зимна захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1226
Регистриран на: Чет Яну 27, 2005 1:28 pm
Местоположение: St -Zagora

Re: зимна захранка

Мнение от Skorpi »

Да мислех да го добавя

Код за потвърждение: Избери целия код

Още една вметка ми идва на ум, че не само дъното е от значение, но и бистротата на водата.  
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7798
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Re: зимна захранка

Мнение от chirusa_bg »

Прочетох всичко и ми се струва, че има някакво неразбиране основно за глината.

Ето как ги виждам глините
Обедняват храната, като в същото време променят лепкавостта и теглото. От тук идват основните няколко типа глина- слепваща-разрохкваща / лека-тежка
Макар и в общите случаи да променят цвета на храната, те не са за това.
За цвят си има боя :wink:

А общите изисквания за захранките при студена вода са

тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат
солен вкус или поне НЕ сладък
слаба активност

Друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка. Едно, че съставките не се активират, второ че изобщо трудно се овлажнява, затова по-добре бъркайте на топло преди излета :wink:
При много ниска темперетура на водата, когато захранките на водна основа не работят се ползват такива на друга основа, алкохолна примерно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 118
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 12:15 am

Re: зимна захранка

Мнение от Herodot »

chirusa_bg написа:...друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка... затова по-добре бъркайте на топло преди излета..
Съгласен съм с това, само, че ако търсиме шаран, както споменава колегата
stupi написа:...вие за кво захранвате ...щото аз имах предвид шаранска захранка ...
да не забравяме, че
dedeff написа:
kalkan4o написа:А ,..за шарана..."той не спира да се храни през цялата година" !Ей,хора, стига стия глупости.Специално за шарана се храни наи активно при температура на водата около 26 градуса,при по-висока температура храненето силно намалява,като в отделни случаи може и да спре и да испадне в летаргия подобна на зимната.При температури под 8 градуса също изпада в летаргия и зимува в най дълбоките части на водоема...
Така, че зимната захранка е за шарковците по ТЕЦ-овете, където водата си е "топла" целогодишно. А при студена вода под 8-те градуса я ползваме за други риби, като платика, кефал, бабушка и др. Иначе състава на зимната захранка е ясен
chirusa_bg написа:..общите изисквания за захранките при студена вода са:
тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат..
:wink:
Последно промяна от Herodot на Пон Ное 16, 2009 3:10 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6874
Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
Местоположение: Асеновград/Пловдив

Re: зимна захранка

Мнение от Local »

chirusa_bg написа:Прочетох всичко и ми се струва, че има някакво неразбиране основно за глината.

Ето как ги виждам глините
Обедняват храната, като в същото време променят лепкавостта и теглото. От тук идват основните няколко типа глина- слепваща-разрохкваща / лека-тежка
Макар и в общите случаи да променят цвета на храната, те не са за това.
За цвят си има боя :wink:

А общите изисквания за захранките при студена вода са

тъмен цвят
ниска хранителна стойност= ниско ниво на протеини и МАЛКО добавена стръв
много слаб аромат
солен вкус или поне НЕ сладък
слаба активност

Друг важен момент е че при темперетура под и около нулата, захранката трудно се бърка. Едно, че съставките не се активират, второ че изобщо трудно се овлажнява, затова по-добре бъркайте на топло преди излета :wink:
При много ниска темперетура на водата, когато захванките на водна основа не работят се ползват такива на друга основа, алкохолна примерно.
Много добро обобщение :smt023
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8262
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
Местоположение: Франкфурт на Майн
Обратна връзка:

Re: зимна захранка

Мнение от butnik »

Споделям мнението на Чируза.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Мнения: 2082
Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
Местоположение: Някъде по Река Искър
Обратна връзка:

Re: зимна захранка

Мнение от ribolovcho »

колеги ,напишете тогава една рецепта за зимна захранка,да мое колегите да се орентират правилно,например рецепта за скобар и морунаж
Изображение
Най добрите са тук
Dimy
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1036
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 1:29 pm
Местоположение: Samokov

Re: зимна захранка

Мнение от Dimy »

Аз пък се чудя на друго как ли ще реагира хищника , по точно костура на кайма от морска риба за захранка??
Последно промяна от Dimy на Чет Ное 19, 2009 9:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 118
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 12:15 am

Re: зимна захранка

Мнение от Herodot »

Колеги, и преди е писано по темата
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=5468
но все пак...
Dimy написа:....как ли ще реагира хущника , по точно костура на ... захранка??
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=33197
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1086
ribolovcho написа:колеги ,напишете тогава една рецепта за зимна захранка,да мое колегите да се орентират правилно,например рецепта за скобар и морунаж
http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1040
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=28177
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”