Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

След двайсе-е-е години-и-и !
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Re: След двайсе-е-е години-и-и !
Не ми се хортува,ама мии дерт:
За да има промяна тряа да има общество да я осъществи.............,аааа,между другото политическия мазохизъм е българска работа,между впрочем!
За да има промяна тряа да има общество да я осъществи.............,аааа,между другото политическия мазохизъм е българска работа,между впрочем!
-
- разбира нещата
Друго дет си спомням е ,през 1984г. бях ученик и получих информация ,че ще получават страшни пръчки Lipno чешки които на фона на руските масовите бяха направо извънземни. След цяла вечер рев и рекет наще ми дадаха 18 лв. и в 3,00 посреднощ се наредих на опашка пред ловнорибарския ,бях 14сти.В 8,30 отвориха и казаха ,че има 24 пръта и дават по 1 на човек ,и така станах горд собственик на Lipno 2,60 със сгъваем водач направо невиждано до тогава.Пръта си го пазя още и за мен си има сантиментална стоиност.
Аз тогава нямах нищо общо с риболова, но си спомням - бях в кварталното кафене, когато оповестиха падението на Бай Тошо...Споменаха демокрация и т.н., тръгнах по митинги - и какво от това? Убедих се в цитата по- горе!!!!!!!!!!!!!outsider 59 написа:За да има промяна тряа да има общество да я осъществи.............,
- devesil4o
- научил се да хвърля
" Безкръвният преход е перверзен мит!
Безкръвен преход-глупости!
Над 2 милиона пенсионери с пенсия колкото дневната надница на миячите на стъкла край светофарите.Над милион българи,избягали от Родината;хиляди загинали по отчайващите ни пътища;насилие и дрога в училищата;бой в семейството;препълнени домове за сираци и лудници;антихуманно в много случаи здравеопазване;селяни-ограбвани,
пребивани,насилвани и избивани от оскотели неграмотни лумпени...Всички тези жертви на коя сметка да ги пишем?Или от резиденция Бояна нещата изглеждат по-heppy?"
ОГНЯН СТЕФАНОВ,
FROGNEWS.BG
Затова ли скачахме по площадите?!!!! ''Времето е наше''-тогава не уточниха ,но сега вече знаем чие е било!
И не само времето,но и заводите ,фабриките,хотелите а и всичко,което има някаква стойност е тяхно!За нас
остана ''свободния ''избор да плащаме данъци,такси ,глоби и да броим стотинките от аванс до заплата за мизерното си съществуване!
Безкръвен преход-глупости!
Над 2 милиона пенсионери с пенсия колкото дневната надница на миячите на стъкла край светофарите.Над милион българи,избягали от Родината;хиляди загинали по отчайващите ни пътища;насилие и дрога в училищата;бой в семейството;препълнени домове за сираци и лудници;антихуманно в много случаи здравеопазване;селяни-ограбвани,
пребивани,насилвани и избивани от оскотели неграмотни лумпени...Всички тези жертви на коя сметка да ги пишем?Или от резиденция Бояна нещата изглеждат по-heppy?"
ОГНЯН СТЕФАНОВ,
FROGNEWS.BG
Затова ли скачахме по площадите?!!!! ''Времето е наше''-тогава не уточниха ,но сега вече знаем чие е било!
И не само времето,но и заводите ,фабриките,хотелите а и всичко,което има някаква стойност е тяхно!За нас
остана ''свободния ''избор да плащаме данъци,такси ,глоби и да броим стотинките от аванс до заплата за мизерното си съществуване!
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
-
- ще става разбирач
Прав си devesil4o - даже много си прав. Тя тая тема е безкрайна и никой не може да е прав изцяло, щото всичко си зависи от камбанарията. Иначе разликата между демокрация и социализъм е само в понятието. Смениха се някой понятия, но почти всичко си остана по старому.
Ако можех да се върна в комунизма, намаше да се замисля и за секунда.
Предпочитам да нямам пари или особена свобода, но всичките ми социални нужди да са задоволени и да се чувствам сигурен, отколкото да имам всички свободи на света, но да нямам пари, за да се възползвам от тях.
п.п. Ще цитирам едни думи на проф. Божидар Димитров, пък вие се замислете върху тях:
"През този т.н. преход, населението на България се стопи с 1 200 000 - толкова, колкото не сме изгубили във всички войни взети заедно, през цялата ни история."
Ако можех да се върна в комунизма, намаше да се замисля и за секунда.
Предпочитам да нямам пари или особена свобода, но всичките ми социални нужди да са задоволени и да се чувствам сигурен, отколкото да имам всички свободи на света, но да нямам пари, за да се възползвам от тях.
п.п. Ще цитирам едни думи на проф. Божидар Димитров, пък вие се замислете върху тях:
"През този т.н. преход, населението на България се стопи с 1 200 000 - толкова, колкото не сме изгубили във всички войни взети заедно, през цялата ни история."
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Бех на сватба на приятел с гаджето си,вечерта в бара се завихри страшен купон-вярвахме че препятствията и демагогията са мъртви и червените ще си получат заслуженото.Най-голямата лъжа на века и всички се вързахме на нея.По-практичните се изнесоха а будалите търпяха,те ви го резултата-сценария на прехода беше брилянтно изпълнен у нас за разлика от Румъния и Словакия, съвсем леко при чехи и унгарци и поляци.Как да обичам СССЕРЕ и нашите червенушковци...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Бях в казармата...беше голям кеф, когато научихме. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- drat
- разбира нещата
И аз бях в казармата на въпросната дата.
А преди 10 ми беше ама много гот, защото бях млад и освен за мацки и купони за нищо друго не мислех.
Било ми се тая и за Тодор Живков и за БКПто и за разните му там перестройки.
И сега много много не се интересувам от политика, щото всичките са един дол дренки.
Ей ги е и последните, откакто са на власт освен да плюят и да реват друго нищо май не прават.
А преди 10 ми беше ама много гот, защото бях млад и освен за мацки и купони за нищо друго не мислех.
Било ми се тая и за Тодор Живков и за БКПто и за разните му там перестройки.
И сега много много не се интересувам от политика, щото всичките са един дол дренки.
Ей ги е и последните, откакто са на власт освен да плюят и да реват друго нищо май не прават.

- КИРО
- Обратна връзка:
Абе и в двата случая има и добри и лоши страни.
Само дето ний си останахме същите българи.
Навремето имаше пари,нямаше стоки по магазините,сега обратно.
Дето казва Илийката,навремето нямаше престъпност - сега колкото искаш.
Да,добре е да се помни,
ама още по-добре е, да се гледа напред.
Да,добре е да се помни,
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аз па бех на "чуждо"цел ден и като разбрах кво е станало ,го отнесе и жената

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
Не само да гледаме напред, но и да се учим от грешките сиКИРО написа:Абе и в двата случая има и добри и лоши страни.
Да,добре е да се помни,

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
На датата имах вече 11 месеца и 9 дни стаж от професията ми.Тогава бях ерген,едноличен непартиен млад страж на закона в един процъфтяващ миньорски град,на който демокрацията и прехода му таковаха .....Сега прилича на ориенталска клоака.Животът ми е бил доволно интересен и тогава,и сега е такъв,тъй че въпросната дата пред двайсе години за мен няма псулютно никакво значение