Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

А,Б,В за риболова на кльонк.
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
та....тия воблери са си воблери...тракат им сачмите...а сега ако ме питаш и какви модели воблери да ти казвам....docenta написа:... и се смили над нас, грешните, та ни кажи тия фамозни баймилково-твои тракащи воблери отде се купуват, или ти сам си ги майсториш? ....хванахме 17 килограмов сом на стръв червеноперка, но от устата му стърчеше самоделен трисъставен воблер, наподобяващ щукле-писалка и в главата му хлопаше нещо, нещо подобно ли са въпросните воблери?![]()
Ще пиеш една ракия от мен
оки де..ще ти кажа..ти и без това няма от къде да ги намериш...

проблема с воблерите е жесток....моделите са за определена година...после ги няма вече....а докато ги пробваме и докато се види кой работят и кой не...и сезона отлита...отиваш за да купиш от работещите и....оооо ужас мой...вече ги няма и няма да ги има...и това се повтаря всяка година....и е една безумна надпревара със производителя

тези който ги имах и бяха шампиони вече ги нямам...2006 та ми ги взе

и аз съм в постоянно експериментиране...нон стоп купувам...и то по 20 накуп...а кой от тях ще работят...и аз незнам...когато го установя е вече много късно!!!
и вносителите нямат вина...всъщност имат де....може да ме викат за консулт...бих могъл да ги ориентирам яко...
както и се е случвало нееднократно до сега...но за брой на вноса от дадения вид ...там нямам отношение!
глей сливовата да е стара и да не е джанковица че си лекувам гърлото с нея...

Амин
Господ може всичко чада мой !
[quote="отец Ми Го Нафърфорий"]
та....тия воблери са си воблери...тракат им сачмите...а сега ако ме питаш и какви модели воблери да ти казвам....
Отче, отче, то и на нас май ни тракат сачмите, щом в тия среднощни мракове, вместо да си онождаме булките, бълнуваме воблери и сомове
Да си жив и здрав, благодаря за информацията

та....тия воблери са си воблери...тракат им сачмите...а сега ако ме питаш и какви модели воблери да ти казвам....
Отче, отче, то и на нас май ни тракат сачмите, щом в тия среднощни мракове, вместо да си онождаме булките, бълнуваме воблери и сомове

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
А,Б,В-за сома
Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.Това дето пишеш за риболов с крак-може само да искараш школа по степ.Има такьв материал,но за слдководни и плитки води,когато си видял сома на сонара и не иска да се вдига.НЕ ЖЕЛАЯ с теб да се надскачаме с знания.Преди телето ми викаха БУБКА.Искам да си споделяме и учим и от всеки новобранец.ОТ теб сащо.Не се нерви и приемай нещата по-леко.Иначе другите ще умрат от сеир.Колеги усещам настроенията ви.Харесва ми да има и ДЖЕНК без прекаляване.А за хубави кльонкове може да не ходите в РОМЬНИЯ.По ДУНАВА са вкаменелости.
-
- сериозен играч
Re: А,Б,В-за сома
мненията чадо са като задниците...всички ги имаме..ма требе ли да ги показваме а ?Teleto написа:Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.
знаеш ли колко преди теб съм казал тия думи Теле ??? незнаеш ...ма колегите тук знаят...е тва е смешното...
питаш ме дали съм бил риболовец и ми даваш съвет на мен ли ???
чадо търкалям се по пода от смях с теб...а вярвам и много колеги прочели глупоста ти !!!
чул ли си приказката...пораснаше пилци - поебашу квачку

знаеш ли само да ти намекна колко професионалисти има тук...сега те четат и се заласват от смях...

а първо поопознай тоя и оня поразучи кой - кой е...и тогава квалифицирай а ? ...за такива като теб съм направил предване да гледат и да се учат....аз съм го направил Теле...не ти !!! то е за теб...
дали мога да си връзвам...кво беше....хахахахах

ти..пишештия за тая макара и даващия мнение...имаш ли я ??? ловил ли си някога с корбос ??? кога и колко време ?
откъде имаш право да даваш мнение ти ???
вчера се пръкна..чул недочул...видял недоразбрал и хоп : тва е, онова е...а поспри се малце...тук сме се нагледали на специалисти

