САФРИД - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: САФРИД - 2009г

Мнение от Шморхи »

Съжалявам колега, явно всички сме "моряци" и....брега малко остава на заден план.
Като спомена делфини, появиха се на Коракя около 13-14 часа в Неделя откъм север и се движеха навътре. Казах на аверчето да ги пресечем на километър пред тях и да хванем пасажа, но той отказа с довода, че като го гонят, на сафрида му е до всичко друго, но не и до "ядене". Незнам дали има резон...звучи логично.... Така или иначе, ловяхме на 100 метра от брега, а после всички се юрнаха в посока Китен и ние като овце с тях. Същата работа...дребен до среден сафрид, но вече на голяма дълбочина. Единственото, което постигнахме е да покажем на колегите, че имаме по-бърза лодка. :lol:
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Аз ли не намерих инфо или никой не е питал, или писал - забелязвам по доста риби странни рани непосредствено зад главата с различна големина от 1.5 мм до 2 см. Това някаква болест ли е и ако да - каква е? Опасна ли е за нас консумиращите?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Атаки на чернокопа,виждал съм раните.
А наистина може у друго да е,но това което видях,на нахапано ми приличаше.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

И аз извадих около Бяла сафриди с такива рани. Може да са и следи от мрежи.
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

biboin написа:Аз... забелязвам по доста риби странни рани...
... ,а колко пъти вадиш чепарето и то тежи ... и в един миг олеква :?: - рибата се е откачила :idea: , а къде е била закачена :?: ... за гърба , за главата , отстрани ... и като се откачат остават рани... така , че споко.... :lol: яж без да се косиш... :partyman:
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Е да така е но пследно на мрежите излизат риби които от галавата до гръбната перка са в рана, която е бяла, като гной, и нещо ме притеснява и да не обещавам ама утре може да пуна маклко снимаки на такива рибки е сигрно без бялото щото са на хадно във фризера но дано нее нещо не приятно за всички наса
luko
новобранец
новобранец

Мнение от luko »

biboin написа:Е да така е но пследно на мрежите излизат риби които от галавата до гръбната перка са в рана, която е бяла, като гной, и нещо ме притеснява и да не обещавам ама утре може да пуна маклко снимаки на такива рибки е сигрно без бялото щото са на хадно във фризера но дано нее нещо не приятно за всички наса
Бибионе и ти ли Бруте хвърляш мрежи.:axe: :axe:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”