Mикадото съм го разглеждал в един магазин. Сглобих го, тръсках, гледах и тн., и бях на косъм да го купя, но се отказах. Няма конкретна причина. А, всъщност причината беше, че знаех че се предлага с 5 върха, а там ми го даваха с три, та въпреки намалението не го взех!
shekira написа:като намериш нещо такова за тези пари, пиши и аз да си взема.
Непременно :)
lfc_boy написа:Колега,мисля че твоят фидер се намира в София.Фидера е Граувел - 3.90м.,двуколенен с акция до 60-70гр.някъде,абсолютен параболик,теглото му е не повече от 200 гр.Намален е от 155 на 115лв. мисля някъде.Може би се сещаш къде се намира?
Колега, не се сещам откъде?! Би ли споделил. Ще съм благодарен!

Благодаря на всички за включването, но конкретно темата не е: "търся фидер с малак акция до 120 лв..."
Така че, хайде какви са критериите ви при избор на фидер въдица? Какво очаквате от нея? На какво обръщате най-голямо внимание като избирате? И каква акция и строй предпочитате?
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

За мен има значение каде провеждаш основно риболова си ако си като мен целогодишно на Жребеца предпочитам по-мощни пръчки с акция до 120г а колегата с който ходя е с еврохолд до 150г и е много доволен лови с него както и бабушки по 200-300г така и килограмови риби .Водоема е голям и не са изключение ударите на по едри риби Дължината от 3.90-4.20 си е нормална за такъв водоем а колкото до строй предпочитам твърд или среден мразя меките и лигави пръчки :D
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

sme6ko83 написа:Погледни и това:http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ts_id=1231

Аз ползвам такъв.Първи и единствен за сега.Доволен съм от пръчката.Мисля,че е това което търсех.Лек,тънка бланка в основата и най-вече усещам дребните и средни рибоци :D Това исках от пръчката която си търсих :D В смисъл не е прекалено твърд.Работи най-добре с хранилки 15,20 и 30гр.(без захранката) на дистанция до 50м.Поне аз не съм го насилвал повече.Страх ме е :oops:Сега забелязах,че са му вдугнали цената.Беше 115лв.На фона на всички намаления... явно пръчката е добра :roll:Това според мен е фидер за плевелни риби,но ще се справи и с някой бонус рибок :DНе го препоръчвам,защото не съм ползвал други и не мога да направя сравнение :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

Колега, не се сещам откъде?! Би ли споделил. Ще съм благодарен!
До колкото знам "Дием Фишинг" са представители на Граувел, но в сайта им няма такъв прът. Може би в един от магазините. :roll:
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Аз лично бих заложил на това Изображение
Browning - Ambition Feeder 3.30 м. 1.15 м. 3 + 2 > 90 275 гр. 85.80 лв.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
msp
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от msp »

Харесвам си медиум бистмастъра, върши работа :D

Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

hitthehead написа:... препоръчайте фидер, с малка акция (до 60-70гр.) ...
Забелязал съм че за язовири хранилките трябва да са минимум с 30 грама утежнение за да стоят стабилно на дъното и да позволяват да си изпънеш линията.
Ако ползвам хранилки с по-малко от 30 грама утежнение и връхчета с тест 2-3 унции е невъзможно да си изпъна линията. След разтоварването на храната от хранилката, тя олеква и 10-20 грама не могат да я задържат в една точка. Ако дъното е тинеско хранилка от 20 грама се закотвя стабилно и позволява изпъване на линията, но ако дъното е твърдо са нужни минимум 30 грама за закотвяне. За това по-леки аз не ползвам. По-тежки от 30 грама също не ползвам, за да не си развалям удоволствието от риболова. 8)
30 грамовата хранилка носи приблизително още 30 грама храна, значи ми е необходима пръчка за изхвърляне на 60 грама тежест.
Най-добре ще изхвърля такава тежест, пръчка на която 60 грама е средата на диапазона на акцията. Примерно пръчка с акция 50-70 грама или 40-80, или 30-90 ...

В този ред на мисли, ми се струва че акция ДО 60-70 грама е малка колега, освен ако не ловиш с връхчета от 1 или по-малко OZ.
нямам живарник
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

hristotihov написа:В този ред на мисли, ми се струва че акция ДО 60-70 грама е малка колега, освен ако не ловиш с връхчета от 1 или по-малко OZ.
Значи, акция 60 гр изобщо не ми е малка! Сегашният ми фидер е именно с такава - 10-60гр., и хвърлям съвсем спокойно 30-40 грамова хранилка + храната. Интересува ме по-скоро дали има пръчка с такава акция, но да е 390см?! Колкото до изпъването на линията, може би имаш предвид, че с по-лека хранилка не успяваш да си огънеш добре върха?! Ами значи имаш нужда от по-мек връх. Нормално е с хранилка 15тина грама да не успееш да си изпънеш добре линията , ако ползваш връх 3 унции ,например. С връх 2-3 унции обикновено ловя шарани по платени водоеми, които си взимат доста добре в топлите месеци. Освен оригиналните три върха , имам нужда от поне още два, в определени ситуации. Най-често, за язовири, ползвам 15 до 30 грама кошнички. По-тежки не ми се е налагало да слагам.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”