ай със здраве от дедо ти поп па не се вайкай много сега ша пална свещица да ти прости шефа отгоре глупостите който изговори

Ей теле,ти ако не си риболовец , а месар, защо си се включил в тоя сайт ? Не можа ли да се кръстиш на риба ,малко ли ги има в енциклопедията ? Има сайтове и за месари.Правописните ти грешки са странни за човек, който има компютър, но с времето ще се научиш.Какво искаш да знаеш за сома?Знаеш ли нещо или искаш да научиш?Чел съм някои неща за тази таинствена риба.
ще има да ме гоните.... и я ме стигнете
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: А,Б,В-за сома
Телето сам написа. Не се прави на по голям от твоя улов, знам че Гоцов (Отчето) е хващал големи сомове, но ти кажи кой ти е най големия сом който си хващал. Цитирал си жоро (Отеца). Макара та макара. Както ти писа Теле (не се заяждам а давам мнение). Хайде със здраве, за всички има риба.отец Ми Го Нафърфорий написа:мненията чадо са като задниците...всички ги имаме..ма требе ли да ги показваме а ?Teleto написа:Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.
знаеш ли колко преди теб съм казал тия думи Теле ??? незнаеш ...ма колегите тук знаят...е тва е смешното...
питаш ме дали съм бил риболовец и ми даваш съвет на мен ли ???
чадо търкалям се по пода от смях с теб...а вярвам и много колеги прочели глупоста ти !!!
чул ли си приказката...пораснаше пилци - поебашу квачку![]()
![]()
![]()
знаеш ли само да ти намекна колко професионалисти има тук...сега те четат и се заласват от смях...![]()
![]()
![]()
а първо поопознай тоя и оня поразучи кой - кой е...и тогава квалифицирай а ? ...за такива като теб съм направил предване да гледат и да се учат....аз съм го направил Теле...не ти !!! то е за теб...
дали мога да си връзвам...кво беше....хахахахах![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ти..пишештия за тая макара и даващия мнение...имаш ли я ??? ловил ли си някога с корбос ??? кога и колко време ?
откъде имаш право да даваш мнение ти ???
вчера се пръкна..чул недочул...видял недоразбрал и хоп : тва е, онова е...а поспри се малце...тук сме се нагледали на специалисти![]()
ай със здраве от дедо ти поп па не се вайкай много сега ша пална свещица да ти прости шефа отгоре глупостите който изговори
Последно промяна от emilkg на Пет Дек 22, 2006 7:41 pm, променено общо 1 път.
- milen_bg
- новобранец
- Обратна връзка:

Пак стана мерене на пишки (сомове ) ,на кои му е по голям
Наиситна от доста време гледам че форума се развали е , ами такива хората такъв форума .
За съжаление няма и модератори на място , които да разчистят и да не позволяват да се спами само.
Добре че има хора писали теми навремето че ако иска нявкои да прочете нещо ,иначе тук гледам само простотии
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=1269
Прав е колегата ,че се почна едно мерене на атрибути - което в крайна сметка винаги се случва.Лошо няма
Обаче аз предлагам за да няма хън-мън всеки от форума ,който е хващал сом / защото имам съмнения , че някой са само INTERNET СОМАДЖИИ / да обяви най-големите си риби.Било то със снимки или със свидетели / безспорни /,защото за почти всеки сом над 30кг. хванат последните 4-5 години се знае или се е чуло.
Така ще може всеки спокойно да говори и да го слушат колегите без да го нападат , защото явно е ,че ако си хващал големи сомове като колегата МиГоНафърфорий в тоя сайт ти правят ЕВАЛА бая народ.
Телето го закачи и веднага скочиха подръжници !?
Явно си имат закачка и ако не се губи добрия тон - дори е интересно.
Но понеже съм отскоро регистриран , но чета отдавна - специално за макарата CORBOSS или както там се казва съм абсолютно съгласен с Телето - ако си вземеш ABU или PENN ще разбереш ,че досега си бил с някаква консервна кутия на риба.
Така че предлагам да се направи една класация на най-големите сомове от 4-5 години насам и колегите от форума ,които са с най-голям авторитет да я обновяват постоянно за да може поне като се мерят пишките да е ясно на кой му е по голям.

