Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




зимна захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
- Skorpi
- сериозен играч
- Мнения: 1226
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2005 1:28 pm
- Местоположение: St -Zagora
Re: зимна захранка
Да мислех да го добавя
Код за потвърждение: Избери целия код
Още една вметка ми идва на ум, че не само дъното е от значение, но и бистротата на водата.
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти


- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: зимна захранка
Прочетох всичко и ми се струва, че има някакво неразбиране основно за глината.
Ето как ги виждам глините
Обедняват храната, като в същото време променят лепкавостта и теглото. От тук идват основните няколко типа глина- слепваща-разрохкваща / лека-тежка
Макар и в общите случаи да променят цвета на храната, те не са за това.
За цвят си има боя
А общите изисквания за захранките при студена вода са
тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат
солен вкус или поне НЕ сладък
слаба активност
Друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка. Едно, че съставките не се активират, второ че изобщо трудно се овлажнява, затова по-добре бъркайте на топло преди излета
При много ниска темперетура на водата, когато захранките на водна основа не работят се ползват такива на друга основа, алкохолна примерно.
Ето как ги виждам глините
Обедняват храната, като в същото време променят лепкавостта и теглото. От тук идват основните няколко типа глина- слепваща-разрохкваща / лека-тежка
Макар и в общите случаи да променят цвета на храната, те не са за това.
За цвят си има боя

А общите изисквания за захранките при студена вода са
тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат
солен вкус или поне НЕ сладък
слаба активност
Друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка. Едно, че съставките не се активират, второ че изобщо трудно се овлажнява, затова по-добре бъркайте на топло преди излета

При много ниска темперетура на водата, когато захранките на водна основа не работят се ползват такива на друга основа, алкохолна примерно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Re: зимна захранка
Съгласен съм с това, само, че ако търсиме шаран, както споменава колегатаchirusa_bg написа:...друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка... затова по-добре бъркайте на топло преди излета..
да не забравяме, чеstupi написа:...вие за кво захранвате ...щото аз имах предвид шаранска захранка ...
Така, че зимната захранка е за шарковците по ТЕЦ-овете, където водата си е "топла" целогодишно. А при студена вода под 8-те градуса я ползваме за други риби, като платика, кефал, бабушка и др. Иначе състава на зимната захранка е ясенdedeff написа:kalkan4o написа:А ,..за шарана..."той не спира да се храни през цялата година" !Ей,хора, стига стия глупости.Специално за шарана се храни наи активно при температура на водата около 26 градуса,при по-висока температура храненето силно намалява,като в отделни случаи може и да спре и да испадне в летаргия подобна на зимната.При температури под 8 градуса също изпада в летаргия и зимува в най дълбоките части на водоема...
chirusa_bg написа:..общите изисквания за захранките при студена вода са:
тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат..

Последно промяна от Herodot на Пон Ное 16, 2009 3:10 pm, променено общо 1 път.
- Local
- учете се от него
- Мнения: 6874
- Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
- Местоположение: Асеновград/Пловдив
Re: зимна захранка
Много добро обобщениеchirusa_bg написа:Прочетох всичко и ми се струва, че има някакво неразбиране основно за глината.
Ето как ги виждам глините
Обедняват храната, като в същото време променят лепкавостта и теглото. От тук идват основните няколко типа глина- слепваща-разрохкваща / лека-тежка
Макар и в общите случаи да променят цвета на храната, те не са за това.
За цвят си има боя![]()
А общите изисквания за захранките при студена вода са
тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат
солен вкус или поне НЕ сладък
слаба активност
Друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка. Едно, че съставките не се активират, второ че изобщо трудно се овлажнява, затова по-добре бъркайте на топло преди излета![]()
При много ниска темперетура на водата, когато захванките на водна основа не работят се ползват такива на друга основа, алкохолна примерно.

Клавиатура риба не лови!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: зимна захранка
Споделям мнението на Чируза.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
Re: зимна захранка
колеги ,напишете тогава една рецепта за зимна захранка,да мое колегите да се орентират правилно,например рецепта за скобар и морунаж

Re: зимна захранка
Аз пък се чудя на друго как ли ще реагира хищника , по точно костура на кайма от морска риба за захранка??
Последно промяна от Dimy на Чет Ное 19, 2009 9:34 pm, променено общо 1 път.
Re: зимна захранка
Колеги, и преди е писано по темата
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=5468
но все пак...
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1086
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=28177
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=5468
но все пак...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=33197Dimy написа:....как ли ще реагира хущника , по точно костура на ... захранка??
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1086
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1040ribolovcho написа:колеги ,напишете тогава една рецепта за зимна захранка,да мое колегите да се орентират правилно,например рецепта за скобар и морунаж
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=28177