Така ще може всеки спокойно да говори и да го слушат колегите без да го нападат , защото явно е ,че ако си хващал големи сомове като колегата МиГоНафърфорий в тоя сайт ти правят ЕВАЛА бая народ.
Телето го закачи и веднага скочиха подръжници !?

Но понеже съм отскоро регистриран , но чета отдавна - специално за макарата CORBOSS или както там се казва съм абсолютно съгласен с Телето - ако си вземеш ABU или PENN ще разбереш ,че досега си бил с някаква консервна кутия на риба.
Така че предлагам да се направи една класация на най-големите сомове от 4-5 години насам и колегите от форума ,които са с най-голям авторитет да я обновяват постоянно за да може поне като се мерят пишките да е ясно на кой му е по голям.

За зло куче - зъл прът!
-
- сериозен играч
А Б В-за сома
Отче-няма с кой да се консултирам.И аз го познавам това момче НИКИТО по физиономия.През 97г. видях за 1-ви път Ъглистик-голд.Струваше 220лв.Много ми хареса,но не бях отворен.При нея 1-вия и последния водач бяха ролкови.До тогава не бях ловил с такава.Разпитах и пролетта на 98г. си я купих.Още е жива.На нея сам хващал най-голям сом на ТИЧА-45кг. през 2001г.На същата въдица имах и най необяснимото късане.След удар и сгъване усетих сома,но след малко скъса обаче над оловото.Което беше странно.Сигурно съм пречупил влакното на горния водач.После си купих 3 еднакви с макари ПЕН за да мога да вадя всяка риба по един и същи начин.За ШИМАНОТО-не разбирам какво ме питаш.Орозов ги внесе.Видях ги и ми харесаха много.Вече имах и не ми трябваха.Струват 20лв. по-скъпо от Ъглистика.
А,Б,В-за риболова на кльонк
Забравих да ти отговоря на някои въпроси.По повод предаванията,които правиш-не ги правиш ти а участниците в тях.Ти си съсобственик в фирмата.Е виждал сам те и ти да говориш,но не ми се коментира.В едно предаване каза,че си чувал звука на влакното,когато сома се отърка в него.ОБЯСНИ ГО. В тъкава глупава полемика влезнах,че забравих да кажа ОТЧЕ. Не искам да ти казвам за сомовете и големината им.Това е важно само за мен.Другото са хвалби.Читателите казват ,че си ги мерим и са прави.Хайде да попишем и за тях.МЕжду другото аз се опитвам да правя и това.Ако ми имат доверие мога да отговарям какво аз мисля.Това не значи,че ще бъда на 100 процента прав.Ще има и неща,които няма да мога да кажа.Моля да ме извинят и разберат.Все пак това става,с по близки приятели.Но няма да отварям училище-като ОТЧЕТО.Да плащаш за нещо,което не получаваш.С същия успех може да се научиш в домашната вана.
- milen_bg
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: А Б В-за сома
За кои модлеи на Шимано говориш ?Teleto написа:.За ШИМАНОТО-не разбирам какво ме питаш.Орозов ги внесе.Видях ги и ми харесаха много.Вече имах и не ми трябваха.Струват 20лв. по-скъпо от Ъглистика.
Beast Master Boat 150-300 гр
или за
Beast Master StandUp 50 лб
-
- сериозен играч
Re: А,Б,В-за риболова на кльонк
пак не уцели Теле....за пореден път !!!!!!!!!!!!!!! ей богу защо пишеш като незнаеш ??? да ти кажа...за да знаеш....това предаване драги мой е родено от мен само и единствено...от никой друг !!! ако не вярваш...ами питай....звънни на живо в предаването в четвъртък и попитай водещия...Teleto написа:По повод предаванията,които правиш-не ги правиш ти а участниците в тях.Ти си съсобственик в фирмата.Е виждал сам те и ти да говориш,но не ми се коментира.В едно предаване каза,че си чувал звука на влакното,когато сома се отърка в него.ОБЯСНИ ГО. Но няма да отварям училище-като ОТЧЕТО.Да плащаш за нещо,което не получаваш.С същия успех може да се научиш в домашната вана.

а за звука от отъркването...там ще питаш Петьо...той ще ти каже

а във ваната ще се научиш кога магаре пръдне в църква

този който е платил ...Е ПОЛУЧИЛ !!! и се е върнал пак ...и е благодарен !!!